// SEPTEMBER 2022
C-magazine 17
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

De zomerperiode loopt weer op haar einde. Hopelijk hebben jullie genoten van jullie vakantie. Met het gezin, familie of vrienden. En zijn de batterijen opgeladen om opnieuw met frisse moed aan de slag te gaan. Zelfs het inplannen van de studenten en invallen voor afwezige collega’s bleef zeer goed lopen. Daarvan zag ik enkele mooie voorbeelden. Ik ben blij dat dit voor iedereen ondertussen vanzelfsprekend is.

Voor mezelf breekt er een spannende en uitdagende periode aan. Want moederbedrijf Vebego heeft me gevraagd om een zusterbedrijf in Nederland te leiden. Dat betekent dat ik Care op 1 oktober zal verlaten. Maar niet zonder mijn opvolger Michel Möller aan jullie voor te stellen. Hij heeft veel ervaring binnen Vebego: bij Westerveld, Yask, Hago en nu sinds 3 jaar bij Vebego Airport Services in Zaventem. 

Dit is dus mijn laatste voorwoord voor het C-magazine. Daarom wil ik jullie extra bedanken voor de fijne samenwerking. Ik wens jullie ook alle succes voor de mooie jaren die nog volgen bij Care. Ik ga jullie missen.

Joost Tibosch

/ Video
INTRO Korte Versie02
// IMPACT
/ En we stappen naar Christchurch

Noorwegen, Santiago de Compostella en De Roze Mars bleken te gemakkelijk voor de geoefende stappers van Care for you. Met 24 zijn we ondertussen. Collega’s die voor of na het werk hun stapschoenen aantrekken om kilometers te vreten. Of hun stappen blijven tellen tijdens hun job op de werkvloer. Zo rijgen we de kilometers aan elkaar. Om onze sportievelingen te blijven uitdagen, kiezen we deze keer voor het verre Christchurch in Nieuw-Zeeland.

Stap jij mee? Je hoeft zelfs geen fanatieke wandelaar te zijn. Even te voet naar de bakker of dat kleine blokje om, is al een goede start. En wist je dat je als nieuw lid van Care for you een prachtig T-shirt met bijpassende sokken krijgt? Waar wacht je nog op?

Schrijf je in voor de actie 10.000 stappen en ga dan naar de Care for you-groep.

/ 10.000 Stappen
Call To Action (1)
/ Great Place to Work

Voor Betekenisvol Werk deden we de voorbije jaren onderzoek naar de tevredenheid van onze medewerkers. Die resultaten konden we dan vergelijken met andere Vebego-bedrijven. Maar om echt te groeien, moeten we verder kijken dan onze eigen organisatie. Want hoe worden andere bedrijven een leuke plek om te werken?

Daarom nemen we deel aan het Great Place to Work-traject. En daarvoor roepen we jouw hulp in. 

Want het belangrijkste deel van het traject is een enquête. Daarbij ontvangt een willekeurig aantal medewerkers een mail met de vraag om deel te nemen aan het onderzoek. Krijg jij zo’n mail? Geef dan eerlijk, en anoniem, je mening. Alleen met voldoende antwoorden krijgen we een goed beeld van onze organisatie. En dan is het spannend afwachten voor het resultaat.

Alpheios en Vebego Zwitserland zijn ondertussen al een Great Place to Work. Ons doel? Tegen 2024 van alle Vebego-bedrijven Great Places to Work maken.

GPTW 2019 Homepagehero
/ Tweede deelname Equal Rights Run

Ook dit jaar stuurde Care een dappere medewerkster de atletiekpiste op tijdens de Allianz Memorial Van Damme. Niet minder dan HR Business Partner Mouna Sarragi stelde zich kandidaat aan om de benen van onder het lijf te lopen.

Onder de aanmoediging van duizenden supporters liep ze de 100 meter. Uiteraard niet om een medaille te halen, wel om deel te nemen aan de Equal Rights Run.

