// SAFETY
/ Waarom alleen poetsproducten van Care gebruiken

De schoonmaakproducten die we op de werkvloer gebruiken, voldoen aan bepaalde voorwaarden zoals kwaliteit, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Als je ze correct gebruikt tenminste. We zetten de belangrijkste zaken nog eens op een rijtje.

Care schoonmaakbedrijf kantoorschoonmaak
Correct gebruik van producten
 • Etiket leesbaar en begrijpbaar?
  Kijk na of het etiket nog leesbaar is en of je het begrijpt. Zo niet, verwittig dan je Teamleader.
 • Dosering
  Gebruik altijd de juiste dosering
 • Waarvoor gebruiken?
  Gebruik het product enkel waarvoor het bedoeld is.
 • Originele flacon
  Giet nooit producten over, laat ze in de originele flacon.
 • Nooit mengen
  Meng nooit zelf producten.
 • Veiligheidsmaatregelen
  Zorg dat je op de hoogte bent van de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen voordat je werkt met een bepaald product.
 • Gevarensymbolen
  Stel jezelf op de hoogte van de gevarensymbolen die eventueel op het etiket voorkomen.
Wat je nooit mag doen!
Bleekwater En Ammoniak 768X432

Breng nooit je eigen schoonmaakproducten mee. Zij zijn niet goedgekeurd om te gebruiken bij onze klanten. Het is absoluut verboden om bleekwater en ammoniak te gebruiken. Deze producten zijn gevaarlijk en zijn eigenlijk niet geschikt voor een goede schoonmaak.

Lezen van etiketten
Op het etiket van een product vind je veel informatie. We zetten de belangrijkste gevarensymbolen nog even op een rijtje.
Ontvlambare Stoffen

/ Ontvlambaar

Als je dit product gebruikt mag je het nooit verhitten, gebruiken in de buurt van een open vlam of in de zon laten staan. Zet het product na gebruik op een veilige plaats in een gesloten verpakking. Op die manier kan er geen lucht of warmte bij. Voorbeeld product: luchtverfrisser.

Bijtend Zuur

/ Bijtend zuur

Dit product vreet metaal weg en vernietigt huid en slijmvliezen. Gevolg? Brandwonden en oogschade. Daarom moet je altijd handschoenen en een veiligheidsbril dragen als je deze producten gebruikt.

Irriterend Of Schadelijk 1

/ Irriterend of schadelijk

Dit symbool zal je vaak tegenkomen op een van onze producten. Je vindt het terug op elk product dat enige irritatie of allergie kan veroorzaken bij contact of inademing. Al blijven de risico’s beperkt als je het verdunt. Hou er wel rekening mee dat deze producten ook vaak schadelijk zijn voor het milieu.

Gevaarlijk Voor Het Milieu

/ Gevaarlijk voor het milieu

Deze producten zijn vooral schadelijk voor leven in het water, maar vermijd sowieso lozing in de natuur.

Oxiderende Stoffen

/ Oxiderend

Verwarm deze producten nooit en draag altijd beschermde kleding. Komt het product op je huid, spoel het dan onmiddellijk weg.

Schadelijk Voor De Gezondheid Op Lange Termijn

/ Schadelijk voor de gezondheid op lange termijn

Dit soort product is enorm gevaarlijk voor het lichaam en vormt risico’s voor ongeboren kinderen. Het kan ook onder andere kanker veroorzaken. Lees altijd de gebruiksaanwijzing en zet altijd een mondmasker op. Je zult dit symbool gelukkig nooit zien op producten die wij gebruiken. Maar wel in rattenvergif bijvoorbeeld.

Heb je vragen over een bepaald product? Ga dan altijd naar de Teamleader. Want voorkomen is beter dan genezen!
Wat met hormoonverstoorders?

In de schoonmaaksector is er nogal wat te doen rond hormoonverstoorders in schoonmaakmiddelen. Vooral in de sector van de thuispoetshulpen is dit een probleem omdat zij dikwijls met schoonmaakmiddelen uit de supermarkt werken. 

De schoonmaakmiddelen die Care gebruikt zijn professionele schoonmaakmiddelen. In deze producten zitten geen hormoonverstoorders.

Maar wat dus met de schoonmaakproducten die je thuis gebruikt? Want je wilt je woning proper en gezond houden terwijl de producten vol chemicaliën en hormoonverstoorders zitten. Check daarom altijd de ingrediënten op het etiket op parabenen, ftalaten, nonylfenol, fenoxyethanol en triclosan

Anti Hormoondisfuctie

Ook parfum en andere geuren kunnen hormoonverstorende stoffen bevatten. Bovendien zijn fabrikanten niet altijd verplicht om alle ingrediënten te vermelden. Biologische producten zijn veiliger, maar bekijk toch maar even het etiket.

Wil je zeker zijn dat je veilige producten gebruikt? Ook met azijn, citroen en bicarbonaat (soda) hou je je woning proper. En nog voor weinig geld ook. 

Op deze website ontdek je hoe je poetst zonder hormoonverstoorders. Breng die ammoniak en dat bleekwater dus gerust naar het containerpark.

/ Lees het hier
Voorkomen is beter dan genezen

Ook jij kunt mee helpen aan een veilige werkomgeving. Merk je iets gevaarlijks op tijdens je werk? Neem dan zeker contact op met je leidinggevende of met de preventieadviseur. Samen bekijken we welke maatregelen we kunnen nemen.

Preventieadviseurs

Els Van Rijckeghem ✆ 0498 88 40 21
Johan Van Calster ✆ 0475 85 01 70