// DECEMBER 2022
C-magazine 18
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

In het vorige magazine nam Joost Tibosch afscheid als directeur van Care. Ondertussen is hij aan de slag bij ons zusterbedrijf IBN Facilitair. Sinds 1 oktober ben ik dus Managing Director van alle facilitaire bedrijven van België. Maar omdat Vebego Airport Services versterking nodig heeft, neemt Boudewijn Heusinkveld tot halfweg 2023 mijn taak over als directeur van Care. Hij zal aan mij rapporteren zodat ik betrokken blijf bij Care.

Het is niet de eerste keer dat Boudewijn invalt als tijdelijke directeur van Care. Hij heeft heel wat ervaring en we zijn ervan overtuigd dat hij Care de komende maanden goed zal leiden. Verder in het C-magazine stelt hij zichzelf kort voor. Ik wens Boudewijn veel succes.

Ondertussen kijken we met Care terug op een mooie periode. Zo verwelkomden we Politiezone Antwerpen als klant, is onze wervingscampagne ‘Schoonmaak met een hart voor mensen’ gestart en mogen we onszelf nu SDG Pioneer noemen. Ook daarover lezen jullie verder meer. En laten we Stichting Feestvarken niet vergeten, waar we hielpen met verjaardagsdozen in te pakken voor kinderen in armoede. Allemaal fantastische initiatieven die we dankzij jullie kunnen realiseren.

Om af te sluiten wens ik jullie alvast fijne feestdagen en veel leesplezier.

Michel Möller

202221101 Eindejaarskaart C Mag 768X432 01 (1)
/ En dit is Boudewijn
3. NIEUWS Image And Textblock 480X360 Bouwdewijn (1)

Dag collega’s,

Als interim-directeur van Care stel ik mezelf graag even voor. Ik ben Boudewijn, 50 jaar jong (☺️) en ik woon in Utrecht. Ik ben vader van Tijmen en Joep, en bonusvader van Sterre en Yfke. Mijn vriendin Daniëlle en ik gaan in de lente en zomer vaak naar Friesland om er te zeilen.

Ik werk al dertien jaar voor Vebego en nam al verschillende leidinggevende functies op mij. Zo was ik in 2016 al eens interim-directeur bij Care en dat vond ik een erg leuke ervaring.

 

Sinds 11 oktober ben ik terug in België om Michel enkele maanden te ondersteunen als directeur. Opnieuw merk ik wat een fijn bedrijf Care is. Ik sprak al met verschillende collega’s en ik kijk ernaar uit om intensief met jullie samen te werken.

En wat is het trouwens leuk om al die Vlaamse woorden en uitdrukkingen opnieuw te leren!

Groeten Boudewijn

Inhoud impact
 • / Diversiteit. Jezelf zijn, dat moet!
 • / SDG Pioneer. Duurzaamheid is enorm belangrijk voor Care.
 • / Water besparen, hoe doe je dat? Tips & Tricks
 • / Word Plan Ouder en schenk kinderen een toekomst
 • / Zeg nee tegen voedselverspilling en ja tegen budgetvriendelijk en gezond eten
 • / Mijn Project. Ben je vrijwilliger? Dan helpt Care je een centje
// IMPACT
/ Jezelf zijn, dat moet!
Het is je vast al opgevallen ...
Onze medewerkers zijn enorm divers

Care houdt dan ook geen rekening met achtergrond, religie, huidskleur of geaardheid als je komt solliciteren. Ook voor mensen op de vlucht en die in België een nieuwe leven willen opbouwen met een goede job, is er plaats bij Care. 

Toch is het idee dat iedereen welkom is niet zo vanzelfsprekend voor veel van onze medewerkers. Daarom vertellen Mouna, Sander en Wendy graag kort hun verhaal.

/ Lees verder
768X432diverse Medewerkers 03HR (5)
/ SDG Pioneer
Duurzaamheid is enorm belangrijk voor Care. Zo belangrijk dat we de voorbije drie jaar hard hebben gewerkt om de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties zo goed mogelijk te behalen.
SDG Cirkel ZL

We bedachten en voerden duurzaamheidsacties uit zoals slimmer schoonmaken, water besparen ten voordele van drinkwaterprojecten en de strijd aangaan tegen armoede en ongelijkheid. Zowel binnen als buiten Care.

