Itstaffingopleidingopdcreinigingscherm2
21-09-2022

Professionele reiniging IT-apparatuur en datacenters door DataClean

In een kantoor zijn computers niet weg te denken. Bovendien is er ook vaak een serverlokaal. Al die IT-apparatuur is enorm gevoelig voor vocht en stof. Daarom is de professionele reiniging ervan echt specialistenwerk. En daarvoor rekenen we op DataClean. Managing Director Annelies Rijk vertelt wat DataClean precies doet en hoe de samenwerking met schoonmaakbedrijf Care verloopt.

“Meer dan dertig jaar geleden startten we met de schoonmaak van hardware. Denk aan bankautomaten, toetsenborden, printers … Maar ook datarooms of serverlokalen”, vertelt Annelies. “Al snel kwamen daar allerlei andere IT-gerelateerde taken bij. Zo zijn we stilaan de brug geworden tussen de facilitaire diensten en de IT-afdelingen. Die taken zijn heel divers. Van verhuizen en installeren van IT-apparatuur en datarooms tot verkoop van poetsproducten met privatelabel. Maar ook onze afwasbare hardware is enorm populair. Denk hierbij aan toetsenborden die je kunt onderdompelen in een antibacteriële vloeistof of zelfs in de afwasmachine kunt steken. Vooral ziekenhuizen en productieomgevingen gebruiken dit soort hardware. Zo groeide DataClean uit tot een multilevel IT-care provider.”

Itfacility IT Reiniging Werkplekken Reiniging Pcbox
Itfacility IT Reiniging Werkplekken Resultaat3
Itfacility IT Reiniging Data Rooms – Racks – Reiniging Racks Borstel1
Itfacility IT Reiniging Data Rooms – Racks – Reiniging Racks Doekje
Itfacility IT Reiniging Datarooms Geïoniseerde Lucht Tools

Inschakelen expert IT-cleaning

Tot 2014 neemt Care de reiniging van IT-apparatuur op zich. Tot Care de beslissing neemt om hulp in te schakelen. En dat is logisch volgens Annelies. “Professioneel reinigen van IT-apparatuur is een vak apart. Bovendien moet je heel veel klanten hebben om je team aan het werk te houden. Zo werken we bij DataClean met amper vijftig mensen in heel België. Dat is een kleine ploeg in vergelijking met Care. Toch zijn wij marktleider in onze sector. Toen Care merkte dat er voor dit soort schoonmaak een andere aanpak nodig was, klopten ze bij ons aan.”

Op één lijn met Care

Er ontstaat een fijne samenwerking tussen Care en DataClean. Dat heeft volgens Annelies enkele redenen. “We vinden dezelfde normen en waarden belangrijk. Zo is er het zorgende aspect. We willen het beste voor onze klanten én onze medewerkers. Daarbij staat het ontzorgen centraal, op verschillende vlakken. Als DataClean willen wij de IT ook een gezicht geven. Dat start bij de aanwerving van de juiste mensen. Zo bouwen we een team uit met een familiale uitstraling.”

“We hechten, net zoals Care, ook belang aan innovatie. Dat is de reden waarom we geen kort antwoord hebben op de vraag wat we doen. We zijn namelijk voortdurend bezig met nieuwe projecten zodat DataClean blijft evolueren. Dat hebben we te danken aan de open communicatie met onze klanten. Daardoor vragen ze om steeds meer taken van hen over te nemen. En dat leidt tot innovatie. Je merkt het, hier komt het ontzorgen opnieuw aan bod.”

“Die open communicatie, met de nadruk op respect, is uiteraard cruciaal bij een partnership”, vindt Annelies. “Ook daarmee zitten we met Care op één lijn. We weten precies wat we aan elkaar hebben, want we praten dezelfde taal.”

Een laatste aspect dat Annelies aanhaalt is duurzaamheid. “Care staat verder op dat vlak. Al zitten wij ook niet stil. Op dit moment zijn we een traject aan het voorbereiden zodat we die stap naar duurzamer werken goed kunnen aanpakken.”

Samen zorgen voor de beste service

“Wij hebben vooral zin om onze samenwerking met Care verder te verdiepen”, benadrukt Annelies. “Want professioneel reinigen van IT-apparatuur is en blijft een belangrijk onderdeel van kantoorschoonmaak. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat we samen genoeg creativiteit aan de dag kunnen brengen om een glimlach op het gezicht van onze klanten te toveren.”

“De naam Care zegt het al: zorgen voor. Zorgen voor de klant én de medewerkers. En dat bereik je het best samen. Over bedrijven heen, als partners”, besluit Annelies.

Wilt u graag meer weten over de diensten die Care aanbiedt? Of wat PC-cleaning voor u kan betekenen? Neem contact op. Want wij vertellen u er graag alles over.

Meer info of offerte aanvragen

Meer blogs

Pexels Alban Grellier 12538230
kantoorschoonmaak, partners, vloerreiniging

Care schakelt Procobel in als specialist vloeren reinigen

Care is trots dat het klanten meer biedt dan kantoorschoonmaak. Om een totaalpakket diensten aan te bieden, werken we samen met partners waarbij we optreden als uniek aanspreekpunt. Vandaag zetten we Procobel in de kijker. “We reinigen, renoveren en behandelen alle soorten vloeren. Eigenlijk alles waarover je kunt wandelen of rijden”, vertelt Ad van Geest, CEO van Procobel.
01-07-2022
3 min.
Kantoorschoonmaak Care Office Cleaning
kantoorschoonmaak

Vijf meestgestelde vragen van klanten over kantoorschoonmaak

Klanten stellen ons vaak vragen over onze opleidingen, werking en kwaliteit. Logisch, want zij willen natuurlijk de beste service voor hun budget. We bundelden de vijf meest gestelde vragen over kantoorschoonmaak.
27-05-2022
5 min.
Catering Care partner Compass Group
innovatie, kantoorschoonmaak, catering, partners

Care voegt catering toe aan hun facilitaire diensten voor bedrijven

De kernactiviteit van Care Office Cleaning is kantoorschoonmaak. Maar wist u dat Care ook uw catering verzorgt? Daarvoor werkt het al acht jaar samen met Compass Group: zij maken lekker, gezond en duurzaam voedsel, met passie bereid. Het bundelen van hun krachten bleek een groot succes te zijn.
12-10-2020
3 min.