// MAART 2023
C-magazine 19
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

Care is een Great Place to Work en uiteraard zijn we trots op dit mooie certificaat. We vinden het dan ook fijn dat voldoende medewerkers de vragenlijst hebben ingevuld. Met een positief resultaat: want 82 procent van de deelnemers vindt Care een heel goede organisatie om voor te werken. Bedankt!

Natuurlijk zijn er nog zaken die we moeten aanpakken. Daarom gaan we in de komende tijd aan de slag met de verbeterpunten. We houden jullie daarvan via het C-magazine op de hoogte.

Ondertussen zijn we in een aantal regio’s nog dringend op zoek naar nieuwe collega’s. Voor die vacatures hebben we een aanbrengbonus bedacht. Zo krijg jij, als medewerker van Care, een vergoeding als je een nieuwe collega aanbrengt. Hoeveel dat is? Dat lees je in dit magazine. Of vraag meer informatie aan je Teamleader of leidinggevende.

Ik wens je veel leesplezier toe met dit nieuwe C-magazine.

Boudewijn Heusinkveld
Directeur Care

Intro 768X432 Bedankt! NL
Inhoud impact
 • / Gratis energie besparen: eenvoudige tips
 • / Care for you? Da’s voor jou!
 • / Sien opnieuw op vrije voeten
 • / Duurzaam ondernemen? Dat doet Care zo
// IMPACT

/ Energie besparen

... doe het GRATIS
Enkele tips

Van je dak isoleren tot zonnepanelen leggen, overal hoor je manieren om energie te besparen. Maar vaak zijn dat dure oplossingen én is er een lange wachttijd. Gelukkig zijn er andere manieren om je energiefactuur te verlagen. Gratis.

/ Lees meer
Energieverbruiknl 4 Min
Care Care For Youhr (2)

Da’s voor jou!

Hoe jij je voelt, dat is voor Care belangrijk. Al jaren doen we dan ook inspanningen om ervoor te zorgen dat onze medewerkers zich op alle vlakken goed voelen. Maar ook de maatschappij en de planeet dragen we een warm hart toe.

Wat heeft Care for you voor jou in petto?

/ Kijk snel

/ Sien opnieuw op vrije voeten

Sien De Clerck, Sales Care Expert Cleaning, bracht vrijwillig een weekend door in de cel.

“Ik geef in de gevangenis les in schoonmaak en bloemschikken, en ik was benieuwd hoe het voelt om opgesloten te zitten.”

Ze gaf zich dan ook op als ‘gevangene’ om de nieuwe gevangenis in Dendermonde uit te testen. “Het was een hele ervaring. Dan pas weet je wat een straf in een cel inhoudt. En wat vrijheid betekent. Wat me opviel? Dat je vooral veel moet wachten. Wachten op het appel, wachten tot je naar buiten mag, wachten tot je weer naar binnen mag. Heel raar.” Na twee dagen verliet Sien doodmoe, maar met een ervaring rijker, de gevangenis.

2. Impact Gevangenis Dendermonde NL 2B Min

/ Duurzaam ondernemen?

Deelnemer SDG Pioneer

Dat doet Care zo

In het vorige C-magazine kon je lezen hoe Care zichzelf nu SDG Pioneer mag noemen. Daarin las je dat we, met de hulp van Voka, verschillende acties rond duurzaam ondernemen uitwerkten.

Daarvan hebben we er nu enkele afgerond.

/ Een kort overzicht
Inhoud nieuws
 • / Care is een Great Place to Work
 • / Klanten geven Care mooie score
 • / Pensioen van Marc Peeraer, de man die alles wist
 • / Bijna gedaan met tikken via telefoon
 • / 80 jaar Vebego, feest voor ons moederbedrijf
// NIEUWS
Care is een ...
Great Place to Work

Omdat er voldoende medewerkers de vragenlijst invulden, mochten we deelnemen aan Great Place to Work. En jawel, we kregen het goede nieuws dat Care nu ook officieel een fantastische plek is om te werken. Ondertussen zitten we ook samen met Great Place to Work om de resultaten te bespreken en gaan we acties bepalen om nog beter te scoren. Daarover lees je meer in het volgende C-magazine.