/ Mouna Memorial 2022
Call To Action ERR

De Equal Rights Run is een organisatie van Plan International. Daarbij koop je als bedrijf een startplaats op de looppiste tijdens de Allianz Memorial Van Damme. Met de opbrengst helpt Plan International België de ongelijkheid tussen jongens en meisjes wereldwijd weg te werken. Zodat alle kinderen zich kunnen ontplooien in een veilige omgeving.

/ Plan International / Equal Rights Run
Call To Action Plan International
Over waarom Mouna deelnam is ze heel duidelijk:
“Ik wil de wereld laten zien dat wij meisjes en vrouwen alles kunnen met de juiste instelling en doorzettingsvermogen. En dat we evenveel rechten hebben om naar school te gaan, te studeren, te werken … te zijn wie we willen zijn.”
En hoe verliep de wedstrijd?
“Het was geweldig. We werden ontvangen als echte atleten. We mochten ons omkleden in onze kleedkamers en daarna werden we begeleid naar het veld voor de opwarming. Daar zagen we verschillende beroemde atleten en dat gaf een speciaal gevoel. Ik heb die dag genoten – van de sfeer, het stadion, de mensen en van de sprint. Ik heb iets gedaan wat ik eigenlijk nooit zou doen. En daarop ben ik heel trots.”
// IMPACT
/ Duurzame pionier
Sinds 2019 zet Care structureel in op duurzaamheid

Om te weten of we wel echt goed bezig zijn, nemen we al enkele jaren deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Dit initiatief van Voka stimuleert ondernemingen om woorden om te zetten in daden.

Zo moesten we elk jaar minimaal tien duurzame acties ondernemen. Behaalden we ons doel? Dan ontvingen een VCDO-certificaat. Bij drie certificaten in vijf jaar tijd zouden we onszelf SDG Pioneer van de Verenigde Naties mogen noemen. En jawel, in oktober is het zover: dan is Care officieel een SDG Pioneer. Daarop zijn we uiteraard erg trots. Ondertussen blijven we inzetten op die duurzaamheid. Dat we goed bezig zijn, is een feit. Maar stoppen doen we niet, want het kan altijd nog beter!

SDG Cirkel ZL (2)
/ Water besparen

De droge zomer drukte ons met de neus op de feiten: we moeten spaarzaam omgaan met water. Bij Care gebruiken we alvast de bevochtigingsmethode. Daarmee besparen we tot 85% water.
/ Duurzamer met de triple T trolley

Maar ook thuis loopt er heel wat drinkwater ongebruikt de afvoer in. Als we er allemaal een beetje voorzichtiger mee omspringen, dan winnen we miljoenen liters water. Hilde De Laet, manager van Hidrodoe, geeft je alvast enkele eenvoudige tips.

/ Tips om water te besparen
Waterbesparing Care
Hidrodoenl

Hidrodoe is hét doe-watercentrum waar kinderen én volwassenen spelenderwijs alles leren over water. In het Watercafé kun je nagenieten van alle avonturen. En daar kun jij gratis naartoe! Meld je aan voor een ticket via een mailtje naar receptie@care.be.
Heb je zelf een goede tip, stuur dan een foto in waarop je laat zien hoe jij water bespaart. Mail je foto naar annemieke.debruyne@care.be.

/ Ontdek Hidrodoe
// NIEUWS
/ Care for you extra acties

Al jaren doet Care toffe en inspirerende acties rond welzijn, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar om al onze medewerkers te bereiken en te betrekken, hadden onze initiatieven meer structuur nodig. En een duidelijke boodschap: een fijne werkplek creëren met vitale en gelukkige medewerkers. Met Care for you gaan we deze uitdaging aan. Van tips voor een gezondere leefstijl, extra kleding voor collega’s in nood tot deelnemen aan sportactiviteiten in heel België. Care for you is er voor iedereen met als slogan Smiles ahead. Benieuwd wat Care for you in petto heeft?

