// CARE-CULTUUR
/ We zijn meer dan ‘De boekhouding’
Boekhoudster En FM (1)
Leveransiersadmin (2)
Klanten Admin En Wagenpark (2)
ICT (1)
“Onze afdeling bestaat uit teamleden met ieder hun functie.

"Ik ben Financieel Manager en sinds kort werkt Soudeh bij ons als boekhoudster", vertelt Dieter. "Vicky verzorgt de klantenadministratie en het wagenpark. Sandra neemt de leveranciersadministratie op zich. Dan hebben twee ICT’ers. Arno staat in voor de iClean-app bij klanten zoals Janssen Pharmaceutica en Terumo. En dan hebben we nog Jesse die als helpdeskmedewerker optreedt bij IT-problemen van onze collega’s.”

/ Duidelijke structuur

De afdeling boekhouding werkt in het hoofdkantoor in Deurne. Daar verzet dit kleine team heel wat werk.

“Het voordeel in onze functies? Dat we precies weten wat we moeten doen: er zit veel structuur in ons werk. De taken zijn routinematig en keren elke maand terug. De grootste variatie in werk zit natuurlijk bij de ICT’ers."

“Veel contact met andere afdelingen en de klanten hebben we niet vanuit boekhouding. Behalve Vicky dan. Zij maakt de facturen en krijgt alle omzet door van de Teamleaders. En als de klanten vragen hebben over hun facturen, komen ze ook bij haar terecht."

Onze ICT’ers zijn een verhaal apart natuurlijk. Zij zijn ook meer op de baan om problemen ter plaatse op te lossen.”
Hoewel we ieder onze eigen taak hebben, is het niet ieder voor zich. Het teamgevoel blijft belangrijk en we kunnen altijd bij elkaar terecht.
/ Samen uit, samen thuis

“Hoewel we ieder onze eigen taak hebben, is het niet ieder voor zich. Het teamgevoel blijft belangrijk en we kunnen altijd bij elkaar terecht. Al is het maar om ons hart eens te luchten. Daarom vinden we het leuk om ook buiten de werkuren samen eens iets te doen. Je leert elkaar dan toch op een andere manier kennen”, vindt Dieter.

Samen Groep Mensen
Door hen beter met het systeem te leren werken, voorkomen we een hoop oproepen naar de helpdesk.
/ ICT proactief aan de slag

Dieter wil de rol van ICT in de verf zetten.

“Op dit moment zijn onze ICT’ers vooral probleemoplossers. En dat willen we veranderen door proactief in te zetten op de begeleiding van onze Teamleaders en bedienden.”

"Daarnaast willen we ook de manier van communicatie aanpakken. Zo willen we Microsoft Teams veel meer inzetten bijvoorbeeld met de chat. Want op die manier kun je een pak sneller reageren. Het doel is om het aantal mails drastisch te verminderen. Telefoontjes willen we dan weer vervangen door onlinegesprekken. Elkaar even zien, zorgt voor een veel betere band tussen de collega’s.”

"Dat is een win-winsituatie voor iedereen", verduidelijkt Dieter. “Onze bedienen kennen het systeem beter en vermijden zo tijdverlies door problemen. Onze ICT’ers krijgen dan weer meer tijd om hun focus te leggen op de ontwikkeling van steeds betere technologische systemen. Onder andere de iClean-app van Care Expert Cleaning ondergaat heel wat aanpassingen.”

Oog voor vergroening

“Het wagenpark beheren wij ook. We zijn dan ook volop bezig om bedrijfswagens op brandstof te vervangen door elektrische wagen. Pas op, dat is niet evident”, weet Dieter.

“De oplaadmogelijkheden zijn vooral op de baan nog vrij beperkt. En we willen natuurlijk vermijden dat onze mensen met een lege batterij aan de kant van de weg staan. Op termijn zullen die problemen wel opgelost geraken. Maar toch is het onze verantwoordelijkheid om nu al volop op de vergroening in te zetten. Want Care is en blijft toch een voortrekker in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En zo draagt mijn team op dat vlak ook een steentje bij.”

Oog Voor Vergroening Elektriche Auto