Op 25 oktober was het zover. Op de Dag van de Duurzaamheid ontvingen we het SDG Pioneer-certificaat. En dat hebben we ook aan jullie te danken: onze Plan Ouders, helpers bij de overstromingen in Wallonië, de stappers voor Think Pink, de 10 Miles-lopers, de zwerfvuilophalers … Bedankt voor jullie inzet! Samen maken we van Care én de wereld een mooiere plek.

/ Water besparen, hoe doe je dat?
/ Tips & tricks
Waterverbruiknl (1)
/ Word Plan Ouder
IN DE KIJKER Plan Ouders768x432
... en schenk kinderen een toekomst

Wat koop jij nog met een halve euro? Niets, zou je zeggen. Maar voor een kind in armoede maakt het een wereld van verschil. Daarom zijn 50 medewerkers van Care Plan Ouder geworden en zo steunt Care al meer dan twintig jaar Plan International.

 • Lees hier hoe belangrijk jouw bijdrage is
 • Ook planouder worden?
/ Zeg nee tegen voedselverspilling
... en ja tegen budgetvriendelijk en gezond eten

We kunnen er niet meer omheen: de voedselprijzen blijven stijgen. Gezonde voeding lijkt meer te kosten dan ongezond eten. En zelfs dan belandt elke dag heel wat voedsel in de vuilnisbak. Dat kan anders.

We vroegen Hilde De Geeter van de overheidsorganisatie en voedingsinformatiecentrum NICE hoe we nee kunnen zeggen tegen voedselverspilling. En hoe we toch op een goedkope manier gezond blijven eten. 

Ontdek de tips in het interview met Hilde

/ Lees ze hier
Verspilling Algemeen
// MIJN PROJECT
/ Vrijwilliger? Care helpt je een centje
Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten. Of je nu in je vrije tijd de kantine van de voetbalclub staat, met asielhonden wandelt of op uitstap gaat met mensen met een beperking … je staat klaar voor anderen. Ons moederbedrijf Vebego wil dit aanmoedigen door tot wel 500 euro te schenken voor jouw goed doel of organisatie via Mijn Project. 

Elk project is welkom, al zijn er enkele uitzonderingen.


Je project mag:

 • niet van politieke of religieuze aard zijn
 • geen fondsenwerving zijn (geldinzameling voor een ander goed doel)

Dus werk je voor een Vebego-bedrijf en ben je vrijwilliger bij een vereniging of stichting? Dan hoef je alleen een aanvraag in te dienen via deze site. Weet je niet goed hoe? Als ambassadeur van Mijn Project helpt Marco Gielen jou graag verder. Stuur een mail naar marco.gielen@care.be of bel 0491 90 56 94.

/ Vraag hier je bijdrage aan
Mijn Project Kaart (1)
/ Wil je graag vrijwilliger worden
... maar weet je niet goed waar? Op het internet staan tal van interessante websites voor vrijwilligerswerk in jouw buurt zoals 'Give a Day'. Ondertussen vertellen Marco en Chantal graag over wat zij doen als vrijwilliger.
/ Interview / Give a Day
Call To Action Block 768X450 Vrijwilligers Met Voetbal
Inhoud nieuws
 • / Een warme bedanking
 • / Audit met succes
 • / Update iClean-app
 • / Lancering tijdsregistratie-app
 • / Politie Antwerpen of hoe puzzelstukken samenvallen
// NIEUWS

/ Een warme bedanking

Elke dag trekken jullie met meer dan 1000 mensen naar onze klanten. Door weer en wind, soms heel vroeg en soms heel laat, maar altijd met een glimlach. Jullie zorgen voor propere kantoren, labo’s, gangen, klaslokalen … Het is dan ook dankzij jouw inzet en zorg dat we samen onze klanten dit jaar hebben doen stralen.

NIEUWS Fleece

Nu is het jouw tijd om te stralen. Dus om je te bedanken voor je toewijding hebben we een cadeautje voor jou. Eentje dat je lekker warm houdt in deze koude dagen. Dé Care-fleecejas. Je ontvangt je jas een van de komende dagen van je leidinggevende. Veel plezier ermee!

/ Audit met succes
AUDIT Illustratie Secretary 3
Care is de trotse bezitter van 1 VCA- en 2 ISO-certificaten. Maar die ontvingen we niet zomaar

Om deze certificaten te krijgen en te behouden, is er elk jaar een audit. Een examen, zeg maar. Dan komt de auditor langs om te kijken of we werken volgens de ISO-normen. Dit jaar was regio West aan de beurt, waarbij enkele panden werden bezocht. De auditor sprak er met de medewerkers en Teamleaders, en zag dat het goed was.