/ Lees meer
CARE Logo Welzijnsbeleid Logo 02 Slogan Basiskleur
/ Eerbetoon aan Yolande Mertens

We ontvingen het trieste nieuws dat Yolande Mertens is overleden. Ze werd 67 jaar. Twee jaar geleden ging ze met pensioen, maar kanker zorgde ervoor dat ze niet van haar welverdiende rust kon genieten.

Als Teamleader van regio Sud was ze graag gezien bij haar team en haar klanten. In C-magazine 11 toonden we nog een prachtige video die haar collega's maakten voor haar afscheid van Care.

Rust zacht Yolande.

/ Ode aan Yolande
Yolande Mertens
/ Pagina Care impact in een nieuw jasje

Op www.care-impact.be lees je nu al hoe belangrijk duurzaamheid is voor Care. Toch verdient die duurzaamheid nog meer aandacht. Daarom steken we de website in een nieuw jasje. Verwacht je aan meer foto’s, info over onze projecten, nieuws …
Zo tonen we dat we niet alleen praten over duurzaamheid, maar dat we er ook volop mee bezig zijn.

Advanced Text Block 768X432 IMPACT Website Copy (1)

In oktober zetten we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de kijker. Het ideale moment om deze vernieuwde webpagina te lanceren. Want hiermee willen we laten zien aan onze (toekomstige) klanten en nieuwe medewerkers waarmee Care bezig is op het vlak van welzijn en duurzaamheid.

We houden je op de hoogte via onze sociale media en het volgende C-magazine.
/ Winnaars Boc’n’Roll-wedstrijd
Boc'n'roll Winnaars 900X500NL

Voor de Dag van de Schoonmaak ontvingen alle Care-medewerkers een Boc’n’Roll. De leuke, herbruikbare verpakking die jouw bokes lekker vers houdt. We lanceerden een wedstrijd op Facebook waarbij we je vroegen om een leuke, originele of smakelijk foto te delen van jouw Boc’n’Roll. Zo vulde onze Facebookpagina zich met foto’s om bij te watertanden.

Uit de inzendingen kozen we twee winnaars: Ella Deshasque en Wies Michiels. Zij ontvangen een geschenkmand van Oil & Vinegar.

// SAFETY op het werk
/ Help mee aan een veilige werkomgeving
Een veilige werkomgeving: wat is dat juist? En hoe zorg je daarvoor? Is het de verantwoordelijkheid van de werkgever of van de medewerker? Of van allebei?

In de komende edities van het C-magazine ontdek je hoe we samen een veilige en aangename werkplaats creëren. 

In het eerste artikel las je meer over de wettelijke verplichtingen van Care als werkgever. Nu gaan we dieper in op de verantwoordelijkheden van onze medewerkers. Want alleen door samen te werken, creëren we een fijne en veilige werkplek voor iedereen.

/ Lees meer
7. Safety Adobestock 424787608 [Converted]
// CARE-CULTUUR
/ Afdeling in de kijker
// 'De boekhouding'

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Welke rol spelen ze binnen Care? En hoe beleven zij de Care-cultuur?

‘De boekhouding’ dekt eigenlijk niet de hele lading van het team. Want de afdeling beheert ook het wagenpark, de telefonie, de verzekeringen en ICT. Alle administratie dus, behalve het gedeelte rond het personeel en de lonen. Dieter Van Camp leidt al vele jaren de dienst als Financieel Manager. Hij vertelt dan ook graag meer over zijn gevarieerde team.

/ Lees meer
De Boekhouding (2)
// NIEUWE KLANTEN
/ Welkom …
// IN DE KIJKER
/ Collega’s die doorgroeien
/ Waarom kiezen voor Care?

Een van de redenen waarom veel medewerkers kiezen voor Care, zijn de doorgroeimogelijkheden. Dat kan een hogere functie zijn, maar ook poetsen voor een andere klant is mogelijk. Of misschien is de overstap naar een van onze zusterondernemingen wel precies wat je zoekt.

