// APRIL 2023
C-magazine 23

/ Welkom

Beste Care-collega’s, 

De eerste editie van ons C-magazine in 2024, een speciaal jaar voor Care. Want wat gebeurde er 50 jaar geleden in 1974?! 

We kijken tevreden terug op 2023. Het was een mooi jaar voor Care, waar we trots op mogen zijn. We nemen ook leerpunten mee naar komend jaar. In 2024 willen we nog meer inzetten op klanten en kwaliteit. Want daarmee onderscheiden we ons van andere schoonmaakbedrijven. Nieuwe klanten verwelkomen is goed, maar zorgen dat klanten blijven is nog belangrijker. Hun tevredenheid meten we via de NPS-enquête. De resultaten gebruiken we om te praten met onze klanten, zodat we onze diensten nog kunnen verbeteren en hun verwachtingen overtreffen. Meer hierover lees je in dit C-magazine. We hebben als organisatie ook een verantwoordelijkheid naar de maatschappij. Zowel op vlak van mensen als op milieu en samenleving. We krijgen steeds meer vragen van klanten hoe wij hiermee omgaan. Het antwoord lees je in het artikel over Ecovadis, een platform dat de duurzaamheid van bedrijven en de samenwerkingen hiertussen duidelijk maakt.  


Veel leesplezier!
 

Michel Möller 
Algemeen Directeur Care 

 

INTRO Giphy03
Inhoud impact
 • / Milieucertificaat
 • / Care-collega’s hebben impact op Vebego Foundation
 • / Wereldwaterdag en Made Blue
// IMPACT

/ Milieucertificaat

Duurzaamheidscertificaat

Evovadis, ecowatte?

Sandra Duuring (kwaliteitsmanager) was weken druk in de weer met het invullen van de Ecovadis vragenlijst. De ecowatte vragenlijst? Wel, kort uitgelegd is Ecovadis een duurzaamheidscertificaat. Om het certificaat te behalen, moeten we allerlei vragen beantwoorden over milieu, klimaat en mensen. De antwoorden moeten we bewijzen met allerlei documenten. Er zijn verschillende klassen: Brons, zilver, goud en platinum... Hoe meer dingen we goed doen, hoe beter onze beoordeling. 

/Lees meer over Ecovadis
IMPACT ECOVADIS Vragen (1)
/ Care-collega’s vertegenwoordigd in bestuur Vebego Foundation

“Zoals jullie ondertussen allemaal al zullen weten, bestaat er zoiets als de ‘Vebego Foundation’, opgericht in 2004 door ons moederbedrijf Vebego in Nederland. De Foundation zet zich in voor talloze goede doelen met focus op het welzijn van kinderen en jongeren.”

Aan het woord is Chantal Moerenhout, salesmanager bij Care.

Voor de komende vier jaar mag ik de titel van boardmember opspelden”, vertelt ze met gepaste trots. “Samen met collega Mouna Sarragi vertegenwoordigen we de Foundation in België. Zagen jullie al posts op Facebook passeren van FEESTvarken of het project Mijn inzet? Wel, dit zijn twee voorbeelden van initiatieven die de Foundation ondersteunt.” 

/ Lees meer
IMPACT Vebego Chantal02
Wereldwaterdag

/ Care geeft om schoon water

Op vrijdag 22 maart was het wereldwaterdag. Onze planeet bestaat voor 70% uit water en al het leven op aarde is afhankelijk van water om te kunnen overleven. Daarom is sinds 1993 22 maart uitgeroepen als wereldwaterdag door de Verenigde Naties. 

Daarbij zetten we graag onze acties rond Made Blue nog eens in de kijker.  Made Blue Foundation is een non-profitorganisatie die investeert in waterprojecten in landen waar de nood aan proper water hoog is. Om deze projecten te financieren, rekent Made Blue op bedrijven zoals Care. 

Made Bleu Drinkwater Loos NL23

Omdat we op een vernieuwende en verantwoorde manier poetsen, besparen we water. Dat bespaarde water wordt via Made Blue omgezet in schoon drinkwater. Hoe we dat berekenen? Voor elk gepresteerd schoonmaakuur bij onze klanten, ‘doneert’ Care 20 liter aan Made Blue. Sinds onze samenwerking in 2016 doneerden we al 101.750.637 liter water aan de organisatie! Dat geeft 1.394 mensen voor 10 jaar lang toegang tot schoon drinkwater. Dank jullie wel voor jullie inzet! 

Meer weten? ...

