Deelnemer SDG Pioneer
25-10-2022

Schoonmaakbedrijf Care ontvangt VN-duurzaamheidscertificaat ‘SDG pioneer’

Op 25 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, ontvingen we het ‘SDG Pioneer’-certificaat van UNITAR, het United Nations Institute for Training and Research. Voor Care is dit een waardevolle erkenning voor de doorgedreven duurzaamheidsfocus en de talrijke initiatieven die zijn gericht op positieve impact. Het resultaat van 3 jaar intensief samenwerking met het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen. 

Meer info over VOKA Charter Duurzaam Ondernemen.

SDG Pioneer

Het Unitar (United Nations Institute for Training and Research) beloont ondernemingen voor acties in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties met het ‘SDG Pioneer’ Certificaat. De voorbije 3 jaar werden Care’s duurzaamheidsacties telkens beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Als een van de weinige schoonmaakbedrijven in België mag Care zich vanaf vandaag officieel ‘SDG pioneer’ noemen. Het certificaat werd uitgereikt door Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder VOKA Vlaams Netwerk van Ondernemingen en Jens De Vos, directeur projecten van VOKA Shared Services.

Impact door middel van Sustainable Development Goals

Duurzaam schoonmaken staat hoog op de prioriteitenlijst van Care. Als expert in reiniging van kantoren, cleanrooms en labo’s zetten we onder andere in op slimmer schoonmaken door middel van nieuwe schoonmaakmethodes. Zo bespaart het innovatieve Triple-T systeem met voorbevochtigingssysteem tot wel 90% in water en productverbruik bij de klanten. Daarnaast heeft Care als een van de weinige schoonmaakbedrijven een ISO 14001 milieucertificaat. Maar duurzaamheid is voor ons geen kwestie van milieu alleen. Het merendeel van de acties zijn gericht op het daadwerkelijk hebben van impact op medewerkers, klanten en de maatschappij. 

Impact op de maatschappij

62,5 miljoen liter schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden

Een van de SDG’s waar Care het verschil kan en wil maken is SDG 6: ‘schoon water en sanitair’. Met behulp van efficiënte producten en duurzame technieken streeft Care ernaar om zo weinig mogelijk water te gebruiken. De winst van die besparing wordt gedoneerd aan MADE BLUE, een organisatie die zich inzet voor drinkwaterprojecten waar schoon water niet evident is. Op deze manier doneerde Care in de afgelopen jaren al 62,5 miljoen liter schoon drinkwater.

Bestrijden van ongelijkheid

In het kader van SDG 10, ‘ongelijkheid verminderen’, gaat veel aandacht naar het wegwerken van armoede en ongelijkheid, zowel binnen als buiten het bedrijf. Zo kunnen medewerkers van Care ieder jaar met de Vebego Foundation op bouwreis naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Zuid-Afrika of Ghana en steunt Care meerdere kinderen via Plan International en Moeders voor Moeders. De samenwerking met de vzw FEESTvarken bezorgt tal van kinderen in armoede een fijne verjaardag. En dit is slechts een greep uit de lijst van projecten en goede doelen waarin Care een deel van haar winst investeert. Care werkt bovendien samen met zusterbedrijf Het FacilityPunt, een sociaaleconomisch schoonmaakbedrijf in Gent voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Sommigen van hen stromen na deze ervaring door naar Care.

Sdg1
Logo SDG Pioneer
Sdg5
SDG Pioneers Groepsfoto

Meer nieuws

329022878 516316543729236 6016445506307181635 N
MVO, goed doel, reduced inequalities

Care helpt Turkije en Syrië na aardbeving

1 min.
Tournee Minerale Poster
MVO, gezondheid

Care doet mee aan Tournée Minérale actie!

1 min.
321568409 538015991371307 3839266403887280013 N
MVO, goed doel, reduced inequalities

De Warmathon in Leuven eind december 2022

1 min.