// SEPTEMBER 2023
C-magazine 21

/ Welkom

Beste collega’s,

De zomer(vakantie) is weer voorbij. Hopelijk heb je een fijne tijd gehad.

Op 20 juni was het ons feest: de Dag van de Schoonmaak. Dat was ook dit jaar weer een groot succes. We kregen talloze complimenten van onze klanten en veel collega’s zijn in het zonnetje gezet! In dit magazine delen we de mooiste complimenten. De afgelopen periode zijn er ook een aantal nieuwe leidinggevende collega’s gestart. We stellen hen kort aan je voor. Verder lees je nog hoe we nu twee elektrische bedrijfswagens in ons wagenpark hebben. En er volgen er natuurlijk nog veel meer. Met de herfst in aantocht delen we opnieuw tips om veilig de baan op te gaan. Zo willen we het aantal ongevallen van en naar het werk beperken.

In het vorige C-magazine hebben wij aan alle lezers gevraagd om lid te worden van onze Facebookgroep Care Werknemer. Bedankt voor alle aanmeldingen! Wij hopen dat er nog meer Care-medewerkers lid worden en dat leuke verhalen en momenten met alle collega’s worden gedeeld. Dit is de laatste keer dat ik een intro schrijf voor het C-magazine. Het voorbije jaar nam ik de taken als interimdirecteur van Care over van Michel Möller. Maar vanaf oktober komt hij definitief aan boord. In de rubriek Nieuws stelt hij zichzelf kort voor.

Veel leesplezier met C-magazine 21.

Boudewijn Heusinkveld
Directeur Care

Giphy01 Septembersmall
Inhoud impact
 • / Het klimaat
 • / Eerste elektrische wagen
 • / Sorteren van PMD en restafval
// IMPACT

/ Het klimaat

Deel 2
Is de opwarming van de aarde normaal?

Wat houdt de klimaatverandering in? Wat zijn de gevolgen en wat kunnen we eraan doen? In de komende C-magazines nemen we een duik in het klimaat. Een boeiend onderwerp dat bij veel mensen vragen oproept. 

Vorige keer las je meer over de klimaatverandering en welke invloed het heeft op het weer.

In dit magazine leer je wat de opwarming van de aarde nu eigenlijk is. Is het een natuurlijk fenomeen of heeft de mens er iets mee te maken?

/ Lees verder
CARE 10814
Elektrische Wagen 2 Min

/ Zacht, stil en snel

Ze heeft er lang, heel lang, op moeten wachten, maar eindelijk heeft Rosita Moerman haar elektrische bedrijfswagen. De eerste in het wagenpark van Care.
/ Lees verder

/ Sorteren is zorgen voor het milieu

// PDM & RESTAFVAL SORTEREN

Kleine moeite groot verschil

Je bent een kantoor aan het schoonmaken en hup, al het afval gaat in die ene grijze zak. Gemakkelijk en snel! Maar milieubewust? Dat zeker niet. Want door pmd bij het restafval te gooien, wordt de afvalberg alleen maar groter. Eenmaal in de verbrandingsoven stoot plastiek nog eens schadelijke stoffen uit ook. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zeker als je weet dat het meeste pmd gerecycleerd wordt.

Hang die pmd-zak dus aan je kar en sorteren maar!

2 PMD Zak (3)
Ik sorteer altijd. Als mijn pmd-zak vol is, gooi ik die in de juiste container. Het is gewoon een deel van mijn job en ik verlies er geen tijd mee. En ik help er het milieu mee. – Care-medewerker David Esposto
Inhoud nieuws
 • / Dag van de Schoonmaak
 • / Wie is Care-directeur Michel Möller
 • / Nieuwe collega’s
 • / Scan-app zorgt voor correctere verloning
 • / Terugkeer Annemieke
 • / Afscheid van Collega Chantal Maes
// NIEUWS

/ Cool cadeau was een succes

Op 20 juni was het Dag van de Schoonmaak. Hét moment om alle Care-medewerkers extra te bedanken voor hun harde werk. Ook dit jaar kreeg iedereen een tof cadeau. Of moeten we zeggen een cool cadeau? Want iedereen reageerde enthousiast op de handige Care-koeltas. Dat blijkt uit de berg foto’s die we ontvingen van blije medewerkers.

