Ties De Clerck facilitaire diensten
05-05-2021

Een dag in het leven van Ties De Clerck, verantwoordelijke facilitaire diensten

Ties De Clerck werkt al 23 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon bij de computerreiniging onder Sien, haar zus. Op dit moment is Ties verantwoordelijk voor de contacten met alle onderaannemers. Wij luisteren even bij haar wat ze na al die jaren zo fijn vindt aan haar job.    

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Voor ik bij Care begon, werkte ik in een groothandel voor kappersbenodigdheden. Ik had daar ooit mijn stage gedaan en ben daar mogen blijven. Door mijn zus Sien ben ik bij Care begonnen. Eerst als medewerker van Sien bij de computerreiniging, en daarna heb ik haar job overgenomen. Toen we de stad Gent binnenhaalden als klant voor de glaswas vroegen ze mij om het project te begeleiden als Teamleader glaswas. Wij hadden toen nog een eigen afdeling met eigen personeel voor deze dienst. In 2010 zijn we hiermee gestopt en heeft een glaswaspartner onze medewerkers overgenomen. Op dat moment kreeg ik de verantwoordelijkheid voor alle onderaannemers van glaswas en was het mijn taak om de offertes te maken. Zo ben ik bij de afdeling sales binnengeraakt. Nu ben ik verantwoordelijk voor alle vaste onderaannemers van alle extra diensten buiten de reguliere schoonmaak. Ik fungeer als schakelpunt: ik zorg voor de planning en los de vragen op tussen klant en onderaannemer.

Hoe verloopt een week als verantwoordelijke facilitaire diensten?

Ik maak offertes voor bestaande en nieuwe klanten voor de glaswas, computerreiniging, gevelreiniging, tapijtreiniging, industriële reinigingen. En ik zorg voor de planning voor al deze werken. Aan het einde van de maand controleer ik de uitvoering en prijs voor de facturatie.

Als er moeilijkere dossiers zijn of grote klanten dan ga ik hiervoor langs op locatie. Ook Teamleaders of klanten kunnen mij hiervoor oproepen. Ik doe dan controles en bespreek de grotere projecten vlak na de uitvoeringen. Op die manier kunnen we ook zorgen voor een verbetering van de diensten.  

Ik heb veel contact met de collega’s: finance, sales indoor en de teamleaders in verschillende regio’s. Voor de grotere klanten werk ik dan samen met de District Manager.

 

Verliep het werk anders tijdens Corona?

We werken nu veel thuis, dus zonder files. Die mis ik niet! Maar mijn collega’s en het contact met de klanten mis ik wel. Ik ga heel graag op locatie, je leert iedereen persoonlijk kennen en doet na de meetings nog een gezellige babbel.

Wat vind je tof aan je job?

Wat voor mij heel plezierig is, is de afwisseling en de vrijheid. Ik probeer elke dag mijn lijstje met to do’s te volgen maar meestal lukt dit niet! Er komt altijd wel andere dringende oproepen binnen. Hier moet ik dan de prioriteiten even in volgen. Ik doe mijn job heel graag, het is mijn baby’tje dat ik heb doen groeien. Doorheen de jaren heb ik veel computerprogramma’s leren gebruiken en mij ingewerkt in zaken rond veiligheid. Er komt veel meer bij kijken dan je op het eerste zicht zou denken. Dit gaat zelfs tot het operationele: bijvoorbeeld de juiste hoogtewerker bestellen met wielen voor binnen of buiten. Dit leer je door vallen en opstaan. En nu is het leuk om de collega’s te kunnen helpen met mijn kennis en praktische oplossingen. Omdat mijn zus hier ook werkt, kunnen we altijd bij elkaar terecht als we het even wat moeilijk hebben.

Waarom moeten klanten bij Care komen?

Care staat altijd klaar voor zijn klanten, we zoeken mee naar de juiste oplossingen. Op vlak van speciale diensten spelen wij Single Point of Contact (SPOC) voor verschillende leveranciers. Hier kiezen we voor vaste partners met een professionele uitvoering.

Wilt u meer weten over onze facilitaire diensten en een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met Ties.

#werkplezier #professioneleschoonmaak #facilitairediensten

Weetje over jezelf

Ik kook graag, maar sinds Corona is mijn man altijd thuis. Ik ben dus verbannen uit mijn keuken 😊, ik mag alleen aangeven en afwassen. We wandelen veel, zo maken we enkele keren per week het hoofd leeg ’s avonds.

Weetje Ties

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.