// JUNI 2023
C-magazine 20
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

De zomer komt eraan en dat is, volgens mij, de mooiste tijd van het jaar. Het is trouwens ook tijd voor een nieuw C-magazine. 

Ontdek interessante onderwerpen zoals de speciale deelname van onze collega’s aan de Antwerp 10 Miles, de lancering van de tijdsregistratie-app en hoe Care water schenkt aan Made Blue. Meteen doe ik ook een warme oproep om lid te worden van onze Facebookgroep ‘Care Werknemer’. Neem eens een kijkje en deel gerust ook jouw mooie momenten met je collega’s.

En ik zou het bijna vergeten, maar het was gisteren 20 juni. Dé Dag van de Schoonmaak. Een bijzonder moment waarop wij onze schoonmaakmedewerkers extra willen bedanken voor hun dagelijkse inzet. Jullie maken echt het verschil! Als dank kregen jullie van het Management Team gisteren een leuke attentie.

Ik wens jullie veel leesplezier toe en alvast een goede zomer(vakantie).

Boudewijn Heusinkveld
Directeur Care

Ezgif.Com Gif Maker 2 Min
Inhoud impact
 • / Het klimaat
 • / Water doneren, hoe doet Care dat?
// IMPACT

/ Het klimaat

Deel 1
De link tussen klimaat en extreem weer

De opwarming van de aarde, is het een natuurlijk fenomeen of is het echt de schuld van de mens? En wat houdt die klimaatverandering eigenlijk in? Wat zijn de gevolgen en wat kunnen we eraan doen? In de komende C-magazines nemen we een duik in het klimaat. Een boeiend onderwerp dat bij veel mensen vragen oproept. 

Het eerste onderwerp gaat over de klimaatverandering. Warmt de aarde nu echt op of zijn we aan het panikeren? En wat heeft dat extreme weer ermee te maken?

/ Lees meer
CARE 10814
Made Bleu Drinkwater Loos Min (1)

Water doneren, hoe doet Care dat?

Made Blue is een van de goede doelen waar Care zich al jaren voor inzet. En die inzet is proper drinkwater. Zo doneren we per uitgespaarde liter water op de werkvloer 1 liter aan landen waar de nood aan drinkwater hoog is. 

Uiteraard schenken we dat water niet letterlijk aan Made Blue. Elk jaar doneert Care een vast bedrag aan de vzw. Verder berekenen we in december hoeveel uren we dat jaar bij klanten hebben gewerkt. Dat aantal vermenigvuldigen we met 20. Zo doneren we per gewerkt uur ‘20 liter’ aan Made Blue.

/ Lees hier meer over Made Blue
Dit wil zeggen: 30 cent per 1000 liter uitgespaard water. Goed voor 1000 liter proper drinkwater in derdewereldlanden. 
Inhoud nieuws
 • / Great Place to Work in actie
 • / Antwerp 10 Miles voor Annemieke
 • / Een, twee, drie en scannen maar!
 • / Dag van de schoonmaak
 • / Afscheid van collega Yvonne
// NIEUWS
Great Place to Work

… in actie

Dat Care een fantastische werkplek is, dat wisten jullie al. Maar nu staat het ook zwart op wit, want we zijn officieel een Great Place to Work.

/ Lees hoe
Gptw CERTIFIED Badge 2022 768X432L

/ Antwerp 10 Miles voor Annemieke

3. 10 Miles Min (1)

Zoals elk jaar smeerden sportieve Care-medewerkers hun benen in om al lopend Antwerpen te verkennen tijdens de Antwerp 10 Miles. Sommigen volgden de korte route van 6,8 kilometer. Anderen gingen dapper voor 16 kilometer.

Al voelde deze editie niet compleet.

/ Lees hier waarom

/ Een, twee, drie en scannen maar!

Onze Teamleaders zijn druk bezig om hun panden te voorzien van QR-codes.

Door die code te scannen, registreer je je werkuren. De uitrol van het nieuwe systeem verloopt stap voor stap. Zo kunnen we bij problemen meteen een oplossing zoeken voordat de volgende groep medewerkers de scan-app gaat gebruiken.

We hebben ook een stuurgroep opgericht. Die bestaat uit de Teamleaders en twee vakbondsvertegenwoordigers. Zij geven aan wat goed is en wat beter kan. Zo sluit dit nieuwe systeem mooi aan bij wat onze mensen op de werkvloer echt nodig hebben.

