// IN DE KIJKER
/ Mouna zorgt voor heerlijke geuren in huis
Speciale Hobby Mouna 04
Mouna 768X432 DSC 1528 Copy

 

/ Geurwaxen maken als creatieve uitlaatklep

HR Business Partner Mouna zocht tijdens corona een leuke hobby. Ze was fan van geurwaxen en ze vroeg zich af of ze die niet zelf kon maken. Ze bestelde een starterspakket en het beviel haar zo dat ze tot op vandaag geurwaxen maakt voor vrienden, familie en collega’s.

Ze heeft zelfs een Instagrampagina "Essence by Mosa". Al zijn en blijven geurwaxen voor haar vooral een hobby. Maar wat is nu eigenlijk een geurwax?

/ Instagram
Een geurwax is niet hetzelfde als een geurkaars – Mouna
Speciale Hobby Mouna 02
/ Geurkaars vs. geurwax

“Een kaars heeft een wiek, maar voor een wax heb je een brandertje nodig. Dat is een kuipje waarop je de geurwax legt en daaronder zet je een theelichtje. De vlam warm de wax op waardoor die smelt en dan komt de geur vrij.”

Speciale Hobby Mouna 03

  

“Ik meng biologische sojawax met etherische olie. Je kunt zelf kiezen welke geur je wilt. Ook bijvoorbeeld die van je lievelingsparfum. Ik maak vaak geurwaxen als kleine attentie. Dan vraag ik mensen voor wie ze een geurwax willen of voor welke gelegenheid. Ik vind het dan heel leuk om de juiste geurwax te maken voor de juiste persoon. Ik meng de etherische oliën niet zelf, dat doet mijn leverancier voor mij.”

Speciale Hobby Mouna 01
/ Huis vol lekkere geuren

Geurwaxen maken is dan wel een hobby, toch steekt Mouna er best veel tijd in.

“Om een stuk te maken, ben ik al snel een uurtje bezig. Want het is niet alleen de wax en olie mengen, maar ook verpakken en labelen. Vaak is het een cadeau, dan moet het wel netjes zijn. In sommige periodes, rond de feestdagen bijvoorbeeld, maak ik er toch enkele honderden per maand. Bij de start van de herfst stijgt de vraag ook, want dan willen mensen het gezellig maken in huis.”

Ik vind geurwaxen maken ontspannend en ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Ik neem er dan ook uitgebreid mijn tijd voor zodat ik een mooi product kan afleveren. Bovendien ruikt het nu altijd heel lekker bij mij thuis. 😋 — Mouna
Wil jij ook graag vertellen 
?over je hobby

Laat het ons weten en dan verschijnt jouw verhaal misschien wel in het volgende C-magazine.

/ Mail Chantal