// DECEMBER 2023
C-magazine 22

/ Welkom

Beste collega’s,

2023 is voorbijgevlogen. En we mogen trots zijn op onze resultaten. We behaalden het certificaat Great Place To Work (GPTW), kregen mooie scores bij de klanttevredenheidsmeting (NPS) en startten heel wat nieuwe klanten op. Het ziet er trouwens naar uit dat we onze doelen zullen halen en dat dankzij jullie inzet als één grote Care-familie. Ik heb dan ook bij iedereen veel betrokkenheid, passie en energie gezien. 

In dit C-magazine lees je nog mooie resultaten van onze inspanningen. Zo ontdek je alles over de opstart bij Politiezone Antwerpen en hoe onze eerste interne basisopleidingen verliepen. Tip: lees zeker het artikel over waarom het zo belangrijk is om onze eigen producten te gebruiken.

Ik wil ook even stilstaan bij het afgelopen jaar en wat er allemaal aan het gebeuren is in de wereld. Het verdriet door oorlogen raakt direct en indirect ook collega’s onder ons. Ik wens iedereen ontzettend veel sterkte en hoop op beterschap.

Verder wens ik jullie veel leesplezier en fijne feestdagen.

Michel Möller
Directeur Care

Giphy (1)
Inhoud impact
 • / Het klimaat
 • / De warmste week
// IMPACT

/ Het klimaat

Deel 3

Hoe redden we het klimaat?

In de vorige C-magazines namen we een duik in het klimaat. Een boeiend onderwerp dat bij veel mensen vragen oproept. 

In het eerste deel van deze reeks las je meer over de klimaatverandering en welke invloed dat heeft op het weer. In het vorige magazine leerde je wat de opwarming van de aarde nu eigenlijk is.

In dit derde, en laatste, deel zoeken we uit wat we zelf kunnen doen om het klimaat te redden. Of ligt alles in de handen van de industrie? 

/ Lees verder
CARE 10814
/ Hoe Care zich inzet tegen armoede

In het kader van de Warmste Week was onze eigen Mouna te gast op Joe FM. Daar vertelde ze hoe Care zich inzet tegen armoede. En deed ze goed! Dat bewijst dit filmpje.

/ Beluister het interview
De Warmste Week 768X432B
Inhoud nieuws
 • / Eindejaarspremie
 • / Nieuwe collega’s
 • / ISO-audit
// NIEUWS

/ Eindejaarspremies

Bedankt IMG 6536 768X432
/ Leuk extraatje als dikke merci

Care-directeur Michel schreef er al over in zijn intro: dankzij de inzet en passie van onze medewerkers, jij dus, zou Care niets zijn. En daarom ontvingen alle arbeiders in november 40 euro extra loon als dankjewel. In december krijgen ook de bediende dit leuke extraatje als dikke merci.

 

Nlblauw
/ Eindejaarspremie? Check bij sociaal fonds

Het is weer het einde van het jaar. Dat betekent dat je je eindejaarspremie binnenkort ontvangt of al hebt gekregen. Care betaalt de premie voor de bedienden. Maar arbeiders krijgen hun eindejaarspremie van het sociaal fonds.

Ben je arbeider en heb je vragen over de uitbetaling van je eindejaarspremie? Neem dan contact op met het sociaal fonds op het nummer 02 732 20 45 (tussen 10u30 en 12u00). Dan krijg je meteen de juiste informatie.

Sales

/ Kiani en Ann starten samen bij Sales

Op 4 september begonnen Ann De Coster en Kiani Raus samen aan hun eerste dag bij Care bij de dienst Sales. Kiani als administratieve support en Ann als calculator. De klik was er onmiddellijk. Met elkaar én met hun team. “Ik kom van een totaal andere sector, dus voor mij was mijn start bij Care een echte uitdaging”, vertelt Kiani. “Gelukkig voel ik mij hier enorm welkom.” Ook Ann benadrukt hoe geapprecieerd ze zich voelt. “Ergens nieuw beginnen, is altijd spannend en verloopt altijd wat chaotisch. (lacht) Maar onze collega’s staan steeds voor ons klaar.” We wensen Ann en Kiani dan ook veel succes met hun nieuwe job!

