Triple T voorbevochtigde doeken waterbesparing
22-02-2022

Schoonmaak kantoren duurzamer met de Triple T-trolley

De schoonmakers van Care werken met de Triple T-trolley, de Tesla onder de poetskarren. Deze ergonomische kar straalt professionaliteit uit en helpt met duurzaam poetsen. In deze blog leest u waarom de Triple T-trolley een aanwinst is bij de schoonmaak van kantoren.

Efficiënter werken

De leverancier van de Triple T-trolleys, Alpheios, heeft voor Care enkele standaardconfiguraties uitgewerkt. Care kiest de indeling die past bij de noden van de klant en de schoonmakers. Ondertussen is er ook een elektrische variant op de markt: de Triple-T E-trolley. Ideaal om lange afstanden af te leggen. Ook door hoogpolig tapijt baant deze trolley moeiteloos zijn weg.

De Triple T-trolley blinkt ook uit in gebruiksgemak. Zo hebben alle producten en spullen een eigen plekje. Er steken dus geen bezemstelen uit of liggen geen gebruikte doeken in het zicht. Bovendien is de kar gericht op ergonomisch werken. De schoonmakers moeten niet meer bukken om hun mop te vervangen. Ook de vuilniszakken zitten in een handige uitklapbare houder waardoor schoonmakers geen zware zakken meer hoeven te tillen. Zo kunnen ze vlot, en dus efficiënt, doorwerken.

Duurzamer werken

Alles is voorhanden op de trolley. Behalve water. Want bij de start van hun shift bevochtigen de schoonmakers het juiste aantal moppen en doeken die ze die dag zullen gebruiken. De hoeveelheid water en product zijn precies afgemeten via de doseerbeker. Zo gaat er geen druppel verloren.

Dus in plaats van een doek telkens opnieuw nat te maken in een emmer met vuil water, vervangen ze een vuile doek door een propere. Deze manier van werken loont. Want zo bespaart Care per schoonmaakbeurt 85% water en 90% product.

De uitgespaarde liters doneert Care aan Made Blue. Hoe dat werkt? Dat leest u hier.

Bovendien gebruiken we voor de schoonmaak van de kantoren maar enkele producten. Gericht op het interieur, het sanitair en de vloer. Dat maakt het werk voor schoonmakers een stuk eenvoudiger. Deze manier van werken vermindert het aantal fouten als gevolg van verkeerd gebruik van de producten.

Daarnaast zijn de schoonmaakproducten zorgvuldig geselecteerd op hun duurzaamheid. Ze dragen allemaal het EU Ecolabel en een cradle-to-cradle-certificaat. Dat betekent dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Enkele beschikken zelfs over het cradle-to-cradle-gold-. Wat het EU Ecolabel en het cradle-to-cradle-certificaat inhoudt? Dat leest u hier.

Nog een leuk weetje: de Triple T-trolley heeft als enige poetskar ter wereld een cradle-to-cradle-bronze-certificaat.

Veiliger werken

Dankzij deze methode gebruikt de schoonmaker telkens een propere doek. De vuile mop verdwijnt meteen bij de was en zo blijven de vuile spullen netjes gescheiden van de propere. Op die manier werken de schoonmakers extra hygiënisch. Vooral in gevoeligere omgevingen, zoals woonzorgcentra, is dit cruciaal.

De trolley is ook volledig afsluitbaar. Zo kan niemand ongewenst aan de producten en het materiaal. Wanneer de schoonmaker pauze neemt, sluit hij of zij de kar volledig af en blijft die veilig achter.

 

 

Graag samenwerken met een duurzaam schoonmaakbedrijf? Leg dan zeker uw oor te luister bij Care. Onze sales advisors staan u graag te woord.

Meer blogs

Ecologische poetsproducten Alpheios
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Ecologische poetsproducten en innovatieve schoonmaaksystemen veroveren werkvloer

Wist u dat Vive-producten naast het EU Ecolabel ook het cradle-to-cradle-certificaat hebben? En dat de Triple-T trolley binnenkort ook als elektrische poetskar verkrijgbaar is? Innovaties waarvan Care dankbaar gebruikmaakt.
23-02-2021
3 min.
Kwaliteitsproducten professionele schoonmaak
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Alles start bij het gebruik van kwaliteitsproducten

De hoge kwaliteit die Care levert, is mede dankzij de samenwerking met sterke partners. Alpheios is daarvan een schoolvoorbeeld. Het is, net zoals Care, lid van de Vebego-familie. En waar Care instaat voor de schoonmaak van bedrijven, zorgt Alpheios voor kwaliteitsvolle poetsproducten en dito machines. Maak kennis met unitmanager Marc Peeraer.
05-02-2021
3 min.
Duurzaam Ondernemen Care schoonmaakbedrijf
duurzaamheid

Care als voorbeeld van duurzaam ondernemen

Care zet al meer dan 45 jaar in op duurzaam ondernemen. Al heel wat goede doelen en projecten zijn de revue gepasseerd. De laatste jaren geven we dit ook structureel vorm door deel te nemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Maar wat houdt dat juist in? En hoe vertaalt zich dat in de praktijk?
21-04-2021
5 min.