Zo vergroten wij onze positieve impact

Ja, onze core business blijft om klanten te helpen met reinigen en schoonmaken. Maar daar stopt het voor ons niet.

Want bij Care gaan we ook voor een positieve impact op de wereld, via een duurzame relatie met de natuur, onze medewerkers en onze klanten. Net als alle andere merken van ons moederbedrijf Vebego. Ons gezamenlijke doel? In 2025 positief bijdragen aan het welzijn van 10 miljoen mensen.

Alleen maar mooie woorden? Niks voor Care.

Ontdek hieronder wat wij concreet doen om ons bedrijf én de wereld een betere plek te maken.

100
Bedrijven
4
Landen
40000
Medewerkers
Mikken op positieve impact doen we niet alleen bij Care, maar bij alle Vebego-bedrijven.

Care als voorbeeld van duurzaam ondernemen

Care neemt sinds 2019 deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een initiatief van Voka om ondernemingen te helpen duurzaamheid te verankeren in wat ze doen, door elk jaar minstens 10 duurzame acties uit te voeren. Hiernaast lichten we er 3 uit, hieronder vind je er meer.

 • Voor de planeet
  Bij Care slagen we erin om bij onze klanten 85% minder water te verbruiken, dankzij efficiënte producten en duurzame technieken. En het water dat we toch gebruiken, spiegelen we via het Made Blue-project als proper drinkwater aan derdewereldlanden..
 • Voor onze medewerkers
  Elk jaar organiseren we een tevredenheidsenquête om na te gaan hoe onze medewerkers zich bij ons voelen. En wat we kunnen doen om hun werk nog fijner te maken.
 • Voor de samenleving
  Al 20 jaar steunen we Plan International, een ngo die kinderrechten verdedigt. Iedere medewerker kan Plan Ouder worden door minstens een halve euro loon per maand te doneren. Care verdubbelt dan het eindbedrag.
Positieve impact

In lijn met Sustainable Development Goals

De focus van onze duurzame impact ligt op 2 doelstellingen uit de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

Als schoonmaakbedrijf is de SDG Clean water and sanitation uiteraard ook belangrijk. Aan deze doelen hangen we KPI's en projecten vast. Zo valt onze impact effectief te meten.

SDG Cirkel ZL 02 (2)
// VOOR DE PLANEET
Duurzaam omspringen met onze aarde

Het milieu is een belangrijk aandachtspunt voor Care. Wij willen een schone planeet voor iedereen. Dit doen wij concreet voor het milieu:

SDG Clean water and sanitation

Made Blue. Water besparen en doneren.

Eén uur schoonmaken kost best veel water. Normaal gezien toch, want bij Care slagen we erin om 85% minder water te verbruiken. Hoe we dat doen? Door efficiëntere producten te gebruiken en onze medewerkers te trainen in duurzame technieken.

Nog mooier is dat elke liter die wij besparen, leidt tot een liter drinkbaar water in ontwikkelingslanden. Allemaal dankzij Made Blue, een organisatie die investeert in waterprojecten op de plekken waar dat hard nodig is.

Blog 'een liter voor een liter' Ga naar de website
Kleine Projecten Metcheque2024
Meer dan 100
miljoen liter water
1352
mensen
10
jaar
De afgelopen jaren doneerden we zo al 101.750.637 liter water. Daarmee gaven we maar liefst 1394 mensen 10 jaar lang toegang tot schoon drinkwater.
ISO 14001 milieucertificaat

Care heeft als een van de weinige schoonmaakbedrijven een ISO 14001 milieucertificaat.

Bekijk onze milieubeleidsverklaring
Ons milieu- en kwaliteitsbeleid

Benieuwd naar onze beleidsverklaringen rond kwaliteit, veiligheid en milieu?

Vraag ernaar per mail
// VOOR ONZE MEDEWERKERS
Een familiale band van waardering en respect

Onze medewerkers zetten elke dag hun beste beentje voor. Dat verdient waardering en respect. Hier zijn enkele concrete initiatieven waarmee we hen ondersteunen:

SDG Decent work

Goed in je vel. Jaarlijkse tevredenheidsenquête

Duurzaam werken is voor Care ook gelinkt aan hoe we omgaan met ons personeel. En hoe zij zich bij ons voelen. Daarom nemen we elk jaar een tevredenheidsenquête af. Onze medewerkers beantwoorden dan vragen zoals ‘Word je genoeg geapprecieerd?’ en ‘Krijg je al het materiaal om je werk goed te kunnen doen?’. We werken daarbij samen met Great Place To Work. Deze internationale organisatie helpt ons om een aangename werkplek te creëren, door mee een bedrijfscultuur te ontwikkelen die gebaseerd is op vertrouwen.