3 Nieuws Teamleaders
Ik heb het gevoel dat ik mijn plekje binnen het team heb gevonden en dat ik er nog heel wat mooie jaren mag doorbrengen. – Kiani
Ik ervaar mijn eerste maanden bij Care als erg positief. There are a lot of people who care bij Care. – Ann

/ ISO-audit

/ Opvolgaudit ISO-certificaten

In oktober vond de opvolgaudit plaats voor de ISO-certificaten 9001 en 14001. In deze tussentijdse audit controleert de auditeur of we goed bezig zijn op het vlak van kwaliteit en milieu.

 • De auditeur was enorm onder de indruk van de betrokkenheid van onze medewerkers.
  Al noteerde hij wel drie zaken waaraan we moeten werken. We krijgen nu drie maanden tijd om deze werkpunten in orde te brengen. Dat is nodig, want volgend jaar volgt de grote audit om onze ISO-certificaten te verlengen. Daarom gingen we meteen aan de slag met de opmerkingen.
 • Lees meer over de ISO-certificaten
// SAFETY

/ Waarom alleen poetsproducten van Care gebruiken

// NIEUWE KLANTEN

/ Welkom …

Inhoud in de kijker
 • / Recepten
 • / Speciale hobby’s
 • / Hondje Marie viert verjaardag
 • / Opstart politie Antwerpen
// IN DE KIJKER

/ Duik de winter in met oer-Vlaamse kost

Vandaag is het 20 december, morgen begint de winter officieel. Wie winter zegt, zegt knisperend haardvuur én lekker eten. En als er één ding is waarvoor Vlamingen bekend staan, dan is het wel voor hun uitstekende winterkost. Ook wel comfortfood genoemd. Laat je verrassen door deze recepten.
Bloemkoolstoemp Met Worst

Worst met bloemkoolstoemp (met veggie-optie)

/ Het recept
Hutsepot

Hutsepot met kip, spek en worst

/ Het recept

/ Speciale hobby's

Ann renoveert in haar vrije tijd

Ann De Coster was pas 25 jaar toen ze haar droom waar maakte en een bouwvallig herenhuis kocht. Ze renoveerde het volledig en deed alles op haar eentje: van elektriciteit leggen tot ramen plaatsen. Als ze een gebouw binnenstapt, weet ze in haar hoofd meteen hoe het eruit moet zien. Ze heeft dan ook een diploma bouwkunde op zak.

Maar hoe is ze dan als calculator bij Care terechtgekomen? En wat met haar passie voor renoveren?

/ Calculator Ann
Speciale Hobby 2537275

Heb jij ook een speciale of toffe hobby waarover je wilt vertellen? Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal
Marie Haar Verjaardag

/ Marie kreeg snuffins voor haar verjaardag

Marie’tje kwam in februari 2023 als bang Roemeens straathondje aan in België én stal meteen het hart van Kiani Raus (Internal Sales). Ondertussen is voor Kiani haar bollewolleke veel meer dan zomaar ‘een hondje’. “Het afgelopen jaar is mijn mama zwaar ziek geworden en ik vind echt steun bij Marie. Ze voelt het als er iets is en ze geeft me liefde wanneer ik verdriet heb. Sinds ze hier is, heeft ze enorm veel vooruitgang geboekt en ze verdiende een echt verjaardagsfeest.” En neem dat gerust letterlijk. Kiani versierde haar woonkamer en nodigde haar familie uit.

De feestvierders aten taart en Marie gepersonaliseerde snuffins (jawel) en bday-cookies. En uiteraard kreeg ze ook een berg cadeaus. Marie, niet Kiani.

Het was gewoon een leuke gelegenheid om samen te zijn met de familie. Ik ben een echt familiemens en ik vind dat we in deze maatschappij veel te weinig tijd maken voor elkaar. – Kiani

Wil jij ook eens iets leuks en persoonlijks delen met je collega’s? Stuur dan je verhaal naar Chantal.

/ Mail Chantal

/ Opstart bij Politiezone Antwerpen (PZA) is een feit

In Berchem, in het gloednieuwe politiekantoor, ontplooit er zich een mooie samenwerking tussen Debby en Yassine. Als Site Lead en pandverantwoordelijke hebben ze de verantwoordelijkheid voor de schoonmaak van het mastergebouw in Berchem. Daarnaast staat Care ook in voor de bijbehorende politiekantoren. De opstart bij PZA was een hectische periode, maar nu hebben we Debby en Yassine toch kunnen strikken voor een kort interview.