/ Bekijk de video

CLEAN
WATER
FOR
ALL

Inhoud nieuws
 • / NPS-score
 • / Nieuwe medewerkers
 • / Opleidingen bij Marga
 • / Gelukkige verjaardag
 • / Brand mastergebouw politie Antwerpen
 • / Afscheid vader Bjorn Van Der Auwera
// NIEUWS
NPS-score
/ Klanten bevelen Care aan

Net als vorige jaren, deden we ook in 2023 een klantenbevraging. We vroegen onze klanten of ze ons zouden aanbevelen bij anderen. Uit de resultaten blijkt dat we steeds meer worden aanbevolen. Klanten zijn het meest tevreden over hoe medewerkers zich gedragen. Ze vinden dat we onze afspraken goed nakomen, en dat we weten wat onze klanten willen 

Een gemiddelde bedrijf haalt minder dan +10 op de NPS. Met +35 halen we met Care dan ook een hele mooie score. Daar helpen jullie elke dag aan mee, dus een dikke dankjewel! 

 

Meer weten? Neem een kijkje bij Care-cijfer 

20240105 NPS 768X432 NL Npsscore
Nieuwe medewerkers
/ Meet & greet: onze nieuwe Care-collega’s
Nieuws Nieuwe Medewerkers Small (1)

Deze winter mochten we heel wat nieuwe medewerkers verwelkomen. We zetten hun naam en job hier even op een rijtje. 

Femke Van Achteren teamleader // Chris Vioen operations manager // Kim Lodeweyckx teamleader //Aylin Immens – onthaalmedewerker // Bruno Van Den Hove – commercieel adviseur // Anitta Vandenbergh teamleader // Kenny Lauwerijssen site lead // Yani Economou teamleader // Julie Hofmans medewerker personeelsadministratie // Abdelkarim Kaddouri teamleader

Twee mensen zijn niet nieuw bij Care maar kregen promotie. Anitta groeide door van pandverantwoordelijke naar teamleader. Abdelkarim promoveerde van vlinder naar teamleader.

Gefeliciteerd! En voor de nieuwe collega’s: van harte welkom bij de Care-familie!
Opleidingen

/ Volg les bij Marga

7. Interne Opleiding Marga 1

Bij Care vinden we het belangrijk dat iedereen groeit als persoon en nieuwe dingen blijft ontdekken. Zowel door bij te leren als door af en toe van job te veranderen. Marga Jacobs doet dat helemaal! In 2019 startte ze bij sales, waarna ze in 2023 doorgroeide naar interne trainer. Ze geeft voornamelijk basistrainingen, maar zal in de toekomst ook gespecialiseerde opleidingen verzorgen, zoals trainingen rond het gebruik van machines en speciaal vloeronderhoud.

Wil je een opleiding volgen? Vraag dan even na bij je teamverantwoordelijke. 

Gelukkige verjaardag

/ Care blaast 50 kaarsjes uit!

50 jaar geleden, op 11 april, richtte een zekere Cees Aerts Care op.

De naam ‘Care’ komt dus niet van het Engelse ‘we care’, maar is een samenvoeging van Cees Aerts Reiniging. Wat begon als een klein glaswasbedrijfje groeide, mede dankzij de overname door de Vebego Holding in 1986, uit tot het huidige Care.

Een mooie mijlpaal!
Brand politie Antwerpen

/ Care meteen paraat na brand in mastergebouw

?Las je het ook
Maandag 5 februari ontstond brand
.in het nieuwe politiekantoor van Antwerpen
Nieuws Brandpolitieberchem768x432

Het mastergebouw werd ontruimd en de brandweer kwam massaal ter plaatse. Ze blusten het vuur op de negende verdieping meteen. De vlammen zelf maakten niet zoveel schade, het bluswater wel. Dagelijkse politie-interventies en patrouilles konden blijven doorgaan, maar er was veel waterschade in onder andere de fitnesszaal. Het team van site lead voor politie Antwerpen Debby Severijns stond meteen op post, samen met het team van zusterbedrijf HIS. Dag en nacht staken ze de handen uit de mouwen om wateroverlast weg te werken en alles in geen tijd brandschoon te krijgen.

Top werk geleverd! 

/ Afscheid vader Bjorn Van Der Auwera
3 Overlijden René Blauw Vlak

Het leven is een lach en jammer genoeg ook een traan, ook in onze Care-familie.

We willen daarom even stilstaan bij het overlijden van René Van Der Auwera, de papa van onze Operationeel Directeur Bjorn. Onze gedachten gaan uit naar hem en zijn familie, en we wensen hen veel steun toe in deze moeilijke tijd. 