De voorbije jaren grepen al veel collega’s de kans om door te groeien. Van schoonmaker tot pandverantwoordelijke of zelfs Teamleader. Of van Teamleader tot lid van het salesteam.
/ Grijp ook je kans!

Heb je ook zin om een andere weg uit te gaan? Spreek erover met je leidinggevenden. Want wie niet waagt, niet wint!

/ Laat je inspireren

Laat je inspireren door de verhalen van Marleen en Oriana. Of Yacoubi die bij Care als jobstudent startte. District Managers Kenny en Roxanne begonnen ooit als Teamleader. Ook Ties en Mouna hebben al een heel traject bij Care afgelegd.

• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Juliana
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Elmira Furia
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Maria 01
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Marleen
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Badra
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Sabina
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02
/ Onze Jubilarissen

Hiep hiep hoera! In juli, augustus en september zetten we opnieuw onze jubilarissen in de bloemetjes. Want dat verdienen ze. Elke dag staan ze klaar voor ons en dat al jarenlang. Dank jullie wel daarvoor. We hopen dan ook dat jullie nog vele jaren bij ons mogen vieren.

 • 10 jaar • 2012 - 2022
  Nathalie Eyskens / Michelle Copmans / Ricardo Cooper / Badra Sefiani
 • 15 jaar • 2007 - 2022
  Vicky Bosch / Joris Vos / Elmira Furia
 • 20 jaar • 2002 - 2022
  Sabina Aquino
 • 25 jaar • 1997 - 2022
  Souad Akalay / Marleen Claessens
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Maria 02
In juli had regio Centraal iets te vieren ...

Maria de jesus dos Santos ging met pensioen. Samen met haar team genoot ze van haar afscheidsfeestje. En uiteraard mochten de bloemen niet ontbreken.

Op de Dag van de Schoonmaak was Juliana Kwakye tien jaar in dienst. Naast haar Boc’n’Roll ontving ze ook een prachtig boeket van Teamleader Elke Moons.

Op vrijdag 2 september was Elmira Furia vijftien jaar in dienst. Ondanks dat ze niet veel geluk heeft gehad met haar gezondheid, bleef Elmira zich altijd inzetten. Ze heeft een hart voor Care. Waar ze kan, beveelt ze Care altijd aan als bedrijf. Bedankt Elmira voor je inzet en betrokkenheid.

class="">Positief en goed gezind werkt Marleen Claessen dagelijks bij verschillende klanten haar taken correct af. Ze is graag gezien bij al haar klanten, kwaliteit staat dan ook bovenaan bij haar. Wij hopen dat Marleen nog laaaaaang bij ons blijft en bedanken haar voor de afgelopen 25 jaar.

// IN DE KIJKER
/ Student Zomer 2022
Zomer = vakantietijd.

En dus nemen veel van onze schoonmakers hun welverdiende rust. Om ervoor te zorgen dat de taken bij onze klanten niet blijven liggen, schakelden we ook dit jaar opnieuw jobstudenten in.

Alle studenten krijgen eerst een korte, maar krachtige opleiding van hun Teamleaders. Al snel draaien ze mee met de rest van het team. Toch zijn er altijd jobstudenten die extra opvallen: ze zijn erg gemotiveerd of springen vol enthousiasme bij waar nodig.

Ook dit jaar selecteerden onze Teamleaders ieder een jobstudent die ze extra willen bedanken voor hun inzet. De winnaars ontvangen een cadeaubon.

/ Ontdek de winnaars van Student Zomer 2022
Celebrities Posing To Paparazzi And Walking Along Red Carpet 768X768 03
// WIJ ZIJN CARE
/ Sander en Els
// MIJN PROJECT
/ Sandra weldoener voedselverdeelpunt

Een jaar geleden werd Sandra Duuring vrijwilliger bij het voedselverdeelpunt in Boechout. Daarover vertelde ze uitgebreid in C-magazine 14. Via ‘Mijn Project’ van Vebego ontving ze toen 500 euro die ze mocht inzetten voor haar goed doel. Ondertussen spendeerde ze al 380 euro aan verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, tandpasta en maandverband.