Gptw CERTIFIED Badge 2022 768X432L

/ Klanten geven Care mooie score

Hoe waarschijnlijk is het dat je Care aanbeveelt bij collega’s en zakelijke relaties?
Die vraag stelden we aan onze klanten. Zo bepalen we de Net Promotor Score (NPS) en weten we hoe tevreden ze zijn. De score gaat van -100 tot +100, waarbij alles boven 0 een goed resultaat is. En Care kreeg dit jaar zelfs +45. In 2020 behaalden we ‘maar’ +21

Onze klanten zijn het meest tevreden over onze kwaliteit, de Teamleader als aanspreekpunt en hoe de administratie verloopt. Dat we steeds beter scoren, hebben we natuurlijk ook aan jou te danken.

Doe zo voort!

/ Bekijk de pagina van NPS

/ Pensioen van Marc Peeraer ...

Sinds 33 jaar bij zusterbedrijf Alpheios

Marc Peeraer, de man die alles wist

Onze schoonmaakproducten en -materialen kopen we aan bij ons zusterbedrijf Alpheios. Sinds 33 jaar was Marc Peeraer er onze onmisbare adviseur. Een lastige vlek in een tapijt, de beste manier om een houten vloer te behandelen of ideeën voor nieuwe poetsmethodes? Marc wist overal raad mee. Hij vertelde vol passie over de innovaties van Alpheios en gaf ons de nodige opleidingen. Zijn laatste les was enkele weken geleden, waarbij hij het team van klant Politie Antwerpen alles leerde over de Triple T-methode.

We gaan hem missen, de man die alles wist.

NIEUWS Marcpeeraer Pensioen

/ Bijna gedaan met tikken via telefoon

NIEUWS 768X432tijdsregistratie
Vanaf augustus 2023 verdwijnt de vaste telefoon om in- en uit te bellen bij onze klanten. Het nieuwe systeem werkt met een QR-code die je scant om jezelf te registreren.

De testfase is opgestart bij een 20-tal panden. 70 medewerkers geven hun feedback zodat we rekening kunnen houden met hun opmerkingen. Binnenkort schakelen we dan over naar de app zodat we tegen augustus allemaal op het nieuwe systeem werken. Zo zijn we ook in orde met de nieuwe wetgeving ‘check-in at work’ waarbij iedereen vanaf 2024 on site moet in- en uitbellen.

Heb je vragen over deze nieuwe app? Je Teamleader helpt je graag verder.

/ 80 jaar Vebego

1 februari 1943

Feest voor ons moederbedrijf

Op 1 februari 1943 richt Tonny Goedmakers een schoonmaakbedrijf op in het Nederlandse Heerlen. Hij beseft meteen hoe belangrijk zijn werknemers zijn. Want iemand die zich goed voelt, voert zijn werk nog beter uit. Hij besluit in te zetten op het welzijn van zijn team. Met succes. Want tachtig jaar en twee generaties later bestaat Verenigde Bedrijven Goedmakers, of in het kort Vebego, uit veertigduizend medewerkers in vier landen in facilitaire diensten en zorg. En de familie Goedmakers? Die staat nog altijd aan het hoofd van Vebego en zorgt ervoor dat het familiegevoel aanwezig is in alle Vebego-bedrijven.

768X432 80Jaar Vebego
// SAFETY op het werk

/ Beter voorkomen dan genezen

7. Safety (1)
/ Hoe veilig is jouw werkplek?

Om dat te weten te komen, doen we een risicoanalyse. Op basis daarvan werken we maatregelen en procedures uit. Zo zorgen we ervoor dat jij je werk veilig kunt uitvoeren. Hoe dat in zijn werk gaat? Daarover vertelt preventieadviseur Els meer.

/ Lees meer
// CARE-CULTUUR

/ Afdeling in de kijker

// Regio Centraal

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Welke rol spelen ze binnen Care? En hoe beleven zij de Care-cultuur?

Deze keer zetten we regio Centraal in de schijnwerpers. District Manager Sandra Duuring is blij dat ze haar team mag voorstellen. In alles wat ze vertelt, merk je hoe trots ze op haar team is.

/ Lees meer
Careculture Team Min
// NIEUWE KLANTEN

/ Welkom …

Inhoud in de kijker
 • / Politie Antwerpen
 • / Suzy krijgt eigen kantoor van klant Vynova
 • / Ik ga op reis en neem mee …
 • / Schoonmaak bij Expert Cleaning door drie paar ogen
// IN DE KIJKER

/ Politie Antwerpen

7. In De Kijker Buitenkant Politie Antwerpen

Regio Centraal heeft er een grote klant bij!

Naast het nieuwe hoofdkantoor in Berchem (naast de Ring) staan ze ook in voor de regiokantoren rond Berchem. Een enorm project waarvan we de opstart op de voet volgen.