DVDS2023 Animatie 768*432 NL Min

Ook onze klanten bedankten ‘hun’ schoonmaakpersoneel door welgemeende complimenten uit te delen op de Dag van de Schoonmaak.

3. DVDS 4
3. DVDS 5
3. DVDS 6
3. DVDS 7
3. DVDS 8
3. DVDS 10
3. DVDS 11
3. DVDS 12
3. DVDS 13
3. DVDS 14
3. DVDS 15

/ Care-directeur Michel stelt zich kort voor

Zijn naam is Michel Möller, 47 jaar, en woont vlak bij Eindhoven, net over de grens in Nederland. Samen met zijn partner Floortje en zijn drie dochters Roos, Mijntje en Fiene.

“Ondertussen werk ik 24 jaar voor Vebego, waarvan Care ook een onderdeel is. De afgelopen vier jaar ben ik vooral aan de slag geweest bij Vebego Airport Services & Logistics in Zaventem. Mijn grote passie ligt al lang bij schoonmaakorganisaties. Ik krijg namelijk veel energie om met zoveel diverse mensen samen te zorgen voor een maatschappij waarin iedereen kan genieten van een prettige, schone en veilige leefomgeving. Dat is precies waar jullie elke dag voor zorgen, en daar mogen jullie echt trots op zijn!”

3 Michel BR0I5468 (1)

“Vorig jaar, rond deze tijd, heb ik aan Boudewijn gevraagd om tijdelijk de rol van directeur van Care op zich te nemen. We werkten al vele jaren samen en daarom vertrouwde ik hem volledig als waarnemend directeur. Al bleef ik wel voortdurend betrokken bij Care, vanop de achtergrond. Maar vanaf 1 oktober zal ik ook de dagelijkse besturing en de rol van directeur Care definitief op mij nemen. Ik kijk er al naar uit!”

/ Terug naar welkomstwoord
Teamleaders

/ Zoektocht volbracht

We hebben lang naar de juiste mensen gezocht, maar eindelijk hebben we twee Teamleaders gevonden die perfect binnen Care passen. 

Eva Leysen vervoegde het team van regio Centraal als Teamleader en Mohamed Aberkane leidt sinds kort zijn team bij Janssen Pharmaceutica. We heten Eva Leysen en Mohamed Aberkane dan ook van harte welkom bij Care!

3 Nieuws Teamleaders

/ Scan-app

... Alle voordelen op een rijtje

Sinds enkele weken gebruiken verschillende teams de scan-app om hun werkuren te registreren. Het nieuwe systeem heeft nog wat groeipijnen, maar we merken nu al tal van voordelen. Zo ...

 • gaat de registratie van werkuren (in- en uitklokken) sneller en eenvoudiger
 • is de berekening van de lonen correcter
 • verloopt de uitbetaling van de lonen nog beter
 • Gebruik je de scan-app en merk je problemen op?
  Meld dit dan onmiddellijk aan je leidinggevende. Zo kunnen onze IT’ers de app nog beter maken.

/ Annemieke aan de beterhand

3 Annemieke Foto Met Chantal

Marketingverantwoordelijke Annemieke De Bruyne werd dit voorjaar plots ernstig ziek. Gelukkig herstelt ze goed. Meer nog, we hopen haar in november terug op kantoor te zien. 
Haar naaste collega Chantal Moerenhout nam de voorbije maanden zoveel mogelijk taken van haar over. En dat was niet min. Want naast marketing, staat Annemieke ook in voor het C-magazine en de Facebookpagina én werkt ze samen met Chantal alle acties rond welzijn en duurzaamheid uit. 

3 Annemieke Quote Chantal Crop

Annemieke staat in elk geval te popelen om opnieuw te beginnen. Zo volgt ze nu al stiekem de Facebookpagina op. Bovendien blijft ze graag op de hoogte van wat er bij Care allemaal gebeurt. Wij kijken uit naar haar terugkomst!

/ Afscheid van collega Chantal Maes
3 Overlijden Chantal Blauw Vlak (1)
Chantal Maes werkte 15 jaar bij onze klant Reynaers Aluminium.
Deze lente werd ze ziek en na een hevige strijd van twee maanden overleed ze in juli. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden. En uiteraard ook naar haar collega’s die haar ontzettend missen.
Wij wensen haar gezin en familie veel sterkte bij dit verlies.
// SAFETY

/ Veilig de baan op

// CARE-CULTUUR

/ Afdeling in de kijker

// Regio Oost

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Welke rol spelen ze binnen Care? En hoe beleven zij de Care-cultuur?