Mijn Project Sandra 1

“We hebben altijd een tekort aan deze producten omdat winkels er te weinig van doneren en ze zijn ook relatief duur”, vertelt Sandra.

“Maar vaak zijn ze onmisbaar. Onze klanten krijgen een ticket waarmee ze één keer per maand deze producten mogen meenemen. Zo wordt de voorraad eerlijk verdeeld. Nu gaan we bekijken welke producten het hardst nodig zijn. Dan kunnen we daarvoor de overige 120 euro gebruiken.”
/ Lees hier het artikel uit C-magazine 14

“Care gaf ons ook een bakfiets. Daarmee worden de gedoneerde producten opgehaald in de buurt. Ik kan je verzekeren dat ze me bij het voedselverdeelpunt graag zagen komen”, lacht Sandra.

“Het gebeurt niet vaak dat een vrijwilliger zoveel extra’s meebrengt. Maar dankzij Vebego kan ik dat wel. Het is een fijn gevoel om op die manier echt te kunnen helpen. Ik vertel er dan ook enthousiast over aan mijn collega’s. Om hen ook warm te maken om zich als vrijwilliger in te zetten en hun goed doel op te geven voor ‘Mijn Project’.”

“Elk jaar mag je opnieuw een project indienen”, weet Sandra. “Daarom ben ik nu op zoek naar een nieuw goed doel. Zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen.”

/ Ontvang 500 Euro voor jouw goed doel

Ben je ook aan de slag als vrijwilliger of is er een goed doel dat je wilt steunen? Vraag dan nu je financiële bijdrage aan.

/ Vraag hier je bijdrage aan
Mijn Project Kaart (1)
// WIST JE DAT ... ?
/ Care-cijfer
1020
kliks per maand
De pagina over de kantoorschoonmaak krijgt gemiddeld 1020 kliks per maand.
De website van Care lokt heel wat bezoekers. Zo krijgt de pagina over de kantoorschoonmaak gemiddeld 1020 kliks per maand. Vooral van bedrijven die op zoek zijn naar een partner voor schoonmaak of glaswas.

De komende weken krijgt de pagina een nieuwe lay-out met meer overzichtelijke teksten. Daarin zetten we onze voordelen extra in de verf. Zo willen we bedrijven nog beter overtuigen om met Care samen te werken.

De pagina bekijken? Klik op de knop hieronder.

/ Controle over je persoonlijke gegevens
Wist je dat je je persoonlijke gegevens altijd mag inkijken en wijzigen? En ga je weg bij Care: dan mag je zelf vragen om je gegevens te schrappen zodra de verplichte bewaartermijn afloopt.
3 redenen waarom we jouw gegevens nodig hebben
 • Om via Dimona aan te geven dat je aan het werk bent.
  Dat is belangrijk voor bepaalde instanties zoals de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Zo bouw je een pensioen op, krijg je vakantiegeld, ben je beschermd bij werkongevallen …
 • Om jouw loon correct uit te betalen.
  Ben je alleenstaande? Of heb je kinderen ten laste? Hoeveel kilometers leg je af van en naar het werk? Kom je met de auto of de fiets? Al deze info is belangrijk om jouw loon juist te berekenen. Uiteraard hebben we ook een rekeningnummer nodig waarop we je loon kunnen storten.
 • Om goed met jou te communiceren.
  Via e-mail of post ontvang je uitnodigingen voor onze evenementen. Of algemene info over Care. Ook cadeautjes ontvang je per post. Bij dringende zaken moeten we je snel kunnen bereiken per telefoon.
Zoals je merkt, is het dus belangrijk dat jouw gegevens correct zijn. Zodra er iets verandert, geef je dit best zo snel mogelijk door aan je Teamleader of online via het intranet. De personeelsdienst brengt dan alles in orde.