De auditor kwam ook langs op ons hoofdkantoor in Deurne. Daar merkte hij snel dat we goed bezig zijn op het vlak van kwaliteit, veiligheid en milieu.

Kortom, het was een geslaagde audit en daarom verdient iedereen een dikke pluim.

/ Update iClean-app
Sinds drie jaar registreren de medewerkers van Care Expert Cleaning hun taken in de labo’s en cleanrooms via het digitale systeem iClean.

Daardoor verloopt de registratie erg vlot. Maar we merkten dat het toch nog beter kan. Daarom schakelen we binnenkort over op een nieuw softwarepakket: MyCellHub. Na een periode van ontwikkelen en testen, nemen we de nieuwe iClean-app binnenkort in gebruik.

/ Enkele voordelen
Iclean Gebruik
/ Lancering tijdsregistratie-app
De tijdsregistratie van onze schoonmakers verloopt tot hiertoe altijd via een vaste telefoon bij de klant. Maar tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone, dus ontwikkelden we een app waarmee onze schoonmakers de QR-code scannen die aanwezig is bij de klant.
768X432tijdsregistratie

Zo verloopt de tijdsregistratie helemaal digitaal. De eerste testen met de app starten in december. Vanaf januari tot augustus bezorgen we alle klanten de QR-code(s). Jouw Teamleader brengt je op de hoogte wanneer jouw klant aan de beurt is zodat jij de app kunt installeren op je smartphone. Omdat je die dan gebruikt voor je werk, krijg je er een kleine vergoeding voor.

Voor vragen over de app kun je terecht bij je Teamleader.

/ Hoe puzzelstukken samenvallen
Binnenkort start Care als schoonmaakbedrijf in het splinternieuwe gebouw van de Antwerpse politie in Berchem. En daar zijn we trots op.

Politie Antwerpen zocht nadrukkelijk naar een schoonmaakbedrijf dat inzet op duurzaamheid en innovatie. Precies waarmee Care al jaren bezig is.

Op elke vraag in het dikke dossier gaven we de juiste antwoorden. Van onze ecologische producten tot onze inspanning op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo werd onze armoedescan met veel enthousiasme bij de politie onthaald. “Het was alsof alle puzzelstukjes samenvielen”, vertelt Sales Manager Chantal.

Politie Antwerpen is naast een mooie klant, ook een grote. De opstart wordt dus een hele uitdaging, maar daarover lees je meer in het volgende C-magazine. 

Logo Politie Antwerpen
Alles waarvoor we zo hard hebben gewerkt de voorbije jaren, vormde in dit dossier een mooi geheel. Dat is de reden waarom we nu voor Politie Antwerpen mogen werken. We kijken er dus ook naar uit om wat we beloven in het dossier ook waar te maken in de praktijk. – Chantal
// SAFETY op het werk
/ Jaaractieplan rond veiligheid
Care zet zich in om voor iedereen een veilige werkomgeving te creëren.

Daarom stelt de afdeling Veiligheid elk jaar een jaaractieplan op waarbij de focus ligt op belangrijke thema’s voor dat jaar. Zo krijgen ergonomie, persoonlijke beschermingsmiddelen en psychosociale belasting in 2023 extra aandacht. Waarom? Daarover vertelt preventieadviseur Els Van Rijckeghem graag meer.

/ Lees meer
768X432safetyhr
/ Voorzichtig op de baan hé!

Nog te vaak gebeuren er ongelukken met Care-medewerkers van en naar het werk.

We zien mensen zich haasten om de bus te halen, met valpartijen tot gevolg. En ook met de populaire elektrische fiets zien we wel wat ongelukken. Bovendien is de winter opnieuw in het land en is het nog gevaarlijker onderweg.

Daarom zetten we de belangrijkste tips nog eens voor jou op een rijtje ...

/ Zo ga je in de winter veilig de baan op
• Masterframe Call To Action Block 768X450 (2)

Helaas zien we veel ongelukken waar je als medewerker weinig aan kan doen. Je moet uitwijken of wordt aangereden door een auto. Het enige wat je daaraan zelf kunt verbeteren, is jezelf nog zichtbaarder maken. Uiteraard moeten de lichten van je fiets/brommer/step goed werken. Maar zorg dat je zelf ook opvalt. Ook als voetganger is dit belangrijk. Daarom deelt Care fluorescerend armbanden uit zodat je opvalt in het verkeer. Hopelijk kunnen we zo het aantal ongelukken verminderen.

Fluorescerende Armband (1)

Kun jij zo’n fluorescerende armband goed gebruiken? Stuur dan een mailtje naar receptie@care.be en we bezorgen jou er eentje.

// CARE-CULTUUR
/ Afdeling in de kijker
// Regio West

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Welke rol spelen ze binnen Care? En hoe beleven zij de Care-cultuur?

In dit magazine maak je kennis met regio West onder leiding van District Manager Kenny Oben. Hoewel zijn team verspreid is over Oost- en West-Vlaanderen dragen ze allemaal de Care-cultuur met zich mee. En daarover vertelt Kenny graag meer.

/ Lees meer
768X432carecultuur (1)
// NIEUWE KLANTEN
/ Welkom …
// IN DE KIJKER
/ Onze partners. Wie zijn ze? Wat doen ze?
IN DE KIJKER Onze Partners (1)
Ken jij onze facilitaire partners al?

Dat Care schoonmaakspecialist is, dat wist je natuurlijk al. Maar wat als de klant vraagt om de ramen te lappen, de tapijten te reinigen of het serverlokaal stofvrij te houden? Dan brengen we dat in orde voor hem. Want Care wil de klant een zo breed mogelijk pakket aan diensten leveren.

We doen dat niet allemaal zelf, want we kunnen niet in alles uitblinken. Daarom rekenen we voor die taken op onze partners. Stuk voor stuk specialisten in hun vak zoals:

 • Compass Group
  Dit cateringbedrijf brengt lekker, gezond en duurzaam voedsel op tafel.
 • Procobel
  Alle soorten vloeren reinigen, renoveren en behandelen? Procobel weet er wel raad mee.
 • HIS
  De job van dit zusterbedrijf van Care begint waar de normale schoonmaak stopt. Het maakt moeilijk te reinigen oppervlakken zoals parkings en gevels toch proper. Ook op hoogte.
 • DataClean
  DataClean reinigt alle soorten IT-apparatuur. Van toetsenborden tot serverlokalen.
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 (1)
Heidi (1)
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02
/ Onze Jubilarissen

Zoveel jaren geleden begonnen deze mensen tijdens een frisse herfstochtend aan hun carrière bij Care. Dat hun eerste werkdag hen beviel, is wel duidelijk, want ook nu nog staan ze elke ochtend paraat. Dus daarom een dikke proficiat aan onze herfstjubilarissen. Dat er nog vele jaren mogen volgen.

 • 10 jaar • 2012 - 2022
  Chibuzor Celestina Mbaegbu / Mohammed Taghbalout
 • 30 jaar • 1992 - 2022
  Heidi Lemmens
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

Chibuzor Celestina Mbaegbu is tien jaar in dienst bij Care en daarom kreeg ze, tot haar verrassing, een bloemetje. Volgens District Manager Nathalie kun je altijd op haar rekenen en neemt ze haar verantwoordelijkheid. We hopen dat Chibuzor nog lang bij ons blijft want ze is een topcollega.

Heide Lemmens is dertig jaar in dienst bij Care. Eerst werkte ze bij regio Centraal maar nu al lange tijd bij regio Oost. Ze poetst bij onze klanten Arendo en Decapac en ze zijn heel tevreden over haar. Er zijn nooit klachten en ze is altijd heel gemotiveerd. Zo kennen wij Heidi. Wij hopen dat ze nog lang bij ons blijft. Alvast bedankt voor de vele jaren!

// WIJ ZIJN CARE
/ Emilia, Inez en Houleye
/ Care-cijfer
150
bezoekers per maand
Op dit moment bezoeken ongeveer 150 mensen per maand de pagina van onze afdeling cleanroom en laboreiniging Care Expert Cleaning.

Op dit moment bezoeken ongeveer 150 mensen per maand de pagina van onze afdeling cleanroom en laboreiniging Care Expert Cleaning. Vorig jaar waren dat er gemiddeld zo’n 200 per maand. Die daling is jammer. Uiteraard zijn er minder bedrijven met gevoelige ruimtes dan gewone kantoren. Maar voor de juiste klanten staat de nieuwe pagina vol interessante informatie. Nèt daarom is het belangrijk om deze websitepagina te promoten zodat wij onze expertise binnenkort kunnen inzetten bij die nieuwe klanten. 