 • / Lees meer

/ Suzy krijgt kantoor van klant Vynova

Omdat de bureaucontainer van Pandverantwoordelijke Suzy Vrancken dringend aan vervanging toe was, kreeg ze van klant Vynova een eigen kantoor in het gebouw.

Op de plaats van de oude container staat nu een kleiner exemplaar dat dienst doet als Suzy’s nieuwe opslagruimte. Dat ziet er alvast netjes uit!

7. In De Kijker Container Vynova (1)

/ Ik ga op reis en neem mee …

… een boot, mobilhome of motor. Een ding is zeker: Sien, Tania en Dieter houden van avontuurlijke reizen. Zo ontdekken zij ieder op hun manier de mooiste plekjes in eigen land en ver daarbuiten. Ze vertellen dan ook enthousiast over hoe zij hun vrije tijd en vakanties doorbrengen.

/ Dieter op de moto / Sien per boot / Tania onderweg met Juul
Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee Min

/ Schoonmaak bij Expert Cleaning door drie paar ogen

Care Expert Cleaning Cleanroom Reiniging Opleiding

Poetsen bij Care Expert Cleaning verloopt helemaal anders dan bij Office Cleaning. Bovendien veranderen de procedures in de cleanrooms regelmatig.

Daarom volgden Business Development Manager Audrey en Sales Sien onlangs nog een opleiding. Maar ook Calculator Luc weet hoe het eraan toegaat in een cleanroom. We vroegen hen waarom het zo belangrijk is dat ze van alles op de hoogte blijven.

• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
Carina Houbrigts
Chantal Maes
Eddy Meeusen
Heidi Lathouwers
Ingrid Kennes
Jubilarissen Regio Oost
Katja Theunis
Katja Deferme
8. Carine Bogaert
Cynthia Hufkens
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02

/ Onze Jubilarissen

Geen winterblues voor onze jubilarissen

Nog nooit hebben we meer jubilarissen gevierd dan in de voorbije maanden. 10, 15, 20 én 25 jaar geleden werd het Care-team uitgebreid met deze topmedewerkers. En of het nu vriest, regent of sneeuwt: nog altijd staan ze elke dag paraat. Dank jullie wel!

 • 10 jaar • 2013 - 2023
  Johan Van Calster / Lucia Carniyan / Semina Abaz / Carina Houbrigts / Ria Alliet / Marie-Anne Bocquet / Nasr-Eddine Kharbachi / Nathalie Verdiere / Rita Jacob / Aziz Badiaa / Zuhal Erdogan
 • 15 jaar • 2008 - 2023
  Chantal Maes / Ingrid Kennes / Heidi Lathouwers
 • 20 jaar • 2003 - 2023
  Jenny Matejko / Katja Deferme / Abdul Rahman Bah / Carina Van De Sande / Hafiz Dur / Mohammed El Jattari / Nelly Verspreet / Peter Van Eynde / Peggy De Plus / Yvonne Nieborg
 • 25 jaar • 1998 - 2023
  Karen Theunis / Cynthia Hufkens / Yusuf Bayar
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

Katja Deferme is al 20 jaar kampioen vervangingen bij regio Oost. Ze kent haar klanten dan ook door en door. Altijd staat ze klaar om te helpen en is dan ook een vaste waarde binnen Care.

Heidi Lathouwers poetst niet alleen bij Carglass, ze is er ook specialist onderhoud van de koffiemachines. Samen met haar collega Rosita vormt ze een mooie tandem. District Manager Nathalie noemt Heidi dan ook een topper.

Na 25 jaar bij Care mogen we Karen Theunis een echte plantrekker noemen. Ze is altijd op post en krijg nooit opmerkingen. District Manager Nathalie hoopt dat ze Karen nog vaak in de bloemetjes mag zetten.

Bij regio West vierden ze op 19 januari het 25-jarig jubileum van Cynthia Hufkens. Teamleader Sulyka:

“Dank je wel om altijd met een glimlach en vol goesting op het werk te verschijnen.”

Ingrid Kennes kan nu even niet werken door rugproblemen. Maar dat hield Teamleader An niet tegen om bij haar langs te gaan met cadeautjes voor Ingrids 15-jarig jubileum.

Voor Carina Houbrigts was het een verrassing, maar natuurlijk werd ook zij in de bloemetjes gezet voor haar 10-jarig jubileum. En dan te bedenken dat ze tien jaar geleden niet wist of de job wel iets voor haar was. Volgens District Manager Nathalie is Carina niet weg te krijgen bij klant Licata. Ze mag dan wel over drie jaar met pensioen gaan, wij hopen stiekem dat ze nog blijft werken als het gaat!