Ondertussen gebruikt een kwart van de schoonmaakploegen de scan-app. Tegen de zomer zal iedereen de overstap hebben gemaakt.

NIEUWS 768X432tijdsregistratie FR
// 20 juni 2023
/ Dag van de Schoonmaak

Gisteren, 20 juni, was het Dag van de Schoonmaak. Zoals elk jaar kregen onze medewerkers een leuk cadeau om hen te bedanken.

En dat cadeau viel dit jaar wel enorm in de smaak! Onze Facebookpagina stroomde dan ook vol toffe foto’s en enthousiaste reacties.

/ Check ook onze facebookpagina
DVDS2023 Animatie 768*432 NL Min
3. DVDS 1
3. DVDS 4
3. DVDS 3
3. DVDS 2
3. DVDS 5
3. DVDS 6
3. DVDS 7
3. DVDS 8
3. DVDS 11
3. DVDS 12
3. DVDS 13
3. DVDS 14
3. DVDS 15

/ Afscheid van collega Yvonne

Na twintig jaar dienst bij Care zou collega Yvonne Nieborg dit jaar met welverdiend pensioen gaan. Maar zover is het helaas nooit mogen komen ... Een tijd geleden werd Yvonne ernstig ziek. Op 30 april verloor ze de strijd en sliep ze zachtjes in. 
3. Overlijden Yvonne Midden

Elke dag fietste Yvonne van Tessenderlo naar klant Janssen Pharmaceutica in Geel. Een pittig ritje, maar ze klaagde nooit. Typisch Yvonne. Samen met haar collega’s stond ze in voor de schoonmaak van de poederunit. Niet alleen haar collega’s, maar ook de medewerkers van Janssens zijn enorm aangedaan door haar overlijden. 

Wij wensen haar gezin en familie veel sterkte bij dit verlies.
// SAFETY op het werk

/ ISO-certificaten

/ Wat zijn dat nu eigenlijk?

In vorige C-magazines las je al over audits waarbij een externe firma controles uitvoert om onze ISO-certificaten te hernieuwen. Met die certificaten tonen we aan dat we kwaliteit leveren en dat we werken aan een milieubeleid. Maar waarom is dat zo belangrijk? En hoe kun jij helpen om aan de strenge ISO-normen te voldoen?

/ Lees meer
// CARE-CULTUUR

/ Afdeling in de kijker

// Regio Zuid

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Welke rol spelen ze binnen Care? En hoe beleven zij de Care-cultuur?

Deze keer zetten we regio Zuid in de schijnwerpers. Rachid Bouazza, District Manager, stelt met veel plezier zijn team voor.

/ Lees meer
Rachid En Teamleaders 1 Min
Ik ben heel trots op hen, ze doen hun job met hart en ziel. – Rachid Bouazza, District Manager
// NIEUWE KLANTEN

/ Welkom …

Inhoud in de kijker
 • / Nieuwe basisopleiding in de maak
 • / Teamleaders en District Managers op de schoolbanken
 • / Speciale hobby’s
// IN DE KIJKER

/ Nieuwe basisopleiding in de maak

Opleiding 02SMALL02
Tot nu gaf Alpheios de basisopleiding schoonmaak. Maar binnenkort neemt Care-collega Marga Jacobs (Sales) deze taak op zich. Zo kunnen de opleidingen op betere tijdstippen plaatsvinden.
“Als Sales weet ik wat Care aanbiedt, maar voor deze opleidingen ga ik nu ook in de praktijk duiken”,

vertelt Marga. “Die praktijk gaan we trouwens meer verwerken in de opleiding. Die was tot hiertoe te theoretisch. Maar daarover later meer.”

“Ik breng nieuwe klanten aan, maar het zijn wel onze mensen op de werkvloer die het moeten waarmaken. Door de basisopleiding te geven, hoop ik meer voeling te krijgen met wat er op de werkvloer gebeurt. Maar ik wil onze schoonmaakmedewerkers ook beter leren kennen en hen zo meer betrekken bij de Care-activiteiten.”