/ Lees hier meer
7. In De Kijker Buitenkant Politie Antwerpen
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
8. Annick De Brone
8. Nicky Poortmans
8. Christel Van Den Bergh
8. Kathleen Ballieu
8. Lucy Carniyan
8. Zineb Kanja
8. Linda Meulders (1)
8. Halima
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02

/ Onze Jubilarissen

Regio’s vieren jubilarissen

In het najaar vieren alle regio’s de jubilarissen die al meer dan 10 jaar in dienst zijn. En dat ze bij Care weten wat feesten is, bewijzen de vele toffe foto’s. Ook de bedienden brachten een gezellige avond door ter ere van hun jubilarissen. 

Maar natuurlijk verdienen onze winterse jubilarissen ook hun plekje in dit C-magazine. Net zoals de collega’s die vanaf nu mogen genieten van hun pensioen. Proficiat aan iedereen!

 • 10 jaar • 2013 - 2023
  Seringul Baytak / Ellen Caré / Jeta Bomola / Lindsay Bomeré / Habibullah Samadi / Naija Bouchnaif / Najim Chigri / Ann Leys / Antonella Arceri / Elly Dehasque
 • 15 jaar • 2008 - 2023
  Wendy Van Laer / Linda Meulders
 • 25 jaar • 1998 - 2023
  Yusuf Bayar
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.
8. Janssen Beerse En Geel
8. Regio Oost
8. Regio West
8. Regio Zuid

/ Jubilarissen

Annick de Brone is 10 jaar in dienst bij Care als Teamleader. District Manager Nathalie Geerkens: “Annick is altijd enthousiast, gemotiveerd en ze staat altijd klaar voor haar klanten en medewerkers. We hopen dat ze nog lang onze collega blijft!”

Op 30 september was "ons" Nicky Poortmans 20 jaar in dienst. Dikke proficiat!

Lucy Carniyan bedankt Care en haar collega’s voor het prachtige boeket bloemen dat ze kreeg voor haar 10-jarig jubileum.

Kathleen Ballieu ontving op 25 september bloemen voor haar 10 jaar dienst bij Care.

Collega Christel van den Bergh werkt bij Vynova. Samen met haar collega’s zorgt ze ervoor dat de medewerkers bij Vynova een propere douche en kleedkamer hebben. Ze doet haar werk perfect en studenten neemt ze graag onder haar vleugels. Bovendien is ze altijd te vinden voor een lekker etentje of om een glaasje te gaan drinken. We hopen dat ze nog lang in ons team mag blijven!

/ Pensioenen

Linda Meulders nam op 27 september na 15 jaar afscheid van Care. Teamleader Carina is vol lof: “Linda heeft altijd bij De Neef gewerkt, ze kent daar dus elk hoekje en kantje. Teamleaders en vervangers maakten daar dankbaar gebruik van om hen wegwijs te laten maken. Altijd met een glimlach. Een feestje heeft ze nog tegoed, maar natuurlijk lieten we die dag niet zomaar voorbijgaan. Daarom heb ik haar verrast met een cadeautje en een bloemetje. Ik ben haar dan ook dankbaar voor al die jaren van hard werken. Iedereen zal haar missen.”

Halima Demeulenaere, ging na ruim negen jaar bij Care met pensioen en haar team van regio west gaat haar heel hard missen.

Begin september zette team Zuid collega Zineb Kanja in de bloemetjes voor haar verdiende pensioen. Het werd een echt feestje!

// WIJ ZIJN CARE

/ Soner, Naima en Hanan

/ Care-cijfer

50
jaar
Nu, 50 jaar later, staan we voor 50 jaar kwalitatieve schoonmaak met maar liefst meer dan 1000 medewerkers in heel België.

In april 2024 wordt Care 50 jaar. In 1974 werd Care opgericht door Cees Aert als klein glaswasbedrijf als deel van Cees Aerts Reiniging. 

Sindsdien veroverde Care een plekje in de top 10 van grootste schoonmaakbedrijven in België.
Inhoud “Wist je dat ...”
 • / Feest van de maand
 • / Winnares van The Voice Kids
 • / Start interne training
// WIST JE DAT ...

/ … Het hindoeïstische feest Diwali ook bekend staat als het lichtjesfeest?

Tijdens Diwali vieren de Hindoes de godin van het licht: Lakshmi. Het feest duurt zes dagen, al wordt er tegenwoordig vaak op één dag groots uitgepakt. Dit jaar vond Diwali plaats vanaf 12 november.
Wist Je Dat Feest NL Min

Divali staat bekend om de kleurrijke versieringen en de schitterende lichtjes die huizen en straten verlichten. Het is de bedoeling dat de lichten duisternis en kwaad verdrijven en de gelukgodin Lakshmi verwelkomen. De hindoes steken diya's (kleine olielampen) aan en versieren hun huizen met kleurrijke rangoli (patronen gemaakt van gekleurd poeder of rijst).