Vind je het maar eng om al jouw gegevens met ons te delen?
Wees gerust: jouw gevoelige informatie verlaat onze personeelsdienst niet.
Alleen bevoegde mensen krijgen ze te zien. Ook bij Care volgen we alles op zoals vermeld in de GDPR – General Data Protection Regulation, ofwel de Europese wetgeving rond de bescherming van persoonsgegevens.

/ Externe audits in oktober

Wist je dat onze jaarlijkse externe audit op 5 en 6 oktober plaatsvindt? Een auditor (controleur) komt dan kijken of Care alle regels netjes volgt op verschillende vlakken. Deze keer ligt de nadruk op kwaliteit en milieu. Want alleen als we voldoen aan alle voorwaarden ontvangen we de nodige certificaten.

De auditor bezoekt verschillende panden om met eigen ogen te zien hoe we bezig zijn. Hij of zij kan jou dan ook wat vragen stellen over de manier waarop je werkt. Als je daarover meer wilt weten, dan kun je terecht bij jouw Teamleader of pandverantwoordelijke.

AUDIT Illustratie Secretary 3
// WERKEN BIJ CARE
/ De vacaturewebsite

Ken je onze vacaturewebsite www.werkenbijcare.be al? Je vindt er de openstaande jobs, maar ook interviews met onze medewerkers. En daarop krijgen we leuke reacties. Ze worden vaak gelezen door nieuwe medewerkers en zijn zo overtuigend dat mensen daardoor bij Care komen solliciteren.

Maar ondertussen maakten we van Werken bij Care een website met nog méér belangrijke informatie. Waarop we laten zien wat voor organisatie Care is, wat onze jobs inhouden, welke opleidingen er zijn, wat je mag verwachten als medewerker … Zodat bezoekers en geïnteresseerde werkzoekenden een duidelijk en positief beeld krijgen van Care. De bedoeling is om hen warm te maken en te laten solliciteren.

Advanced Text Block 768X432 WERKENBIJCARE Website Copy (1)

We werkten daarvoor eerst onze employer values of waarden uit, die laten zien aan toekomstige medewerkers waarvoor Care staat. Hier lees je er alles over. We gaan ook dieper in op de verschillende functies zoals schoonmaker COC, schoonmaker CEC en Teamleader. We vertellen wat de job inhoudt, wat de voordelen zijn … Op die manier weten mensen perfect waarvoor ze solliciteren en in welke werkomgeving ze terechtkomen.

Benieuwd? Neem vanaf midden oktober een kijkje op de vernieuwde website. En deel gerust met vrienden en familie. Want wie weet, is een job bij Care precies wat ze zoeken.

/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef dan zeker een seintje aan ons of geef de info door aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • Site Lead voor farmaceutische cleaning Beerse
 • Facility Manager bij Vebego Airport Services Zaventem
// Oproep
Bring your Friend en ontvang een leuk bedrag

Heb jij een kennis, vriend of familielid die op zoek is naar een nieuwe job als schoonmaker, pandverantwoordelijke of vlinder? En denk jij dat hij of zij een aanwinst zou zijn voor Care? Laat hem of haar dan contact met ons opnemen. Wie weet is het een goede match en is Care zo weer een fantastische medewerker rijker. En om jou te bedanken, ontvang je dankzij de actie Bring a Friend 50 euro bij de opstart en nog eens 50 euro als hij/zij zes maanden in dienst is.

Stuur een mailtje naar Mouna Sarragi met de naam en functie van de persoon die je doorgaf. Mouna zorgt er dan voor dat je je beloning ontvangt.

/ Mail Mouna
23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
Floorfies Accountmanagement
Floorfies Nederlands
Maxime En Mouna (1)
Floorfies Regiomeeting
Floorfies Sandra
Floorfies Sales
Team Centraal (1)
HR In Het Paars (1)
Floorfies Bo (1)