Wij wensen gezin en familie Vanderauwera veel sterkte bij dit verlies.
// SAFETY

/ Wat te doen bij werkongevallen

// CARE-CULTUUR

/ “Bij Care ben je geen nummer”

Rosita Moerman lacht wanneer we haar bellen voor deze rubriek.

Ik werk al meer dan 20 jaar bij Care en heb me hier altijd thuis gevoeld, vertelt ze met een glimlach. Dat haar collega’s haar hebben voorgesteld voor dit artikel, vindt ze een aangename verrassing. 

/ Lees meer
Care Cultuur Rosita Moerman
Ik zeg altijd: 'Er zijn geen domme vragen', want ik wil mensen helpen om hun werk beter te doen. – Rosita
// NIEUWE KLANTEN

/ Welkom

Inhoud in de kijker
 • / Recepten
 • / Speciale hobby
// IN DE KIJKER

/ Lentekriebels op je bord

Eindelijk zijn ze daar, de eerste warme zonnestralen van het voorjaar. Dagen worden langer, de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. Het perfecte moment om je culinaire creativiteit te laten ontluiken. Laat je inspireren door recepten van Care-collega’s die je smaakpapillen opfleuren. Trek je schort aan en tover de lente op je bord! 
Recept 1 Gelepaprika Soep

Geurige gelepaprikasoep van Wendy 

/ Het recept
Recept 2 Gerecht

Hartige hamburgers van Mouna

/ Het recept
Speciale hobby

/ Van modder tot memoires

“Op mijn twintigste maakte ik kennis met de spanning en het avontuur van de motorsport, zegt District Manager Marco Gielen.

/ District Manager Marco Gielen
Jeugd

Heb jij ook een speciale of toffe hobby waarover je wilt vertellen? Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
8. Lacramioara Beregoi
8. Barbara Hillaert
8. Els Poels
8. Alsi Kankotan
8. Mirela Clemente
8. Ingrid Blarings
8. Kim Breukers En Katarzyna Jolanta
8. Terumo

/ Onze jubilarissen & pensioenen

Natuurlijk zetten we in de lente onze jubilarissen en gepensioneerden extra in de bloemetjes. We fleurden hun dag op met een geurende ruiker bloemen en een woordje van dank. Ook in het magazine zetten we ze graag in de kijker. Proficiat iedereen, en bedankt voor jullie jarenlange inzet! 

 • 10 jaar • 2014 - 2024
  Alberto Gonzalez Martinez / Kevin Jacobs / Lacramioara Beregoi / Chiara Pirens / El Mostafa Benhakki / Els Poels / Chris Van Gorp / Kim Breukers / Katarzyna Jolanta Rykaczewska / Jeannine Vanelven / Ingrid Blarings / Asli Kankotan / Mirela Clemente / Gwendolina Salien / Sangye Dhondup / Fatima Zahra Id Bahsine / Steffi Hermans / Marc Brosens / Pascale Beijer
 • 15 jaar • 2009 - 2024
  Ria Alliet / Bilal Bouabaya / Fatiha Moujdi / Huseyin Aydogdu / Annelise Opbroek / Robynn Gruwé / Hadda Aissaoui / Sabrien Aneca
 • 20 jaar • 2004 - 2024
  Kenza Barka / Barbara Hillaert
 • Met pensioen
  Myriam Vandenplas
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

/ Jubilarissen

In februari werd Lacramoira (roepnaam Lea) Beregoi in de bloemetjes gezet door regio Oost. Lea werkte eerst bij de Zusters van de Jacht in Heverlee via ons zusterbedrijf Assist. Ze werd 5 jaar geleden overgenomen door Care. Nu werkt Lea voor Teamleader Liesbeth op de KU Leuven. Dit is helemaal anders dan de zusters, maar Lea doet dat supergoed! "Ik ben blij met jou in mijn team, Lea!," zegt Liesbeth Vandervoort. 

Nog in februari was Barbara Hillaert 20 jaar in dienst bij Care en dat mag gevierd worden. Barbara is een dame waarop je altijd kan vertrouwen. Teamleader Kelly Vanthournout: "Dank je wel Barbara voor de voorbije jaren. En we hopen dat je nog lang deel blijft uitmaken van de Care-familie!”. Ook haar klant ABVV Oostakker is super tevreden. Zij wilden nog dit zeggen: "Barbara, je bent nu 20 jaar in dienst bij Care en 18 jaar onze vaste poetsdame. Dank je wel voor al jouw inspanningen!" 

