Catering Care partner Compass Group
12-10-2020

Care voegt catering toe aan hun facilitaire diensten voor bedrijven

De kernactiviteit van Care Office Cleaning is kantoorschoonmaak. Maar wist u dat Care ook uw catering verzorgt? Daarvoor werkt het al acht jaar samen met Compass Group: zij maken lekker, gezond en duurzaam voedsel, met passie bereid. Het bundelen van hun krachten bleek een groot succes te zijn.

Wat begon met een klant die vroeg of Care ook voor een warme lunch kon zorgen, groeide uit tot een nauwe samenwerking met Compass. Beide bedrijven vertrouwen elkaar volledig. Krijgen ze de vraag naar schoonmaak én catering, dan kloppen ze eerst bij elkaar aan. “Voor ons is Care niet zomaar een leverancier, maar een echte partner”, zegt Christine Van de Catsye, operationeel verantwoordelijke facilitaire diensten Compass Group.

Ieder zijn specialiteit

Christine merkt dat bedrijven de overdaad aan diverse leveranciers en contractors drastisch terugschroeven. Ze zoeken één partner of SPOC (single point of contact) waarop ze kunnen rekenen voor al hun facilitaire diensten.

“Zowel Care als Compass kiezen er bewust voor om zich te richten op hun eigen corebusiness: dé garantie voor de beste kwaliteit. Dat betekent, in theorie, dat we alleen maar onze eigen diensten aanbieden. In de praktijk werken we al jaren samen met Care zodat we bedrijven de service geven die ze nodig hebben. De klant heeft dus één aanspreekpunt voor zowel catering als cleaning.”

Christine gaat verder: “De klant merkt niet dat hij met twee bedrijven samenwerkt. Wij regelen alles. Zo heeft Compass bijvoorbeeld een kwaliteitscontroleur die samenwerkt met de Care-teamleiders om alles vlot te laten verlopen. We staan ook in nauw contact met elkaar. Bij een vraag of probleem zoeken we onmiddellijk naar een gepaste oplossing. Het is misschien een cliché, maar samen staan we echt sterker.”

Hechte samenwerking

“Wij bevelen elkaar aan bij onze klanten”, vertelt Chantal Moerenhout, Sales Manager Care Office Cleaning. “Als Christine merkt dat er nood is aan professionele schoonmaak, dan stelt zij ons voor. Omgekeerd gebeurt dat ook. En uiteraard vragen bedrijven ook naar de mogelijkheid om beide diensten in één pakket te leveren. We hebben al ongeveer tien bedrijven in onze gemeenschappelijke klantenportefeuille en er zitten nog drie dossiers in de pijplijn. Wat begon als een toevallige samenwerking, groeide uit tot een hecht contact.”

“Bij een aanvraag bespreken we alles in detail om zo tot een correcte offerte te komen. Soms komt de aanvraag vanuit Compass en dan nemen zij alles op zich. Een andere keer zijn wij het aanspreekpunt van een nieuwe klant. Het hangt ervan af bij wie de vraag naar catering en cleaning binnenkomt.”

“Compass is niet enige partner waarmee we samenwerken”, aldus Chantal. “Zo hebben we ook partners voor ongediertebestrijding, tapijtreiniging, specialistische vloerbehandelingen, computerreiniging … Ook hier weer regelt Care alles voor de klant.”

Waarden en normen

De goede band tussen Care en Compass komt grotendeels omdat beide bedrijven dezelfde waarden en normen hoog in het vaandel dragen. “Wij werken alleen met partners samen die medewerkers op de eerste plaats zetten. Daarin hebben Care en wij elkaar gevonden. Op alle vlakken behandelen we onze medewerkers correct en met respect”, zegt Christine. “Tevreden medewerkers zetten zich harder in en leveren echt betere kwaliteit. Zo zijn er klanten op hun stappen teruggekeerd toen bleek dat het goedkopere alternatief toch niet de beste oplossing was.”

Bent u als bedrijf ook op zoek naar een volledig pakket facilitaire diensten? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden. Want naast Compass hebben we nog partners op andere domeinen om u te ontzorgen. Vragen? Neem zeker even contact op.

Catering Extra

Meer blogs

07122020 CARE SHOT02 056
kantoorschoonmaak, duurzaamheid, personeel

Uitbesteden van schoonmaak, wat zijn de voordelen?

Stel dat u nog werkt met eigen personeel, maar op termijn op zoek bent naar een andere oplossing. Waarom zou u kiezen voor het uitbesteden van de schoonmaak? Er zijn heel wat voordelen aan verbonden. Wij lijsten de pluspunten op. 
23-12-2022
1 min.
Illustrations Site Web
partners, duurzaamheid

Charter Duurzaam Ondernemen van Voka maakt duurzaamheid concreet

Care neemt al drie jaar deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en mag zich nu SDG Pioneer noemen. Lees meer over de samenwerking met Voka.
07-12-2022
5 min.
Alpheios Innovatie
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Tom Bosch, Sales Manager van Alpheios, over de toekomst en innovatie

Zusterbedrijf Alpheios voorziet Care van duurzame producten en materiaal. Lees hier welke innovaties Alpheios nog op de planning heeft staan.
29-11-2022
4 min.