// SAFETY
/ Onze ISO-certificaten

Care heeft twee ISO-certificaten: ISO 9001 en ISO 14001. Om die te behalen, moeten we aan bepaalde normen voldoen. Daarna volgt elk jaar een audit waarbij een externe firma controleert of we nog steeds met alle normen in orde zijn. 

Icoon Certic Ficaat Voor Animatie 768X432 01

ISO 9001 – kwaliteitsgarantie

Het doel van de ISO 9001-norm is ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze diensten in orde is en dat ze voldoet aan wat klanten verwachten. Eigenlijk bewijzen we met dit certificaat dat we onze opgestelde processen goed onder controle hebben.

Met processen bedoelen we voornamelijk onze schoonmaakdiensten en de administratie rond onze klanten, leveranciers en medewerkers. Daarom spelen onze schoonmaakmedewerkers een belangrijke rol bij het behouden van dit certificaat.

/ Certificate ISO 9001 2021-2024
Certificaat 9001HR
Hoe kun jij daarbij helpen?
  • Door de procedures en instructies goed op te volgen,
    zodat de kwaliteit van je werk, schoonmaak én administratie, altijd even hoog is.
  • Door fouten te melden en ideeën voor verbeteringen voor te stellen
    aan je leidinggevende. Zo help je mee om de kwaliteit steeds te verbeteren.
  • Door vriendelijk en gepast te reageren op vragen of opmerkingen
    van de klant. Bij twijfel of problemen ga je altijd eerst in overleg met de leidinggevende.
7. Kast07122020 Care Shot07 065 (1)
/ Praktijkvoorbeeld

Als Care aangeeft dat alle poetskasten een lekbak hebben waarin de producten staan, dan controleert de auditeur of dit ook echt zo is.

ISO 14001 – milieubeleid

Dat Care een hart heeft voor het milieu, wist je al. Zo proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. En dat is precies wat het ISO 14001-certificaat bewijst: dat we voldoen aan de geldende milieuregels en -voorschriften. Voor klanten die het milieu net zo belangrijk vinden als wij, is dit dus een belangrijk certificaat.

Ook hier kun jij als Care-medewerker een steentje bijdragen door steeds rekening te houden met je instructies. Denk aan de juiste hoeveelheid water en product gebruiken, afval correct scheiden en geen elektriciteit verspillen. Zoals lichten doven of machines afzetten als je ze even niet gebruikt.

/ Certificate ISO 14001
Certificaat 14001HR
7. Kast07122020 Care Triple T Big
/ Praktijkvoorbeeld

In het hoofdkantoor gebruiken we ecokranen (waterbesparende kranen) en op de werkvloer zetten we in op de Triple-T-methode. Met deze acties gaan we waterverspilling tegen.

Voorkomen is beter dan genezen

Ook jij kunt mee helpen aan een veilige werkomgeving. Merk je iets gevaarlijks op tijdens je werk? Neem dan zeker contact op met je leidinggevende of met de preventieadviseur. Samen bekijken we welke maatregelen we kunnen nemen.

Preventieadviseurs

Els Van Rijckeghem ✆ 0498 88 40 21
Johan Van Calster ✆ 0475 85 01 70