// IMPACT

/ Jezelf zijn bij Care

768X432diverse Medewerkers 03HR (5)
Care zet zich in voor gelijkheid in de wereld, ook op de werkvloer. Want iedereen krijgt de kans om zich te bewijzen. Toch is dat voor sommige medewerkers niet zo evident. Ze vertellen graag hoe ze gelijkheid bij Care ervaren.
HR Business Partner
Mouna Sarragi
Diverse Medewerkers Mouna 01

Mouna Sarragi (links op de foto)

Ik ben moslima en afkomstig uit Nederland. Mooie combinatie, hé? (☺️) In Nederland is het helemaal geen probleem als je een hoofddoek draagt. Je ziet ze veel vaker bij bijvoorbeeld winkelbediendes in Nederland dan in België.

Toen ik mij inschreef in een Belgisch uitzendkantoor, kreeg ik tot mijn verbazing de vraag of ik bereid was om mijn hoofddoek af te zetten. Dat zouden ze in Nederland nooit vragen. Ik antwoordde dan ook dat ik dat absoluut niet wou doen. Helaas zie ik veel moslima’s die het wel doen. Omdat ze bijna niet anders kunnen.

Gelukkig zie ik wel stilaan een verschuiving: je ziet meer en meer vrouwen met hoofddoek in een winkel staan. Al is het dan vooral in Nederlandse ketens die naar België komen. Maar kijk, het begin is er. Daarvan is Care een mooi voorbeeld. Bij ons maakt het niet uit wat je huidskleur, religie of geaardheid is. 

/ Graag meer weten over Mouna? Klik hier
Iedereen is welkom. Er zijn geen regels die we moeten volgen of quota die we moeten halen. Het belangrijkste is dat iemand bekwaam is, enthousiast en voldoende kennis heeft om de job uit te voeren. – HR Business Partner Mouna
Medewerker personeelsadministratie
Sander Silverans

Eigenlijk heb ik nog nooit problemen gehad om een job te vinden of om aanvaard te worden omdat ik een vriend heb. En ook in mijn vriendengroep hoor ik daarover gelukkig weinig. Jaren geleden zou dat natuurlijk een ander verhaal geweest zijn. Uiteraard mag ik bij Care dus ook gewoon mezelf zijn.

Diverse Medewerkers Sander DSC 7925
Diverse Medewerkers Sander DSC 7587
Ik voelde me meteen welkom bij Care, zoals dat eigenlijk in elk bedrijf hoort te zijn. — Sander
Schoonmaakster en keukenmedewerker
Wendy Van Helshoecht
Diverse Medewerkers Wendy DSC 4980

Ik ben Wendy en ik ben doof. Al kan ik met een hoorapparaat in wel een gesprek voeren met iemand die luid genoeg praat. Maar het brandalarm hoor ik bijvoorbeeld niet. Dan moeten ze me komen halen.

Dankzij mijn opleiding IT en boekhouding bij KOCA ben ik bij Care terechtgekomen. Dat is ondertussen 28 jaar geleden. Ik volgde toen stage op de afdeling boekhouding. In het begin voelde ik me niet echt welkom omdat ik niet alles verstond. Het heeft toch een paar maanden geduurd voordat ik de collega’s gewoon was.

Jammer genoeg kon ik niet op de afdeling boekhouding blijven omdat ik niet kon bellen met klanten. Eerst werd ik ontslagen, maar daarna vroegen ze mij terug als poetsvrouw in het hoofdkantoor in Deurne. 

Op dinsdag en donderdag maak ik ook de lunch klaar. In het begin voelde dat niet fijn, dat geef ik toe, want iedereen wist dat ik eigenlijk meer kon.

Het is niet eenvoudig om iemand met gehoorstoornissen in dienst te nemen. En Care heeft dat wel gedaan. En hoewel het niet helemaal is gelopen zoals ik het wilde, ben ik blij met de kans die ik heb gekregen. Ik heb nu fijne collega’s met wie het altijd plezant is. Al blijven gesprekken in groep moeilijk te volgen voor mij. 

Weet je, ik ben al blij dat ik niet blind ben. Ik heb werk, een man en twee leuke zonen. En ik krijg hulp van de mensen van wie ik hou. Dat is het belangrijkste.

Doof zijn beperkt je mogelijkheden enorm. Zo had ik graag kinderverzorgster willen worden, maar die droom heb ik moeten opbergen. Bejaardenhulp had wel gekund, want bejaarden kunnen beter om met iemand die doof is. Maar dat wilde ik dan weer niet doen. (☺️) — Wendy