// IMPACT
/ Samenwerken werken aan een betere toekomst
... dankzij FEESTvarken en Mijn inzet, mijn project
IMPACT Vebego Chantal (1)
// FEESTvarken
Een fijne verjaardag voor elk kind
IMPACT Vebego Feestvarken 1

Kinderen en jongeren in een kansarme omgeving een onvergetelijke verjaardag bezorgen, dat is de missie van FEESTvarken vzw. Dat doen ze door verjaardagspakketten aan te bieden op maat van kinderen tussen 1 en 12 jaar.

IMPACT Vebego Feestvarken 3

In elk pakket zit een cadeau, een traktatie om uit te delen in de klas en materiaal om thuis een feestje te organiseren. Het pakket bezorgt de vzw in alle anonimiteit aan gezinnen die het nodig hebben. 

IMPACT Vebego Feestvarken 2

De onafhankelijke vereniging werkt hiervoor samen met gemeentelijke sociale diensten en bedrijven. Zo bieden ze bijvoorbeeld teambuildings aan, waarbij je met je team verjaardagspakketten kan inpakken. Het salesteam van Care deed al verschillende keren mee aan zo’n teambuilding.

FEESTvarken biedt verjaardagspakketten aan voor kansarme kinderen. Want iedereen verdient een onvergetelijke verjaardag.

“Die aanblik van schappen vol speelgoed en feestmateriaal zoals slingers en inpakpapier, dat doet echt wat met je”, vertelde Chantal daar toen over. “Dat je samen aan de slag gaat voor een goed doel is hartverwarmend. Maar ook confronterend: het besef dat je een verjaardagspakket maakt voor een kind van soms nog maar 2 jaar oud dat opgroeit in armoede. Dan stop je er vanzelf ook een beetje liefde bij.” 

Wil je graag meehelpen? Ook in 2024 komen er gezamenlijke inpakmomenten. Hou de Facebook-pagina in de gaten, van zodra de tijdstippen bekend zijn, laten we het daar weten.

Kan je niet wachten en wil je nu al je steentje bijdragen? Je kan ook producten van FEESTvarken kopen, zoals gin of non-alcoholische botanical spirits. De opbrengst daarvan gaat integraal naar de vzw.  

Meer weten? Neem een kijkje op...

/ partner FEESTvarken
// Mijn inzet, mijn project
Ook jouw project verdient een bijdrage
Mijn Project Kaart (1)

Ben je in je vrije tijd actief binnen een vereniging, een stichting of een andere vergelijkbare organisatie? Dan kan je via Mijn Inzet, Mijn Project een geldbijdrage aanvragen.  

Van een lunch voor eenzame ouderen tot nieuwe tenues voor de voetbalclub, veel verschillende activiteiten en projecten van collega's komen in aanmerking voor een bijdrage.  

IMPACT Vebego Mijn Project Campagnebeeld 3

Deze projecten werden al ondersteund...  

  • Aankoop van speelmateriaal voor een hondenasiel 
  • Nieuwe tenues met rugnummers voor een honkbalteam met kwetsbare jongeren 
  • Een opruimactie met collega’s in een woonwijk
  • Vervanging van muziekmateriaal na wateroverlast in het lokaal van de vereniging 
  • Ondersteuning van een barbecue voor vrijwilligers van een dierenasiel 
  • Nieuwe clubkleding voor de jongste leden van een waterpolovereniging
IMPACT Vebego Mijn Project Campagnebeeld 2

Bij Care dragen we graag ons steentje bij aan alle medewerkers die zich inzetten voor de maatschappij. Hoe meer collega’s meehelpen aan een betere dag van morgen, hoe meer impact we samen maken.

Met ‘Mijn inzet, mijn project’ kan je financiële ondersteuning vragen voor het project waar jij al vrijwilligerswerk doet.
Er zijn wel enkele voorwaarden...
Wist je dat deze collega’s actief zijn als vrijwilliger? Katja Heylen, Marco Gielen, Heidi Geuens, Mouna Sarragi, Marga Jacobs en Sandra. Ze hebben allen hun activiteit opgegeven voor ‘Mijn project/Mijn inzet’ en ontvingen hiervoor € 500.
Marga
/ Marga levert ‘koesterkoffers’ aan ouders die een kind verloren

“Berrefonds is een warme vzw die ouders ondersteunt na het verlies van een kindje,” zegt internal trainer Marga Jacobs. “Na zwangerschapsverlies of stilgeboorte bijvoorbeeld, of bij een overlijden van een kind tot 12 jaar.” Je kan bij deze vzw terecht voor troost, steun en contact met lotgenoten. Maar ze bieden ook ‘koesterkoffers’, een mooi koffertje met daarin allerlei zorgvuldig gekozen spulletjes zoals een hemdje, dekentje, troostkussen en andere items. Zo kunnen ouders tastbare herinneringen maken van hun kind(je).