/ Teamleaders en District Managers op de schoolbanken

Ook onze Teamleaders en District Managers krijgen opleidingen zodat ze hun teams nog beter kunnen sturen. Daarom vroegen we hen op welke vlakken ze nog extra ondersteuning konden gebruiken.
Degelijke Opleidingen

Het resultaat van die bevraging is een opleidingstraject van drie dagen, verspreid over de komende maanden. Het traject bestaat uit drie onderdelen: leidinggeven, doel- en klantgericht communiceren en stressmanagement.

Ondertussen heeft een deel van onze leidinggevenden al een opleidingsdag achter de rug. De eerste reacties waren positief. Zodra het traject is afgerond, informeren we bij de deelnemers wat ze geleerd hebben en hoe ze die kennis gebruiken in de praktijk. Wordt dus vervolgd.

/ Van voetballen met een fiets …

… tot paternosters verzamelen

Enkele weken geleden vroegen we op Facebook wie een speciale of toffe hobby heeft en daarover meer wilde vertellen. Dennis De Bo - Bo voor de vrienden - reageerde enthousiast dat hij in zijn jeugd nog kampioen cyclobal werd. Cyclo… wat?! Hij voegde er nog aan toe dat hij nu paternosters verzamelt ... Tijd voor een gesprek! 

/ Lees meer
Cyclobal 1946 2 Min

Heb jij ook een speciale of toffe hobby waarover je wilt vertellen? Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
8. Anja Matthijs
8. Nicole Sannen
8. Michaella Viskens
8. Jenny Matejko
8. Peggy De Plus
8. Katja Heylen
8. Lutje
8. Heidi Segers
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02

/ Onze Jubilarissen

Onze voorjaarse jubilarissen

Onze jubilarissen zijn zoals de eerste zonnestralen in de lente: ze toveren spontaan een glimlach op ons gezicht. Want waar zij verschijnen, zal het vuil verdwijnen. Daarom zetten we ook dit voorjaar onze jubilarissen, letterlijk, in de bloemetjes.

 • 15 jaar • 2008 - 2023
  Heidi Segers / Patricia Meo / Dennis Spaepen / Jan Smeyers / Marina Verheyen / Michaëlla Viskens / Anja Matthijs
 • 20 jaar • 2003 - 2023
  Yvonne Nieborg (†) / Lutgarde Schoofs
 • 25 jaar • 1998 - 2023
  Nicole Sannen / Katja Heylen
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

Anja Matthijs is al 15 jaar in dienst bij Care. Ze is pandverantwoordelijke bij Bio-Accelerator in Zwijnaarde. En de klant heeft niets dan lof voor deze topdame! Proficiat met je jubileum, Anja.

Op 2 april werkt Nicole Sannen 25 jaar bij onze klant Vynova. Ze is altijd positief en enthousiast. Zelfs tijdens een audit mogen ze haar alles vragen. Eigenlijk mag ze officieel al met pensioen, maar ze kan haar collega’s en de mensen bij Vynova niet missen. Hopelijk blijft Nicole nog eventjes onze collega! Maar nu al bedankt voor de afgelopen jaren.

Michaëlla Viskens bedankt de directie van Care en haar collega’s voor het prachtige boeket bloemen dat ze kreeg voor haar 15 jaar dienst.

In maart blies Jenny Matejko 20 kaarsjes uit. In al die jaren heeft ze al voor zoveel klanten gepoetst dat wij de tel kwijt zijn. Al weten we wel zeker dat ze overal even graag gezien was. Ze is dan ook een poetsdame uit de duizend. Helaas is Jenny nu even afwezig door gezondheidsproblemen, maar toch wilden we haar bedanken met een boeket bloemen. En uiteraard hopen we dat ze snel beter is.

Peggy De Plus was in februari 20 jaar in dienst bij Care. We willen haar dan ook bedanken voor de dagelijkse goede zorgen bij klant Denys en voor de aangename samenwerking. We kijken uit naar de volgende 20 jaar!

8. Jubilarissen Gedicht Aan Lutje 2 Min

Ook op Lutgarde Schoofs, ons Lutje, mogen we al 20 jaar rekenen. Haar collega’s schreven speciaal voor haar een prachtig gedicht. Een ode aan hun graag geziene collega. 

Katja Heylen kreeg bloemen en taart voor haar 25-jarig jubileum. Ze wil dan ook iedereen bedanken voor de mooie attenties en het gezelschap.