Deze keer zetten we regio Oost in de schijnwerpers. District Manager Nathalie Geerkens vertelt vol enthousiasme over haar team waarop ze al jaren kan rekenen.

/ Lees meer
Careculture Teamleaders 2 Min
Ik ben enorm trots op mijn team, op mijn vlinders en op mijn schoonmaakmedewerkers – Nathalie Geerkens, District Manager Regio Oost
// NIEUWE KLANTEN

/ Welkom …

Inhoud in de kijker
 • / Recepten
 • / Speciale hobby’s
// IN DE KIJKER

/ Herfstdipje? Ga voor oer-Vlaamse kost

De bladeren kleuren bruin, het wordt steeds vroeger donker en die jas doen we nu vaker wel dan niet aan. Met andere woorden: de herfst is in het land! En wat is er lekkerder dan een oer-Vlaamse maaltijd tijdens een regenachtige herfstdag? Met deze recepten maak je meteen komaf met je herfstdip.
Stoofvlees Met Frietjes Bleu

Stoofvlees met frieten

/ Het recept
Gentse Waterzooi

Gentse waterzooi

/ Het recept

/ Speciale hobby's

We lanceerden een oproep op onze Facebookpagina met de vraag wie er een speciale hobby heeft.

Daarop reageerde David met “Ik ruim het afval op in mijn wijk”. Hij mag straten proper houden dan wel beschouwen als hobby, wij zetten hem liever als vrijwilliger in de kijker. Bovendien werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. 

En zo kwamen we ook bij Mouna Sarragi terecht, die sinds corona als hobby geurwaxen maakt. Mouna zorgt voor heerlijke geuren in huis. Ze vertelt wat ze er zo leuk aan vindt.

/ Vrijwilliger David / Geurwaxen met Mouna
Speciale Hobby 2537275

Heb jij ook een speciale of toffe hobby waarover je wilt vertellen? Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
8. Patricia Meo
8. Elly Dehasque
8. Karina Huys
8. Carlos
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02

/ Onze Jubilarissen

Proficiat aan onze zomerse jubilarissen

Vele zomers geleden begonnen deze jubilarissen aan hun carrière bij Care. Een nieuwe en vooral grote stap in hun leven, want zoveel jaren later staan ze in onze lijst van jubilarissen. Proficiat en doe er nog veel jaren bij!

 • 10 jaar • 2013 - 2023
  Tijani Nori / Abdelmajid El Hosni / Masood Husseinzada / Salem Cehajic / Tanja Verniers / Emmanuel Libens / Esther Ndaya Tshienda / Hava Erdogdu / Zuhal Erdogan
 • 15 jaar • 2008 - 2023
  Ahmed Hadj-Kaddour / Brigitte Rampelberg / Liesbeth Van Heuckelhom / Amine Melhaoui
 • 20 jaar • 2003 - 2023
  Rachid Bouazza
 • 25 jaar • 1998 - 2023
  Ties De Clerck
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

Op 16 juni was het feest bij sales, want Ties de Clerck was maar liefst 25 jaar in dienst. Proficiat!

Patricia Meo is 15 jaar in dienst bij Care en dat verdient een bloemetje en enkele mooie woorden. Patricia is een betrokken en enthousiaste medewerkster bij klant Democo. Ze is er graag gezien en af en toe verwent ze de medewerkers van Democo met zelfgebakken cake. Nog twee jaar en ze mag met pensioen, maar van ons mag ze nog veel langer blijven. 

Karina Huys bleef na haar pensioen aan het werk bij Care. Toch neemt ze na twee jaar definitief afscheid. Teamleader Sulyka De Deckere: “Karina werkte graag samen met haar collega Mario Kerremens bij onze klant Autobedrijf Spegelaere. Maar nu maakte ze de keuze om zich volledig in te zetten voor haar kleinkinderen. Bedankt voor je harde werk. We zullen je missen.”

