// CARE-CULTUUR
/ Maak kennis met regio West
“Regio West bestaat uit een tweehonderdtal medewerkers en vijf Teamleaders: Sulyka, Marleen, Kelly Vanthournout, Justine en Kelly Coune”

“Een mengeling van mensen die al lang bij Care werken en nieuwe medewerkers. We hebben enkele grote klanten zoals Barco, de gemeente Merelbeke en Vyncolit”, vertelt Kenny.

“Met zoveel mensen op verschillende plekken is het moeilijk om een hechte groep op te bouwen. We komen met de Teamleaders wel samen in ons regiokantoor in De Punt in Gentbrugge. Hier kunnen de schoonmakers bovendien ook altijd terecht.”

“Voor corona organiseerden we elk jaar een nieuwjaarsreceptie waarop heel regio West welkom was. Dat gaan we opnieuw opstarten.”
768X432newyearhr

“Uiteraard zijn er vanuit Care verschillende initiatieven om medewerkers te engageren, zoals Benefits@Work. Daarmee willen we mensen warm maken om zich in te schrijven voor toffe activiteiten in de buurt. Denk aan sportevenementen. Ze kunnen er dan individueel aan deelnemen, maar met collega’s is dat natuurlijk leuker. Dat zijn we nog aan het uitwerken”, zegt Kenny.

De groep Teamleaders hangt goed aan elkaar. Ze zitten op dezelfde golflengte en er wordt ook heel wat afgelachen. Dat vind ik heel belangrijk: plezier op het werk. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. – Kenny
/ Vanaf de eerste dag

Omdat regio West uit verschillende teams bestaat, zou je denken dat de Care-cultuur daardoor wat verloren gaat. Maar zo ziet Kenny het niet.

Wanneer iemand nieuw in dienst komt, krijgt die meteen de Care-cultuur mee. Het is namelijk de taak van de Teamleaders om nieuwe medewerkers op de hoogte te brengen van onze normen en waarden. Zodat zij op hun beurt onze cultuur uitstralen naar de klant.
Care-Cultuur Eerste dag 768X432HR
/ Menselijk bedrijf

“De Care-cultuur draait, in mijn ogen, vooral rond menselijkheid. We beseffen dat we met mensen werken. Een van de dingen die ik enorm belangrijk vind, is dat wij die menselijkheid ook in de praktijk omzetten”, benadrukt Kenny.

“Een mooi voorbeeld daarvan zijn medewerkers die lange tijd afwezig zijn. We mogen uiteraard niet vragen waarom. Maar we kunnen wel eens horen hoe het met hen gaat.

En vragen of hun afwezigheid met Care of met hun job te maken heeft. Dan gaan we het gesprek aan. Zo kunnen we samen naar een oplossing zoeken.
/ Ingebakken

“Care biedt de mogelijkheid om leidinggevenden te begeleiden in die Care-cultuur. Maar die cultuur - de menselijkheid en empathie - komt vooral uit jezelf. Het zijn eigenlijk aspecten die je moet bezitten als je wilt starten in een leidinggevende functie. Je moet onze bedrijfsfilosofie begrijpen en kunnen plaatsen in je professionele leven.”

“Het is ook mijn taak om toe te zien dat die filosofie leeft bij al mijn medewerkers tot op de werkvloer. De Care-cultuur zit echt ingebakken in regio West”, zegt Kenny trots.

768X432menselijkheid En Empathiehr