2. IMPACT BTVW NL METSDG
// VOOR DE SAMENLEVING
Armoede en ongelijkheid bestrijden

Ook op de samenleving wil Care een positieve impact maken, onder meer door te werken aan het verkleinen van ongelijkheid. Daarvoor organiseren wij enkele concrete initiatieven:

SDG Reduced inequalities
Kinderrechten verdedigen.

Plan International België dat is een ngo die kinderrechten verdedigt over de hele wereld. Elke maand kunnen onze medewerkers een deeltje van hun loon aan Plan International schenken. Vervolgens verdubbelen wij dat bedrag.

We zijn ook Plan Ouder van 13 kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dat betekent dat we projecten ondersteunen tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen, en er mee voor zorgen dat kinderen in een veilige omgeving naar school kunnen gaan.

Ga naar de website
SDG Reduced inequalities

Vebego Bouwreis

Vebego Foundation, de stichting van ons moederbedrijf Vebego, stuurt sinds 2004 meerdere keren per jaar medewerkers op bouwreis naar ontwikkelingsgebieden. We begonnen in Sri Lanka na de tsunami daar en gingen intussen ook al meerdere keren naar Marokko, Zuid-Afrika en Ghana. In totaal reisden er al meer dan 30 medewerkers van Care mee om daar scholen, woningen of gemeenschappelijke ruimtes te bouwen.

Vebego Bouwreis
// ANDERE DUURZAME PROJECTEN
Uw steun voor onze goede doelen

Een deel van onze winst investeren we in goede doelen in België en het buitenland. Onrechtstreeks steunt u deze goede doelen dus ook, als klant.

SDG Quality education

Samenwerking met KOCA. Praktijkervaring voor jongeren met autisme

Elke donderdag komen er studenten van de richting Kantoor met een autismespectrumstoornis naar onze kantoren. Daar maken ze kennis met het bedrijfsleven door verschillende afdelingen te ondersteunen bij hun administratieve taken. We werken hiervoor samen met het KOCA (Koninklijk Orthopedisch Centrum Antwerpen).

Ga naar de website
SDG Reduced inequalities

‘Care doet’

Vrijwilligerswerk via ‘Care doet’: elk jaar helpen we een organisatie op een praktische manier, en dat een dag lang. We onderhouden bijvoorbeeld de tuin van een instelling voor mensen met een handicap. Of we organiseren een groot feest in een woonzorgcentrum.

Care Doet
SDG Reduced inequalities

Moeders voor moeders en kansarmen

 • Moeders voor Moeders: deze vzw geeft steun aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben. Wij adopteerden symbolisch 8 kindjes.
 • Inzameling van kledij en speelgoed voor kansarme mensen: dat doen we elk jaar via verschillende vzw’s in Antwerpen.
Moeders Voor Moeders
NIEUWS

De meest recente updates

329022878 516316543729236 6016445506307181635 N
MVO, goed doel, reduced inequalities

Care helpt Turkije en Syrië na aardbeving

Zoals jullie weten is er een aardbeving geweest en hebben veel mensen in Turkije en Syrië daardoor enorme problemen. Care heeft samen met Vebego Airport Services een inzamelactie georganiseerd.
Care helpt Turkije en Syrië na aardbeving
Tournee Minerale Poster
MVO, gezondheid

Care doet mee aan Tournée Minérale actie!

