// CARE-CULTUUR

/ Regio Zuid in de schijnwerpers

Zo'n twintig jaar geleden ging Rachid aan de slag bij Care als arbeider. Al snel sprongen zijn kwaliteiten in het oog en mocht hij een team leiden. Nadien werd hij Vlinder, Teamleader en uiteindelijk District Manager.
5.Rachid 02
Beginnen vanuit de basis - het terreinwerk - en ervaring hebben met alle tussenliggende functies, is een echte troef in mijn huidige job. Ik begrijp het werk van de mensen die ik leid door en door. En ik deel met hen mijn ervaring. – Rachid
/ In twintig jaar dienst heeft Rachid veel zien veranderen.

“De laatste belangrijke evolutie is de digitalisering en alle mogelijkheden die ermee gepaard gaan. Maar niets gaat boven fysieke samenwerking. Trouwens, we zien elkaar bijna elke dag.”

768X432menselijkheid En Empathiehr

110 schoonmaakmedewerkers, 3 Teamleaders, 2 Vlinders,

Het team van regio Zuid telt zo'n 110 schoonmaakmedewerkers, die Rachid graag in de schijnwerpers wil zetten.

Het team dat rechtstreeks met Rachid samenwerkt, bestaat dan weer uit drie Teamleaders. Samen staan ze in voor klanten in Brussel en Wallonië, maar ook in Vlaanderen, zoals de regio’s Mechelen, Puurs, Londerzeel, Bornem, Halle of Aalst.

De 110 schoonmaakmedewerkers doen het terreinwerk, ze kennen de klant beter dan hun bazen. Ze leveren geweldig werk. – Rachid

Ten slotte zijn er de twee Vlinders van het team: "Ik wil zeker Ahmed en Moussa niet vergeten. Voor mij zijn zij de ambassadeurs van Care. Ze zijn onmisbaar in het team ..." – Rachid

// Rachid stelt zijn Teamleaders voor …
/ De drie pijlers van regio Zuid
Rachid En Teamleaders Min
Yacoubi heeft een beetje mijn profiel. Ook hij begon als arbeider, toen hij nog student was. Hij werkt hard, is ordelijk en proactief. Dankzij deze kwaliteiten is hij opgeklommen bij Care. Vandaag beheert hij als Teamleader onze Vlaamse klanten, waaronder TUI, de Mechelse politie en Eneco.”
Kelly is dan weer verantwoordelijk voor klanten in Brussel en Wallonië, zoals Kineo, Hersta en Boulangers de France. Ze is een zeer sociale en actieve jonge vrouw, de motor van ons team. Toen ze een langdurig zieke collega moest vervangen, heeft ze extra hard gewerkt. Ze is een geweldige teamplayer!”
“De derde Teamleader is Hamza, die een paar maanden geleden het team vervoegde. Hij leert snel en is erg betrokken. Ik ben ook onder de indruk van hoe vlot hij het ijs breekt – zowel bij klanten als bij werknemers. Zo heeft hij al het vertrouwen van sommige klanten hersteld en nieuwe contracten goed op gang gebracht. Tot zijn portefeuille behoren onder andere Renotec en Sint-Gillisschool.”
/ Onmisbaar: een kei in relaties zijn

Rachid is ontzettend trots op zijn team: “Een goede Teamleader is vooral een kei in relaties. En deze kwaliteit vind ik bij elk van mijn Teamleaders terug. Ze doen hun werk met hart en ziel.”

“Daarnaast zijn er de beheer- en organisatievaardigheden. Ook als er iets onverwachts plaatsvindt - want dat gebeurt altijd. Trouwens, toen mijn kinderen klein waren en ze me vroegen wat mijn werk was, antwoordde ik: ‘Probleemoplosser." (lacht)

“Als Teamleader streef je ernaar om de baas, de schoonmaakmedewerker én de klant tevreden te stellen. En hun belangen lopen niet altijd gelijk. Dus je probeert voortdurend om een evenwicht te vinden.”

 

Familiale Sfeer
WBC Waarom Illustraties Medewerkers 02 COLLEGA's Cmag 1 Min
/ Jouw probleem is het mijne

“Iedereen is welkom in onze kantoren”, zegt Rachid. “Om bij te praten, materiaal mee te nemen, een document te tekenen, samen iets drinken … Dat contact is zo belangrijk. Dus ja, het coronatijdperk was moeilijk. We doen er alles aan om de barrières die het heeft gecreëerd weg te halen.”

“Ik wil niet 'baas' genoemd worden. In mijn ogen zijn we allemaal collega 's. Collega 's die allemaal hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar die er ook voor elkaar zijn. Onze filosofie: jouw probleem is het mijne. Als er een moeilijkheid opduikt, zoeken we samen naar een oplossing.”

WBC Waarom Illustraties Medewerkers 02 ATTENTIES Cmag 1 Min
/ Gelegenheden moet je vieren

Bij Care zetten we onze medewerkers graag in de bloemetjes, zeker bij bijzondere gelegenheden. De regio Zuid vormt geen uitzondering op deze traditie, zoals Rachid uitlegt:

“We organiseren een feestelijke lunch voor personeelsleden die een bijzonder arbeidsjubileum vieren - in 2023 zijn dat er maar liefst 19. Ze krijgen ook extra aandacht tijdens onze jaarlijkse receptie. Dit is een gelegenheid om al onze medewerkers en het management gezellig samen te brengen.” 

Ook studenten worden niet vergeten: elke zomer reikt het team een prijs uit aan de beste jobstudent, die ook een cadeaubon krijgt. De andere medewerkers ontvangen in december een geschenkje.

WBC Waarom Illustraties Medewerkers 02 APPRTCIATIE Cmag 1 Min
/ Een laatste bedanking aan ...

“Mag ik nog een paar mensen in de kijker zetten?” vraagt Rachid.

“Dan wil ik eerst en vooral Brenda van HR bedanken voor het afhandelen van alle contracten. De rest van het HR-team trouwens ook, voor de lessen Nederlands die ze organiseren en hun uitstekende opvolging van bepaalde mensen. En sales, voor hun fantastisch werk.”