Dus we roepen jouw hulp in: deel de pagina Care Expert Cleaning op je sociale media. Vertel er gerust bij waarom jij vindt dat Care Expert Cleaning de beste partner voor cleanroom en labo reiniging is. 
Kopieer de link https://www.care.be/nl/de-diensten/cleanroom-en-labo-reiniging/ en delen maar!
Dsc 1251
// WIST JE DAT ... ?

/ Kies voor een digitale loonbrief

Wist je dat je je loonbrief digitaal kunt ontvangen? En dat heeft zo zijn voordelen...

Hoe overschakelen naar een digitale loonbrief? Op je loonbrief vind je instructies over hoe je de digitale versie aanvraagt. Of stuur een mail naar arbeiders@care.be en schrijf daarin dat je je loonbrief digitaal wilt ontvangen. Je krijgt dan een activatiemail van het sociaal secretariaat. Nog even bevestigen en voilà, vanaf dan is jouw loonbrief digitaal beschikbaar.

 • Gelijk met je loon
  Zodra je loon is uitgerekend, ontvang je onmiddellijk je loonbrief. Met de post moet je nu vaak een week wachten.
 • Altijd beschikbaar
  Je geraakt je loonbrieven nooit meer kwijt want ze zijn altijd online beschikbaar. Je kunt ze ook vanuit het systeem digitaal doorsturen.
 • Milieuvriendelijk
  Je bespaart er papier mee.
 • / Mail naar arbeiders@care
// WIST JE DAT ... ?

/ Care helpen om Great Place to Work te worden: dat doe je zo ...

1

Op 16 januari ontvang je een link naar de onlinevragenlijst in je persoonlijke mailbox. Check zeker ook even je spam. Heb je geen mailadres? Dan ontvang je per post een brief met je persoonlijke code om in te loggen op de vragenlijst.

2

Je ontvangt de uitnodiging in het Nederlands of Frans. Maar de vragenlijst zelf kun je ook in andere talen invullen als dat voor jou gemakkelijker is. Zo kan iedereen deelnemen.

GPTW 2019 Homepagehero

3

Je hebt twee weken tijd om de vragenlijst in te vullen. Lukt het toch niet goed? Dan helpt je Teamleader je graag verder.

Hoe meer Care-medewerkers de vragenlijst invullen, hoe groter de kans dat we worden uitgeroepen tot Great Place to Work.
/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef ons dan zeker een seintje of bezorg de info aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • Schoonmaker Zwijnaarde
 • Pandverantwoordelijke Zwijnaarde
Schoonmaak Hart (1)
/ Met een hart voor mensen

Heb je het toffe promofilmpje van onze enthousiaste medewerkers al gezien? Met deze video willen we mensen warm maken om te solliciteren bij Care. Bekijk het zeker en deel de link met vrienden en familie via je sociale media.

/ Promofilmpje Care
/ Succesvolle lancering campagne employer branding

Dit promofilmpje is onderdeel van onze Employer Branding campagne waarmee we meer mensen naar onze website "Werken bij Care" willen trekken. De lancering van de campagne vond plaats op 23 oktober. En met succes. Op Facebook krijgen we veel likes en het aantal bezoekers van de website is 5 keer zo groot als voordien. Met deze actie hopen we ook om mensen te bereiken in moeilijke regio’s.

/ Werken bij Care / Meer weten over onze employer branding
// Oproep
Bring your Friend en ontvang een leuk bedrag

Heb jij een kennis, vriend of familielid die op zoek is naar een nieuwe job als schoonmaker, pandverantwoordelijke of vlinder? En denk jij dat hij of zij een aanwinst zou zijn voor Care? Laat hem of haar dan contact met ons opnemen. Wie weet is het een goede match en is Care zo weer een fantastische medewerker rijker. En om jou te bedanken, ontvang je dankzij de actie Bring a Friend 50 euro bij de opstart en nog eens 50 euro als hij/zij zes maanden in dienst is.

Stuur een mailtje naar Mouna Sarragi met de naam en functie van de persoon die je doorgaf. Mouna zorgt er dan voor dat je je beloning ontvangt.

/ Mail Mouna
23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 Brenda
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies02 Els
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 Mario
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies03 Sandra
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 Birgul
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 MARCO
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 Feride
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 Carina
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies04 Bo
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies01 Nancy&Mohamed
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies02 Teamcentraal
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies05 Opleiding
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies06 Hilde