Elk jaar vindt in februari de Tournée Minérale of alcoholvrije maand plaats. Care zet de komende weken samen met de medewerkers een stapje dichter naar een gezonde manier van leven.
Care doet mee aan Tournée Minérale actie!
321568409 538015991371307 3839266403887280013 N
MVO, goed doel, reduced inequalities

De Warmathon in Leuven eind december 2022

De Warmathon in Leuven is voorbij, en wat een succes was het! We zijn ongelooflijk trots op al onze Warmrunners die de uitdaging aangingen om op 23 december in de gietende regen de stad te verkennen.
De Warmathon in Leuven eind december 2022
318364147 10229087882050003 3656914205383144461 N
MVO, goed doel, reduced inequalities

Care luncht lekker voor de Warmste Week

Zoals elk jaar kiezen we in december voor een goed doel waar we geld voor inzamelen. Dit jaar is dat opnieuw de Warmste Week: we zamelen geld in tijdens de lunch en gaan ook sportief deelnemen aan de Warmathon in Leuven.
Care luncht lekker voor de Warmste Week
Deelnemer SDG Pioneer
MVO, certificaat

Schoonmaakbedrijf Care ontvangt VN-duurzaamheidscertificaat ‘SDG pioneer’

Op 25 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, ontvingen we het ‘SDG Pioneer’-certificaat van UNITAR. Een waardevolle erkenning voor de doorgedreven duurzaamheidsfocus en de talrijke initiatieven die zijn gericht op positieve impact.
Schoonmaakbedrijf Care ontvangt VN-duurzaamheidscertificaat ‘SDG pioneer’
2Bc9dcd8 4130 4Df6 A10a B94c6abbc4a3
MVO, gezondheid, welzijn

Bewegen met de collega's

In het kader van ons welzijnsbeleid Care for you kunnen medewerkers sportieve activiteiten doen op rekening van Care. Het weekend van 23 oktober was een mooi sportief voorbeeld.
Bewegen met de collega's
20221017 103448
MVO, goed doel, reduced inequalities

Handen uit de mouwen voor FEESTvarken vzw

Op 17 oktober waren de collega's van regio Oost en onze Mouna van HR aktief bij vzw het FEESTvarken. Het doel van FEESTvarken vzw is om elk kind een fijne verjaardag te geven, ook in moeilijke financiële situaties zitten.
Handen uit de mouwen voor FEESTvarken vzw
Plan International Belgium 1 1024X512 1
kantoorschoonmaak, partners, duurzaamheid

Duurzame samenwerking met Plan België

Lang geleden ontstond er per toeval een mooie, duurzame samenwerking tussen schoonmaakbedrijf Care en Plan International. Ontdek het hele verhaal.
Duurzame samenwerking met Plan België
Made Blue Foto
kantoorschoonmaak, kwaliteit

Een liter voor een liter: proper water en hygiëne voor iedereen

Made Blue Foundation is een non-profitorganisatie die investeert in waterprojecten in landen waar de nood aan proper water hoog is. Om deze projecten te financieren, rekent Made Blue op bedrijven zoals Care. Want per verbruikte liter vuil water, ‘doneert’ Care een liter aan Made Blue.
Een liter voor een liter: proper water en hygiëne voor iedereen
Duurzame bedrijfskledij
innovatie, duurzaamheid

Duurzaamheid tot in de vezels van onze bedrijfskledij

Bij Care zit duurzaamheid in het DNA. Wij besparen water, steunen goede doelen in binnen- en buitenland, … Ook de keuze van de bedrijfskledij wordt hierdoor beïnvloed. We waren dan ook erg tevreden toen onze kledijleverancier INKA de New Wave Group voorstelde. Deze Noorse producent gelooft sterk in duurzame groei en past dus perfect bij onze waarden.
Duurzaamheid tot in de vezels van onze bedrijfskledij
Waterlogic duurzame partner
kantoorschoonmaak, duurzaamheid, partners

Waterlogic duurzame partner voor drinkwatergebruik

Care zet al jaren volop in op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Waterlogic is daarvan een mooi voorbeeld. Het bedrijf verdeelt waterkoelers aangesloten op de waterleiding en gaat zo de strijd aan tegen plastic flessen.
Waterlogic duurzame partner voor drinkwatergebruik
Triple T voorbevochtigde doeken waterbesparing
kantoorschoonmaak, kwaliteit, innovatie

Schoonmaak kantoren duurzamer met de Triple T-trolley

De schoonmakers van Care werken met de Triple T-trolley, de Tesla onder de poetskarren. Deze ergonomische kar straalt professionaliteit uit en helpt met duurzaam poetsen. In deze blog leest u waarom de Triple T-trolley een aanwinst is bij de schoonmaak van kantoren.
Schoonmaak kantoren duurzamer met de Triple T-trolley