Ook deze dames werden 5 jaar geleden overgenomen van Assist bij de Zusters van Jacht en werken daar nog altijd heel goed: Els Poels, Mirela Clemente en Asli Kankotan. Ook zij we werken 5 jaar bij Care, en in totaal 10 jaar bij de Zusters. Een woordje van District Manager Nathalie Geerkens en Teamleader Liesbeth Vandervoort: "Jullie zijn één voor één toppers, graag gezien door de zusters en mij. Fijn dat jullie als collega's alles goed onder elkaar regelen en de studenten zo goed opvangen. Topteam!"

Begin maart verraste regio Oost Kim Breukers en Katarzyna Jolanta (Kasja) met bloemen. Ze zijn intussen 10 jaar bij Care en werken samen bij onze klant Schelfhout. Niet altijd het makkelijkste werk, maar ze doen het toch maar! Keer op keer is alles netjes. Een woordje van District Manager Nathalie: "Bedankt voor jullie inzet, Kim en Kasja! Jullie zijn een team dat wij niet kunnen missen in regio Oost. Ook onze klant apprecieert jullie heel hard. Wij hopen dat jullie nog lang deel blijven van de Care-familie. Nog een proficiat met het jubileum!"

—————————————————

Op 4 maart werd Ingrid Blarings in de bloemetjes gezet. Ingrid werkt al 25 jaar voor Care bij onze klant Vynova. District Manager Nathalie Geerkens:

"Ingrid is graag gezien op haar afdeling. Ze legt de mensen daar in de watten, alle bloemen krijgen op tijd water, de koffie wordt gemaakt… Alles is er spic en span. Niks op aan te merken!"

Dank je wel Ingrid om er altijd te zijn en dat wij altijd op jou kunnen rekenen. Hopelijk blijf je nog lang bij Care 😉.

Deze collega's zijn 5 jaar in dienst bij Care. Zij werken in regio Oost bij de klant Terumo. Proficiat! Teamleader Annick Buelens: "Mostafa en Kevin zijn onze afvalbeheerders. Zij werken in weer en wind, zowel binnen als buiten doen zij hun best. Sangye werkt in ‘de plant’. Ze is altijd op post en staat altijd klaar om collega’s te helpen. En dan hebben we nog Nadine en Nancy. Zij zorgen voor de administratieve delen van de gebouwen. Ze zijn echt een geolied team, leuk om te zien!"

/ Pensioenen

We willen Myriam Vandenplas graag feliciteren met haar pensioen. Bedankt voor de fijne tijden, Myriam, en veel geluk in deze nieuwe fase van je leven! 

// WIJ ZIJN CARE

/ Wendy, Kelly en Aylin

/ Care-cijfer

+ 35
NPS-score
Een gemiddeld bedrijf haalt minder dan +10 op de NPS. Met +35 halen we met Care dan ook zeer mooie punten. Daar helpen jullie elke dag aan mee, dus een dikke dankjewel!
Zoals je al las in nieuws, haalde Care een mooie NPS-score. NPS staat voor Net Promotor Score. Hiermee meten we klantentevredenheid en -trouw. Dat doen we door klanten een enquête te laten invullen. 

De NPS zelf is geen percentage maar een getal, dat ergens tussen -100 en +100 ligt. De score wordt zo berekend: % promotors min % detractors. Op die manier vergelijken we de klanten die ons een 8, 9 of 10 geven met de klanten die ons een 0 tot en met 5 geven. Care haalde op die berekening +35.

Inhoud “Wist je dat ...”
 • / Feest van de maand
 • / Care takes care
 • / Elektrisch rijden
// WIST JE DAT ...

/ … de ramadan startte vorige maand?

Een tijd van vasten en bezinning. Een tijd van reflectie, rust, genezing, zelfbeheersing en vergiffenis.
Wist Je Dat Feest NL

Vorige maand begon de ramadan, een belangrijke periode van vasten en bezinning voor moslims. Ramadan (Arabisch: رمضان, ramadhan) betekent letterlijk vastenmaand en vindt plaats in de negende maand van de islamitische kalender. Wanneer begint deze periode precies? De datum stond geprikt op 11 maart 2024, maar de precieze start kon nog veranderen. Alles hangt af van de stand van de maan. De aankondiging bereikt ons vanuit het betoverende Saudi-Arabië.  

Waarom is de ramadan zo betekenisvol? Waarom vasten moslims een hele maand lang? Het gaat niet alleen om niet eten en drinken. De ramadan is een tijd van reflectie, rust, genezing, zelfbeheersing en vergiffenis. Het is een kans om dichter bij Allah te komen en te bidden, en een tijd om de koran te eren. Deze maand is een viering van de moslimidentiteit en staat symbool voor vrede. Families komen samen om te genieten van elkaars gezelschap en om de openbaring van de koran door onze profeet te herdenken.  