Ook Elly Dehasque ging met welverdiend pensioen. “Elly was bijna 25 jaar in dienst”, vertelt Teamleader Nathalie Geerkens. “In al die jaren heeft ze bij heel wat klanten gewerkt en deed ze tal van vervangingen. Ze was flexibel en hielp waar ze kon. Hopelijk kan ze nu volop genieten van haar hobby’s en gezin. We zijn haar dankbaar voor die mooie 25 jaar bij Care.”

Hopelijk kan ze nu volop genieten van haar hobby’s en gezin. – Teamleader Nathalie
// WIJ ZIJN CARE

/ Hamza en Michael

/ Care-cijfer

800
studenten door het jaar heen
Gelukkig hebben we maar liefst 575 studenten die in de maanden juli en augustus het werk overnemen van al die vakantiegangers. Maar ook door het jaar mogen we rekenen op 225 studenten.

Bijna al onze medewerkers, en dat zijn er 1072, nemen graag vrijaf in de zomermaanden.

Gelukkig hebben we maar liefst 575 studenten die in de maanden juli en augustus het werk overnemen van al die vakantiegangers.
Maar ook door het jaar mogen we rekenen op 225 studenten.

Zij draaien vlot mee en worden beschouwd als echte collega’s. Soms blijft er zelfs iemand hangen en wordt hij of zij een vaste medewerker. En geef toe, onze studenten houden ons jong.

Inhoud “Wist je dat ...”
 • / Feest van de maand
 • / Teambuilding internal sales
// WIST JE DAT ...

/ … Het Loofhuttenfeest, of Soekot, zeven dagen duurt?

Soekot is een vrolijk joods feest waarbij de Joden de tijd herdenken waarin de Israëlieten op weg waren naar het beloofde land Kanaän na hun bevrijding uit Egypte. Bovendien vieren ze daarmee ook de laatste oogst die is binnengehaald. Het getal zeven is voor de Joden een heilig getal.
Wist Je Dat Loofhuttenfeest NL 1 Min

Het Loofhuttenfeest staat symbool voor dankbaarheid. Door opnieuw in een hut te wonen, ervaren Joden hoe kwetsbaar en afhankelijk ze zijn van God. Tijdens deze zeven dagen brengen families en gemeenschappen samen tijd door in de hutten en moeten ze er alle maaltijden nuttigen.

De hutten zijn vaak gemaakt uit houten balken en bedekt met bladeren, takken en andere natuurlijk materialen zoals palmtakken, mirte en wilgen. Door het dak van de loofhut moet je de sterren kunnen zien. Hoe de Joden de hutten moeten bouwen en wat de symboliek erachter is, staat allemaal beschreven in de Joodse geschriften.

Het Loofhuttenfeest vindt elk jaar op een andere datum plaats omdat de Joodse kalender is gebaseerd op de stand van de maan. Dit jaar is dat van 30 september tot en met 6 oktober.
Wil je meer weten over de joodse cultuur?

/ Teambuilding bij Feestvarken vzw

Verschillende Care-medewerkers staken de handen uit de mouwen bij Feestvarken vzw en gaven zo kinderen in armoede de verjaardag die ze verdienen.

Wist je dat we bij Care ook inpakmomenten organiseren waaraan je als individu kunt deelnemen? Interesse? Stuur een mailtje naar Chantal Moerenhout. En neem zeker enkele collega’s mee!

/ Mail naar Chantal / Lees meer
Feestvarken Logo 768X768

/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacaEr zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef ons dan zeker een seintje of bezorg de info aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • Commercieel adviseur
 • Medewerker desinfectie farmaceutische labo’s
 • Schoonmaker Arendonk
// Oproep

/ Bring a Friend in een nieuw jasje zit?

Ken je Bring a Friend nog niet? Wel dat zit zo: voor sommige vacatures vinden we moeilijker medewerkers. Dus als jij iemand voorstelt van wie jij vindt dat hij of zij perfect is voor de job én wij nemen hem of haar in dienst? Dan verdien je vanaf nu 50 euro. Is deze persoon na zes maanden nog steeds in dienst? Dan krijg je nog eens 150 euro.

We delen vacatures met het label ‘Bring a Friend’ op onze sociale media zoals Facebook. Maar ook je Teamleader brengt je op de hoogte van zulke vacatures. Deel deze dan met je vrienden, familie, buren … met iedereen die je kent. En wie weet, verdien jij zo deze mooie aanbrengbonus.

23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
Souad Benissimou
Regio Zuid
BO 2