// CARE-CULTUUR

/ Regio Oost in de schijnwerpers

Nathalie is District Manager van regio Oost. Daaronder vallen Limburg, een deel van de Kempen (tot Herentals) en Leuven. Je mag het traject dat Nathalie Geerkens binnen Care heeft afgelegd, best indrukwekkend noemen. Zo startte ze in 1995 als schoonmaakster en groeide ze door naar Teamleader. Ondertussen is ze al dertien jaar District Manager.
5.Nathalie
Ik weet hoe belangrijk ervaring op de werkvloer is in een leidinggevende functie. En daarom geef ik mijn medewerkers graag de kans om zichzelf te bewijzen. – Nathalie
// Team Oost
Voorstelronde
/ Teamleaders met grote verantwoordelijkheid

Tot voor kort bestond haar team uit zes Teamleaders. “Recent vond er een reorganisatie plaats waardoor klanten van Care Expert Cleaning (CEC) nu onder Care Office Cleaning (COC) vallen. Daarom zit CEC Teamleader Annick Buelens nu ook in mijn team”, licht Nathalie toe.

Teamleadershr

Nathalie stelt haar team dan ook graag voor. “Lut werkt al 20 jaar bij Care waarvan 17 jaar als Teamleader bij onze grootste klant Vynova en enkele scholen in Mol. Annick De Brone zit ook al 10 jaar in mijn team. Zij heeft klanten in de regio Lummen, Tienen, Hasselt en Geel.”

Romana werkt sinds 2016 als Teamleader bij regio Oost. Zij is verantwoordelijk voor Maaskant en Hasselt. Liesbeth en Elke zorgen voor de schoonmaak van de niet-gesubsidieerde studentenkoten van de KU Leuven. Daarnaast hebben ze nog wat andere klanten in Leuven.”

“En dan is er ook nog Oriana. Zij begon als vlinder in 2019 maar is nu al twee jaar Teamleader. En Annick, die net bij ons team is gekomen.”

Ik heb een stabiel team. Al heb ik in de loop van de jaren wel enkele Teamleaders met pensioen zien gaan. Maar hun vervangers blijven altijd hangen. Dat is toch een teken dat ze zich goed voelen bij regio Oost. – Nathalie
/ Een goede babbel
Net zoals bij de andere teams, dragen ook de Teamleaders van regio Oost een grote verantwoordelijkheid. “Ze moeten heel zelfstandig kunnen werken. Ik ben dan misschien wel hun District Manager, maar zij moeten wel hun teams leiden en alles regelen. Nu loopt dat in mijn team wel heel vlot, ik kan altijd op hen rekenen.”
   
Een keer per week komt het team samen in het regiokantoor van Care in Houthalen. “Op vrijdag overlopen we samen de planning van de vlinders. Ik wil hen zeker ook vermelden, want hun job is niet evident. Hun planning kan wekelijks veranderen waardoor ze zich enorm flexibel moeten opstellen. Topmensen.”
  
Die vrijdagen gebruiken ze ook om even bij te praten. “Het is het moment om even samen te zitten en over allerlei zaken te praten. Dat kan over het werk zijn, maar ook over hoe het thuis gaat. Want het doet deugd om je hart eens te kunnen luchten.”
/ Schoonmaakmedewerkers belangrijkste schakel

“Hoewel mijn Teamleaders meestal alleen werken, staan we wel klaar als iemand hulp nodig heeft. Komt er bijvoorbeeld een grote controle aan en is er nog veel voorbereiding nodig? Dan springen wij meteen bij.”

En zo komt het gesprek bij de belangrijkste mensen, volgens Nathalie. “Zonder onze schoonmaakmedewerkers zijn we niets. Dat zijn de mensen die ons aan het werk houden. Alles draait rond goede medewerkers. Onze taak is hen de juiste aansturing, de nodige middelen en de tijd geven. En dan kunnen ze kwaliteit neerzetten. Met als resultaat tevreden klanten en Teamleaders.”

Schoonmakershr
/ Veel jubilarissen vieren

Nathalie stelt tevreden vast dat ook onder de schoonmakers dit jaar flink wat jubilarissen worden gevierd.

“In de schoonmaaksector is het niet eenvoudig om medewerkers te vinden en te houden. Daarom is het cruciaal om te laten zien dat we hun werk appreciëren. Als de klant tevreden is, dan spelen we dat door aan het team. Zo hebben we ook complimentenkaartjes die we uitdelen na bijvoorbeeld een positieve controle.”

Complimentenkaartjes Min (1)

   

“Ook mensen die nog maar vijf jaar in dienst zijn, krijgen van ons een bloemetje. Vaak zijn ze erg verrast door deze geste. Bovendien vinden klanten het leuk dat wij dit voor onze mensen doen. En een keer per jaar trakteren we dan alle jubilarissen op een etentje. Dat is altijd erg gezellig.”

/ Elke functie telt

“Elke functie bij Care is belangrijk en we moeten goed met elkaar kunnen samenwerken en communiceren”, geeft Nathalie mee.

“De binnendienst, de personeelsadministratie, de sales … alles moet matchen met elkaar. Doordat we allemaal die Care-cultuur uitdragen, kunnen we zowel onze medewerkers als de klant geven wat we beloven.”

“Ik ben enorm trots op mijn team, op mijn vlinders en op mijn schoonmaakmedewerkers. En laat ik ook de andere District Managers niet vergeten. Een fijne groep collega’s van wie de neuzen allemaal in dezelfde richting wijzen. Da’s die Care-cultuur.” – vertelt Nathalie enthousiast