Je collega’s die de ramadam volgen een extra hart onder de riem steken? Dat doe je door ‘ramadan mubarak’ of ‘ramadan kareem’ te zeggen. Dat betekent ‘fijne ramadan’ of ‘een gezegende ramadan gewenst’. Ramadan mubarak!
Dinsdag 26 maart hadden we de eer om deel te nemen aan de Iftar (doorbreken van de vasten bij zonsondergang) van een aantal collega’s en het was geweldig! Gezellig en super lekker! Met dank aan Mouna Sarragi, Emel Corbaci Siham en Linda voor al dat lekkers en het fijne initiatief.
• Masterframe Carousel 768X768 Nlwist Je Dat Iftar04
• Masterframe Carousel 768X768 Nlwist Je Dat Iftar06
• Masterframe Carousel 768X768 Nlwist Je Dat Iftar03
• Masterframe Carousel 768X768 Nlwist Je Dat Iftar05
• Masterframe Carousel 768X768 Nlwist Je Dat Iftar01
• Masterframe Carousel 768X768 Nlwist Je Dat Iftar02
/ ... we jaarlijks een pak stagiairs verwelkomen?

Care takes care: stagekansen voor iedereen

 • Kijkstagiaires uit het 6de middelbaar
  De laatste jaren komen steeds meer stagiaires bij ons aankloppen. Jaarlijks verwelkomen we leerlingen uit het zesde jaar van het middelbaar voor twee weken kijkstage. Zo doen ze een eerste indruk van het bedrijfsleven op.
 • HR-stage voor hogeschoolstudenten
  Daarnaast verwelkomen we hogeschoolstudenten die graag stage lopen op onze HR-afdeling. Zodat ze de kennis die ze op school hebben opgedaan, in de praktijk kunnen brengen. Deze stage duurt meestal zes weken.
 • 1 jaar stage door KOCA-studenten
  Jaarlijks bieden we ook stages aan voor Koca-studenten. Dat zijn jongeren die niet goed kunnen praten, bijvoorbeeld omdat ze doof zijn of slecht horen, of omdat ze autisme hebben. Zij lopen een heel jaar lang stage bij ons.

/ ... elektrisch rijden de norm wordt?

Dit jaar maken we een belangrijke verschuiving in onze voertuigvloot: we gaan 12 auto’s vervangen door elektrische modellen.

Elektrische Wagen 2 Min

“Deze stap is niet alleen gericht op het verbeteren van wat we doen voor het milieu”, zegt Finance, IT en Fleet Manager Dieter Van Camp, “maar ook op het verminderen van de belastingen voor privégebruik op fossiele brandstoffen. Want die betekenen een extra last voor onze werknemers. In 2024 springt de overheid nog bij in deze belastingen, maar volgend jaar zullen de kosten stijgen.”

“Daarom bestellen we vanaf enkel nog elektrische auto’s, tenzij er speciale redenen zijn”, zegt Dieter Van Camp. “Gelukkig hebben we tot nu toe nog geen uitzonderingen hoeven maken. Onze wagens hebben een levensduur van ongeveer 5 jaar, wat betekent dat het nog ongeveer 4 jaar zal duren voordat ons hele wagenpark volledig elektrisch is.” 

/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef ons dan zeker een seintje of bezorg de info aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • HR Manager
 • Flexibele schoonmaakmedewerker (vlinder)
 • Polyvante It medewerker
// Oproep

/ Bring a Friend en ontvang een leuk bedrag

Ken je Bring a Friend nog niet? Wel dat zit zo: voor sommige vacatures vinden we moeilijker medewerkers. Dus als jij iemand voorstelt van wie jij vindt dat hij of zij perfect is voor de job én wij nemen hem of haar in dienst? Dan verdien je vanaf nu 50 euro. Is deze persoon na zes maanden nog steeds in dienst? Dan krijg je nog eens 150 euro.

We delen vacatures met het label ‘Bring a Friend’ op onze sociale media zoals Facebook. Maar ook je Teamleader brengt je op de hoogte van zulke vacatures. Deel deze dan met je vrienden, familie, buren … met iedereen die je kent. En wie weet, verdien jij zo deze mooie aanbrengbonus.

23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
Masterframe Carousel 768X768 Nlfloorfies01 (1)
Masterframe Carousel 768X768 Nlfloorfies02