Tijdens Divali zorgen Hindoes dat ze zelf én hun huizen zuiver en proper te zijn. Want in het hindoeïsme staat vuil gelijk aan het kwaad. Bovendien vasten ze ook: ze eten geen vlees, eieren of andere dierlijke producten. Ook alcohol vermijden ze. 

Toch staat eten centraal en komen er tijdens het uitgebreide feestdiner met familie en vrienden traditionele gerechten op tafel zoals bara (gefrituurd deeg gemaakt van onder andere oerdimeel en tayerblad).

Al doen de hindoes zich vooral tegoed aan zoete lekkernijen zoals gulab jamun. Dat zijn zachte, gefrituurde deegballetjes overgoten met suikersiroop.

Divali is vooral een familiefeest, al kunnen gelovigen ook naar de mandir (het gebedshuis) gaan voor een dienst. Op de derde dag wensen ze elkaar Shubh Divali, wat letterlijk betekent: ik wens je een blij en gelukkig Lichtjesfeest.

/ ... de winnares Sikudhani van The Voice Kids de dochter is van onze Heidi Hubart?

Sikudhani is 13 jaar en blies al met haar blind audition de juryleden van hun sokken. Juryleden Pommelien Thijs en Metejoor draaide zich dan ook meteen om. De enige reden waarom Laura Tesoro en Coely dat niet deden, was omdat hun team al vol was. Daarna ging Sikudhani als een speer. Zonder moeite, of zo leek het toch, bereikte ze de finale. Met I Will Always Love You van Whitney Houston toonde Sikudhani waarom zij de terechte winnares van The Voice Kids werd.

Mama Heidi Hubart, Care Expert Cleaning, is dan ook enorm trots op haar dochter en ze vertelt graag meer over Sikudhani’s deelname aan The Voice Kids.

Maar haar blind audition verraste Sikudhani de juryleden.

/ Luister hier / Lees meer
/ Eerste interne basisopleidingen zijn een feit

In C-magazine 20 las je dat de basisopleidingen schoonmaak voortaan bij Care in Deurne maar ook in de regiokantoren zouden plaatsvinden. Marga Jacobs (Sales) vertelde kort dat zij de lessen zou geven en dat naast theorie ook praktijk aan bod zou komen. 

Dit najaar heeft Marga de eerste basisopleidingen afgerond. We vroegen haar hoe de lessen verliepen. En natuurlijk waren we ook benieuwd naar de examenresultaten.

/ Lees het interview
Degelijke Opleidingen

/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef ons dan zeker een seintje of bezorg de info aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • Pandverantwoordelijke Kortrijk
 • Schoonmaker Beerse - labo afwas
 • Medewerker receptie
// Oproep

/ Bring a Friend in een nieuw jasje zit?

Ken je Bring a Friend nog niet? Wel dat zit zo: voor sommige vacatures vinden we moeilijker medewerkers. Dus als jij iemand voorstelt van wie jij vindt dat hij of zij perfect is voor de job én wij nemen hem of haar in dienst? Dan verdien je vanaf nu 50 euro. Is deze persoon na zes maanden nog steeds in dienst? Dan krijg je nog eens 150 euro.

We delen vacatures met het label ‘Bring a Friend’ op onze sociale media zoals Facebook. Maar ook je Teamleader brengt je op de hoogte van zulke vacatures. Deel deze dan met je vrienden, familie, buren … met iedereen die je kent. En wie weet, verdien jij zo deze mooie aanbrengbonus.

23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
• Masterframe Carousel 768X768 Floorfies02mouna
Nicky
Politiekantoor Merksem
Student Aubin
We namen afscheid van onze CEO ad interim Boudewijn Heusinkveld. Een klein woordje van de collega’s: “Bedankt voor het jaar met mooie realisaties, moeilijke maar doordachte beslissingen en vele ‘bakkies koffie’. We zullen je missen, al kijken we ook uit naar de samenwerking met CEO Michel Möller. Het toepasselijke liedje van Urbanus Ge moogt naar huis gaan kon niet ontbreken. Net zoals de staande ovatie. Het ga je goed!”