// WIST JE DAT ...
/ Winnares Sikudhani van The Voice Kids de dochter is van onze Heidi Hubart?

Sikudhani is 13 jaar en haar naam betekent ‘een aangename verrassing’. En aangenaam verrast waren ook de juryleden van The Voice Kids toen ze het prachtige lied Opportunity zong uit de musical Annie.

“Vanaf dat ze haar mond kon opendoen, kwam er geluid uit”, lacht mama Heidi Hubart. “We merkten al snel dat Sikudhani goed kon zingen”, vertelt ze verder.

/ Wie is Heidi Hubart?
The Voice Kids Winner
Maar omdat ze te jong was voor de muziekschool, is ze rond haar zesde in een kinderkerkkoor beginnen te zingen. Ze is toen ook bij de fanfare terechtgekomen waar ze noten leerde lezen. Ze speelde trompet, maar eigenlijk vond ze zingen leuker. Vanaf haar achtste is ze dan naar de muziekschool gegaan waar ze vier jaar lang zang en piano heeft gevolgd. En ze heeft ook een jaar operazang gedaan. Maar eigenlijk zingt ze alle genres: van Taylor Swift, Aurora tot Disney-liedjes. – Heidi Hubart
/ Deelnemen aan The Voice Kids. Of niet?

“De mensen in onze omgeving zeiden dat we iets moesten doen met haar talent. En Sikudhani wou het ene moment wel deelnemen aan The Voice Kids en het andere weer niet. En dan weer wel. (lacht). Dat kwam natuurlijk omdat ze onzeker was. Maar op een ochtend zei mijn man: “En nu ga je een auditiefilmpje maken, het is nu of nooit!” En voilà.”

/ Lang wachten op antwoord

“We hebben toen een filmpje met de gsm opgenomen en ingestuurd. We hebben bijna een jaar niets gehoord, eigenlijk hadden we de hoop al opgeven, toen we in februari toch een mail kregen van VTM. Ze was uitgekozen om een bijkomende auditie te doen.”

“Er volgenden nog twee audities en ze kreeg zangcoaching. En dan pas was het tijd voor de blind auditions.”

/ Eindelijk op het podium

“Sikudhani was heel zenuwachtig. Ze was erg bang dat niemand zich zou omdraaien. Maar Pommelien Thijs en Metejoor draaiden zich meteen om. De teams van Laura Tesoro en Coely zaten al vol en daarom konden ze niet meer voor haar kiezen. Pech voor hen! Uiteindelijk heeft Sikudhani voor Pommelien gekozen.”

Een paar weken voor de blind auditions besloot ze om het liedje Opportunity uit de musical Annie te brengen. Annie zingt in dat liedje over haar opportunity om haar droom waar te maken als zangeres. Het gaf Sikudhani de moed om hetzelfde te doen. – mama Heidi
/ Een onvergetelijke ervaring

“Voor Sikudhani is dit natuurlijk de ervaring van haar leven. Om alles mee te maken voor en vooral achter de schermen van het tv-programma, maar ook om omringd te zijn door al die artiesten waar ze zo naar opkijkt.”

“Wat haar grote droom is? Om een beroemde zangeres te worden, natuurlijk”, lacht Heidi. 

The Voice Kids Zingend01
/ En de winnaar is …  

Zonder moeite, of zo leek het toch voor de kijker, zong Sikudhani elke week de sterren van de hemel. En die onzekerheid? Daarvan was niets te merken tijdens haar optredens. Het enige wat ze liet zien, was haar talent. Ze werd dan ook, terecht, als winnares van The Voice Kids uitgeroepen!

Ondertussen bracht ze haar eerste single uit Who You Are. Je vindt het op Spotify.

/ Luister hier "Who You Are"