Waterlogic duurzame partner
09-03-2021

Waterlogic duurzame partner voor drinkwatergebruik

Care zet al jaren volop in op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ondertussen evolueerde dat in duurzame relaties met de natuur, met medewerkers, klanten en … partners. Waterlogic is daarvan een mooi voorbeeld. Het bedrijf verdeelt waterkoelers aangesloten op de waterleiding en gaat zo de strijd aan tegen plastic flessen. Waterlogic ademt duurzaamheid en gezondheid. Nadia Kadi en Christine Peeters leggen uit hoe hun organisatie mooi aansluit bij het DNA van Care.

De waterkoelers van Waterlogic zuiveren en filteren kraanwater voor gebruik, en leveren daarmee water van de hoogste kwaliteit. Dat het daardoor een belangrijke rol speelt op vlak van duurzaamheid is dan ook logisch. “We hebben wereldwijd 50 miljoen gebruikers. In 2019 zijn we er samen in geslaagd om 23,8 miljard plastic flessen minder te verbruiken. Ook voor de horeca hebben we een drinkwatersysteem in ons gamma dat zorgde voor een besparing van 10 miljoen flessen”, vertelt Nadia.

Christine werkte jarenlang in de facilitaire sector en kent Care daardoor goed. “Care is de nummer één op de schoonmaakmarkt op het gebied van MVO. Het zit echt in hun DNA want Care maakt er ook daadwerkelijk werk van”, weet ze. “Ik ging aan de slag bij Waterlogic om twee redenen: duurzaamheid en vitaliteit. Ik legde de link met Care en ben meteen naar Sales Advisor Sien De Clerck gestapt. Ik was er namelijk zeker van dat Waterlogic en Care een match zouden zijn op het vlak van normen en waarden, MVO en duurzaamheid.”

One stop shop voor MVO-partners

Naast schoonmaakdiensten biedt Care ook andere services aan. Daarvoor werkt het samen met partners waarbij ze optreden als Single Point of Contact (SPOC). De klant hoeft ook geen extra contract aan te gaan: Care regelt alles. Denk aan Compass Group voor de catering en dus ook Waterlogic voor de levering van zuiver drinkwater. “Klanten kiezen voor Care omwille van hun inspanningen op vlak van MVO en duurzaamheid. Ze weten dat het oplossingen biedt die daarop aansluiten. Daarom is Care zeer selectief op vlak van partnerships. Het kiest leveranciers op basis van eigen waarden en normen. En Waterlogic past perfect in dat plaatje.”, vertelt Christine.

Samen strijden tegen de plastic afvalberg

Waterlogic promoot ook herbruikbare flessen en uit een glas drinken in plaats van uit een plastic beker. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de schoonmakers van Care minder afval moeten ophalen en sorteren. De samenwerking is dus kosten- en tijdbesparend en draagt bij tot een beter milieu. Een echte win-winsituatie. “De uitdagingen voor bedrijven liggen er in om het gebruik van single-use plastic, plastic dat slechts één keer gebruikt wordt, te verminderen” weet Christine te vertellen. “Maar hiervoor is een mentaliteitsverandering noodzakelijk.”

Ook Nadia weet uit ervaring dat drinkbaar kraanwater op de werkvloer niet altijd vanzelfsprekend is. “Soms is de enige optie flesjes uit de automaat of zelf water meebrengen. Daardoor drinken mensen echt te weinig of grijpen ze vaker naar frisdranken. En dan zwijgen we nog over de berg afval. Door gefilterd en zuiver drinkwater uit onze waterkoelers aan te bieden, stijgt het drinkgedrag enorm en dat komt de hydratatie en de gezondheid van de werknemers alleen maar ten goede.”

De waterkoelers zorgen niet alleen voor minder afval, maar zijn ook gebouwd voor een lange levensduur met voldoende wisselstukken en zuivering via UV-C-lampen. De koeling gebeurt door het milieuvriendelijke R600a-gas en de filters zitten in een omhulsel zodat niet alles op de afvalberg belandt. Bovendien zijn de systemen Covid-veilig getest. “Onze koelers hebben een Firewall-technologie. Deze zuivert helemaal tot aan het tapmondstuk, zo doodt het ziektekiemen net voordat het water het glas bereikt. “Dat is het gezondheidsaspect dat naar voren komt en hand in hand gaat met duurzaamheid.”, bevestigt Christine.

Ook op zoek naar een duurzame facilitaire partner? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden. 

MVO is de toekomst

“Organisaties zoeken steeds meer naar samenwerkingen met MVO-partners. MVO is vaak een belangrijk onderdeel bij tenders. Het feit dat een bedrijf een waterkoeler op kraantjeswater gebruikt, draagt daar toe bij”, zegt Nadia.

Waterlogic MVO

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.