Toen ze begon bij klant Vynova zei Heidi Segers: “Dit ga ik niet blijven doen.” En toch is ze er nog steeds na 15 jaar! Er is nooit iets te veel voor haar en ze helpt waar ze kan. Ze is dan ook Suzy’s rechterhand. Tijdens een stop op Vynova is zij diegene die overal werkjes gaat opknappen. Eigenlijk is ze onmisbaar in het team. Heidi, bedankt voor je inzet en betrokkenheid tijdens de voorbije 15 jaar en hopelijk blijf je nog lang bij Care.

Dit ga ik niet blijven doen. – Heidi
// WIJ ZIJN CARE

/ Tina, Kelly en Heidi

/ Care-cijfer

1072
is het aantal medewerkers in cijfers
De meeste medewerkers werken voor Care Office Cleaning met 838 in totaal (311 mannen en 527 vrouwen). Bij Care Expert Cleaning zijn dat 234 personen, ofwel 93 mannen en 141 vrouwen.

Dat er veel mensen bij Care werken, dat wist je al. Maar hoeveel zijn dat er nu precies? En is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen, bedienden en arbeiders? Dit is het volledige Care-team in cijfers uitgedrukt:

Op dit moment werken in totaal 1072 mensen bij Care, onder wie 404 mannen en 668 vrouwen. Bij onze klanten zijn 384 mannen en 601 vrouwen aan de slag als arbeider. 48 bedienden (14 mannen en 34 vrouwen) staan in voor HR, marketing, sales, operations, IT, … 
// WIST JE DAT ...

/ … Waarom hebben we in mei zoveel vrije dagen?

De maand mei lijkt wel de maand van de extra vrije dagen. Maar hoe komt het dat al die feestdagen net in mei vallen?
Wist Je Dat Feest NL Min

Op 1 mei 1886 begonnen in de Verenigde Staten massale demonstraties voor betere arbeidsomstandigheden. Daarbij vielen veel doden en gewonden. Er volgden demonstraties wereldwijd en dat was het begin van betere rechten voor werknemers.

En daarom vieren wij nog altijd de Dag van de Arbeid op 1 mei.

Ongeveer twee weken later is het Hemelvaartsdag. Een christelijke feestdag waarop gelovigen de dag herdenken dat Jezus naar de hemel vertrok nadat hij op Pasen was herrezen.

Het herinnert gelovigen eraan dat zelfs wanneer Jezus er niet meer is, hij nog altijd aanwezig is in hun leven als de opgestane Heer.

En dan is er nog Pinkstermaandag. Volgens de bijbel daalde de Heilige Geest 50 dagen na Pasen neer op de apostelen. Plots spraken zij verschillende talen zodat ze het evangelie van Jezus Christus aan alle mensen konden verkondigen.

Pinksteren wordt dus beschouwd als de geboorte van de christelijke kerk.

Wat wij vooral onthouden, is dat mei een maand vol vrije dagen is. Perfect om extra te genieten van de eerste zonnestralen.

/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacaEr zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef ons dan zeker een seintje of bezorg de info aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • Payroll Teamlead
 • Schoonmaker Arendonk
 • Flexibele schoonmaker regio Lummen
// Oproep

/ Bring a Friend in een nieuw jasje zit?

Ken je Bring a Friend nog niet? Wel dat zit zo: voor sommige vacatures vinden we moeilijker medewerkers. Dus als jij iemand voorstelt van wie jij vindt dat hij of zij perfect is voor de job én wij nemen hem of haar in dienst? Dan verdien je vanaf nu 50 euro. Is deze persoon na zes maanden nog steeds in dienst? Dan krijg je nog eens 150 euro.

We delen vacatures met het label ‘Bring a Friend’ op onze sociale media zoals Facebook. Maar ook je Teamleader brengt je op de hoogte van zulke vacatures. Deel deze dan met je vrienden, familie, buren … met iedereen die je kent. En wie weet, verdien jij zo deze mooie aanbrengbonus.

23511 [Converted] (2)
// COMPLIMENTJES
20230104 NPS C Mag20 Quotes01 NL Min
20230104 NPS C Mag20 Quotes02 NL Min
20230104 NPS C Mag20 Quotes03 NL Min
20230104 NPS C Mag20 Quotes04 NL Min