Teamleader Carina dook onverwacht op bij klant Reynaers om Chantal Maes te feliciteren met haar 15 jaar dienst. Chantal kreeg zelfs tranen in haar ogen, want dit had ze niet verwacht. De volledige teamleiding wil haar dan ook bedanken voor haar inzet, lach en betrokkenheid.

Eddy Meeusen trekt al 10 jaar elke maandag van Lier naar Kapellen om bij klant Mensura te werken. Toch zou hij voor geen geld ter wereld zijn job willen opgeven. Elk jaar geeft hij zelfs een kerstkaartje aan alle werknemers van de klant. Een toffe peer, onze Eddy. Uiteraard kreeg hij ook een welverdiend cadeautje van Teamleader Nancy.

Op 6 januari ging Carine Bogaert met pensioen en nam ze afscheid van haar klant VDK. Carina was heel graag gezien bij iedereen. Nieuwe medewerkers nam ze meteen onder haar hoede. Ze kreeg van VDK prachtige bloemen en een lekkere fles wijn. Ook de collega’s hadden mooie cadeautjes voor Carine. Van Teamleader Marleen krijgt ze nog een uitnodiging voor een etentje. Carine, we gaan je missen!

// WIJ ZIJN CARE

/ Sandra en Amin

/ Care-cijfer

1287
bezoekers per maand
1287 mensen komen elke maand even kijken naar onze website Werken bij Care. Een indrukwekkend getal!

Met de website werkenbijcare.be willen we mensen warm maken om te solliciteren bij Care. Uiteraard vind je er ook alle vacatures.

Toch lanceren we in maart een campagne om Werken bij Care extra in de schijnwerpers te zetten. Zeker in de regio’s waar we moeilijk medewerkers vinden.

Dus, zie je onze video’s op Facebook of andere sociale media verschijnen? Deel ze met je netwerk, vrienden en familie. Want als er via jou iemand nieuw bij Care komt werken, dan hangt er voor jou een mooie beloning aan vast.
Lees er hier meer over.
Werken Bij Care Teaser Kort Min
// WIST JE DAT ...

/ … een echte katholiek Pasen viert na een vastenperiode?

Wist Je Dat Feest Min

Met Pasen brengen de klokken vanuit Rome chocolade eieren waar, vooral onze kinderen, vol enthousiasme naar op zoek gaan. Maar wist je dat een echte katholiek Pasen viert na een vastenperiode? Al is deze traditie in onze streken verloren gegaan. Vasten kennen we dus vooral uit de islam. Moslims sluiten deze periode af met het Suikerfeest.

Uruc Recep – voorwerker bij Janssen Pharmaceutica – vertelt hoe hij en zijn familie het Suikerfeest vieren.

Na het gebed in de moskee gaan we met heel de familie ontbijten. Het is de eerste dag na het vasten, en dan komen er allerlei lekkere Turkse gerechten op tafel, zoals baklava. Eigenlijk is het Suikerfeest vooral een feest voor de kinderen. Ze krijgen geld, cadeautjes en zoetigheden. – Uruc Recep

/ In de top vijf …

… "hobby’s van onze medewerkers" staan
Wandelen
Fietsen
Sporten

Jullie bewegen dus graag en dat vinden we super. Daarom vind je op topjobs.benefitsatwork.be leuke kortingen op sportkledij. Registreer snel en profiteer van deze, en andere, kortingen.   

Sport Site

/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef ons dan zeker een seintje of bezorg de info aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • HR payroll generalist
 • Cleanroom operator Beerse nacht
 • Schoonmaker Izegem
 • Business Support
// Oproep

/ Bring a Friend in een nieuw jasje zit?

Ken je Bring a Friend nog niet? Wel dat zit zo: voor sommige vacatures vinden we moeilijker medewerkers. Dus als jij iemand voorstelt van wie jij vindt dat hij of zij perfect is voor de job én wij nemen hem of haar in dienst? Dan verdien je vanaf nu 50 euro. Is deze persoon na zes maanden nog steeds in dienst? Dan krijg je nog eens 150 euro.

We delen vacatures met het label ‘Bring a Friend’ op onze sociale media zoals Facebook. Maar ook je Teamleader brengt je op de hoogte van zulke vacatures. Deel deze dan met je vrienden, familie, buren … met iedereen die je kent. En wie weet, verdien jij zo deze mooie aanbrengbonus.

/ Terug naar het cijfer van de maand
23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
Bo En Geit
Oriana En Haar Team (1)
Team Oost