Care Vrijwilligers Marga Koesterkoffer 768X432

“Als koesterkoerier lever ik die koffers aan ziekenhuizen en scholen,” zegt Marga. De koffers zijn volledig gratis voor ouders en steunen op giften en warm vrijwilligerswerk. De items erin zijn uniek want handgemaakt. Marga:

“Ik brei zelf sjaals en dekentjes voor de troostkoffers die aan scholen geschonken worden, bij het verlies van een klasgenootje. Andere vrijwiligers knopen armbandjes, stikken washandjes of maken kleine kleertjes.”

Het is vrijwilligerswerk waar je even stil van wordt. Wat hebben we toch prachtige mensen in onze Care-familie…

Marco
/ Marco organiseerde een motorcrossevent voor mindervalide kinderen

Zoals je kan lezen in de rubriek ‘speciale hobby’, heeft districtmanager Marco Gielen een passie voor motorcross. Dankzij het vrijwilligersbudget konden mindervalide kinderen genieten van een spannende wedstrijd met een hapje en een drankje. Marco is al jaren actief als vrijwilliger bij deze vereniging.

Mijn Project Marco
Mijn Project Sandra
Mijn Project Katja
Mijn Project Mouna
Sandra
/ Sandra doet elk jaar vrijwilligerswerk bij een andere vereniging

“Een jaar lang deed ik vrijwilligerswerk bij de voedselbank in Boechout,” vertelt kwaliteitsmanager Sandra Duuring.

“Bewoners werden via het OCMW doorgestuurd om elke week gratis boodschappen te doen. Ik hielp hen bij het uitkiezen van gepaste producten. Het jaar erna was ik leesbegeleider voor kinderen met een grote leesachterstand in de bibliotheek van Lier. In maart ben ik gestart met een opleiding als vrijwilliger bij Kom op tegen Kanker. Vanaf mei zal ik wekelijks kankerpatiënten op de oncologie-afdeling bezoeken voor een babbel en een luisterend oor.”

Katja
/ Katja haakt knuffels voor kankerpatiëntjes

“In 2014 ben ik begonnen met haken,” vertelt assistant operations Katja Heylen.

“Van de ene knuffel kwam de andere. Op een gegeven moment stond het huis vol knuffels en zocht ik een goed doel om ze te schenken. Ik ben bij het UZ Leuven terecht gekomen door Ferre*, een sterke jongen van 6, die jammer genoeg de strijd tegen kanker verloren heeft. Maar hij heeft me de kracht gegeven om door te gaan, en andere kinderen ook gelukkig te maken met een leuk nieuw vriendje. Even de zorgen vergeten en weer een glimlach op hun gezicht te toveren.”

Mouna 768X432 DSC 1528 (1)
/ Mouna zet zich in voor de kickboxclub

“Ik zette me vrijwillig in bij de kickboxclub van mijn jongens”, zegt HR business partner Mouna Sarragi.

“Ik nam deel aan de administratieve taken van de club en zorgde voor de jongeren door met hen te praten over hun school- en thuissituatie, en te peilen of ze ergens hulp nodig hadden. Daarnaast hield ik de ruimte netjes en georganiseerd. Om extra geld in te zamelen voor de club, organiseerde ik gezellige spaghetti-avonden. Helaas door Corona en omstandigheden bestaat de club niet meer. Hierdoor ben ik op zoek naar een nieuwe bezigheid.”

Nieuwe acties in de maak 

Binnenkort komen er nog meer acties aan. “Hou dus vooral dit magazine en onze Facebook-pagina in het oog,” tipt Chantal. Nog geen lid? Zoek dan snel de pagina ‘Care werknemer’ op en sluit je aan. Zo mis je niets van wat reilt en zeilt in ons mooie bedrijf.  

Ter info: de ‘Care werknemer’-groep op Facebook is een besloten groep. Dat wil zeggen dat niemand jouw privépagina kan bekijken, ook al ben je lid van de groep.  

IMPACT VF Label Nieuw (1)
Vebego Foundation, samen werken aan een betere dag van morgen

Collega’s financieel ondersteunen bij hun vrijwilligerswerk, en samenwerken met FEESTvarken vzw, het zijn maar een paar voorbeelden van wat Vebego Foundation doet. Er zijn nog veel meer initiatieven. Wil je weten welke? Neem dan een kijkje op de website.

/ Vebego Foundation

Want samen werken aan een betere dag van morgen voor kansarme kinderen en jongeren, dat is de missie van de Vebego Foundation. Hoe meer collega’s zich hiervoor inzetten, hoe groter het verschil dat we kunnen maken. Doe jij ook mee? 

Bekijk wat de Vebego Foundation doet en hoe ze bijdraagt aan een betere toekomst...

/ Bekijk de video

>> Treed toe tot de besloten Facebook-groep ‘Care werknemer’ en blijf op de hoogte van alle goede doelen: 

/ de Facebook-groep 'Care werknemer'
Ook onze klanten ondersteunen goede doelen. Zo schonken leerlingen van onze nieuwe klant Campus Tichelrij ICT-materiaal aan 'Een hart voor Senegal', een vzw die er scholen bouwt.