// IN DE KIJKER
/ Ann renoveert in haar vrije tijd
Calculator ANN
Ann is sinds 4 september aan de slag als calculator bij Sales. Hiervoor werkte ze in de bouwsector, want haar grote passie ligt bij bouwen en renoveren. Maar het leven als vrouw in de bouw is niet gemakkelijk.

    

“Als vrouw in een leidinggevende functie op een bouwwerf moet je een dikke olifantenhuid hebben. Dat is gewoon zo”, vertelt Ann. “Vaak ging ik de strijd aan, maar helaas was dat even vaak een straatje zonder einde. Door de stress begon mijn lichaam te falen. Toen wist ik dat ik deze job niet meer kon uitoefenen.”

Ik begon na te denken: welke jobs zijn er in de bouwsector die minder stressvol zijn? En dan kom je bij functies zoals calculator en aankoper. Toen ben ik op zoek gegaan naar vacatures voor deze jobs. – Ann
/ Job als calculator

“Eerlijk? In eerste instantie klikte ik de vacature van Care weg. Ik dacht: ik ken toch helemaal niets van schoonmaak? Maar toch triggerde de vacature me. Ik woon vlak bij het hoofdkantoor en het is een goed afgebakend takenpakket. Bovendien was de vacature met een extreme menselijkheid geschreven. Er stond letterlijk in dat ze bij Care geven om mensen. Toen dacht ik: komaan, solliciteren Ann!”

/ Bouwkennis komt van pas

“Dat eerste gesprek was zo hartelijk en ik kreeg de kans om mijn verhaal te doen. En wat blijkt? Dat mijn kennis en ervaring in de bouwsector goed van pas komt als calculator bij Care. Of ik nu oppervlaktes bereken om te tegelen of om te poetsen, dat blijft hetzelfde. Mijn analytische geest is een absolute meerwaarde voor deze job. Bovendien zijn de collega’s zo behulpzaam, dat ik al veel ‘ontbrekende’ kennis heb mogen stelen”, aldus Ann.

/ Renoveren als hobby

Het is niet omdat Ann de bouwwerf vaarwel zei, dat ze haar passie voor renoveren heeft opgeborgen. “Ik heb het geluk, of ongeluk, dat mensen weten dat ik nogal handig ben”, lacht ze. “Familie en vrienden vragen regelmatig om te helpen. Bovendien heeft mijn zus een oud pand gekocht dat we samen aan het renoveren zijn. Zelf heb ik intussen ook al een paar andere kleinere renovatieprojecten gedaan.”

Calculator ANN Keuken (1)

Als Ann een ruimte binnenstapt, ziet ze meteen de mogelijkheden. Deze badkamer nam Ann dan ook helemaal onder handen.

Dat is iets wat ik in de toekomst vaker hoop te doen: een oud(e) appartement/woning helemaal opknappen en energiezuiniger maken, ik kan er zo van genieten een visie tot leven te zien komen. En die werken doe ik dan in mijn vrije tijd. Dat mijn passie beperkt blijft tot een hobby vind ik niet erg. Dit is voor mij de perfecte oplossing om de ideale work-lifebalans te houden. — Ann
Calculator ANN Youtube
/ Leren via YouTube

Ann heeft dan wel een bouwkundige studie gedaan, maar veel dingen leerde ze zichzelf. “Je vindt alles online. Je hebt een wereld aan informatie letterlijk in je hand. Als ik iets wil weten, zoek ik het gewoon op. Zo herstelde ik bijvoorbeeld mijn eigen droogkast. Dat heeft me maar enkele euro’s gekost en anders was dat een dure reparatie geweest.”

 

Calculator ANN Keuken
/ Trots op haar keuken

Ann bezorgde ons enkele foto’s van onder andere een prachtige keuken. “Dat is dus mijn keuken met een eigen gegoten betonnen werkblad van vier meter lang. Ik heb die zelf ontworpen en geplaatst. Ja, ik ben nog altijd verliefd op mijn keuken.”

Ze was als kind al dol op verbouwprogramma’s. “Ik vond de voor- en nafoto’s altijd geweldig. Ik stond er altijd van te kijken hoe mensen dat voor elkaar kregen. En nu doe ik dat zelf.”

Wil jij ook graag vertellen 
?over je hobby

Laat het ons weten en dan verschijnt jouw verhaal misschien wel in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal