// DECEMBER 2021
C-magazine 14
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

En daar is ons nieuwe C-magazine weer. Deze editie staat opnieuw boordevol informatie en weetjes over onze organisatie en medewerkers. 

De voorbije maanden stonden onder andere in het teken van de audits. Zowel het veiligheidscertificaat (VCA) als de ISO-certificaten (milieu en kwaliteit) zijn nu opnieuw een jaar geldig. Ook ontvingen we voor de tweede keer het VCDO-certificaat. Hiermee tonen we aan dat we duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Helaas stijgen de coronabesmettingen weer. Al ben ik wel heel trots dat 83 procent van onze medewerkers voor vaccinatie heeft gekozen. Bedankt daarvoor. Want alleen samen verslaan we het virus. 

Ook de feestdagen staan weer voor de deur. Hoe we ze deze keer ook mogen vieren, ik wens jullie toch gezellige en warme kerstdagen toe. En vooral een gelukkig en gezond 2022.

Veel leesplezier!

Joost Tibosch

CARE WENSKAART V1
// IMPACT
/ Made Blue en Care zorgen voor proper drinkwater
“De voorbije jaren zorgde Care ervoor dat 856 mensen toegang kregen tot schoon water. En dat voor minimaal 10 jaar. Dank daarvoor!”

Deze woorden komen van Made Blue Foundation, een van de projecten waaronder Care de schouders zet. Het water dat we besparen tijdens de schoonmaak ‘doneren’ we aan de hand van een cheque aan Made Blue.

Made Blue 2 1 683X1024
MADE BLUE Dag 2 Impactreis Ethiopië Foto Anne Harteman 4 1 1024X683
/ Over hoeveel uitgespaard water spreken we hier?

Hou je vast: 62.500.000 liter in totaal. En doordat mensen nu toegang hebben tot warm drinkwater, hoeven ze het niet meer te koken boven open vuur. Daardoor komt er 437,50 ton CO2 minder vrij.

Intro Image 768X768 Drinkfles
/ Herbruikbare waterfles

Om iedereen bij Care, en dan vooral de schoonmakers, te bedanken om zo zuinig om te springen met water, kochten we bij Made Blue herbruikbare waterflessen aan. Ook daarvan gaat een deel van de opbrengst naar schoon water voor iedereen. De Teamleaders zorgen ervoor dat ook jij er eentje krijgt.

Logo Madeblue Logo
/ Meer weten over Made Blue Foundation?

Lees dan het interview op onze blog.

/ Interview
// IMPACT
/ Het nieuwe welzijnsbeleid

Een gezonde medewerker is een gelukkige medewerker. Care wil dan ook alle medewerkers de kans geven om te werken aan hun mentale en fysieke gezondheid. En dat met het nieuwe welzijnsbeleid Care for you.

Care for you werkt rond verschillende thema’s zoals voeding, gezondheid, beweging en mentaal welzijn. Wat staat er op het programma?

20211018 CARE Socialposts Welzijnsbeleid Aankondiging Logo 02 Goud
 • Vanaf december gaan we zoveel mogelijk wandelen, lopen, schaatsen … schrijf je in voor een van de sportevenementen op onze lijst. Care betaalt in jouw plaats. Daarnaast gaan we de uitdaging aan om 10.000 stappen te zetten per dag. Doen jij en je collega’s ook mee? Registreer je hier.
 • Januari en februari draaien rond hydrateren. Want water drinken is gezond. In februari nemen we opnieuw deel aan Tournée Minérale.
 • In maart en april richten we ons op vitaliteit en mentaal welzijn.

Ook ergonomisch werken en inzetten op talent en competenties staan nog op de planning. Daarover later meer!

Wil je graag op de hoogte blijven van alle initiatieven? Volg dan onze Facebookpagina of hou Intranet in de gaten.

/ facebook
// NIEUWS
/ Een 10 op 10 voor kwaliteit, veiligheid, milieu en duurzaamheid

In het vorige C-magazine brachten we je op de hoogte van de audits. Audits zijn controles die nodig zijn om onze certificaten te verlengen. Daarmee bewijzen we dat we inzetten op veiligheid (VCA), kwaliteit (ISO 9001) en milieu/duurzaamheid (ISO 14001). 

De auditors waren enthousiast over onze inzet. “De resultaten waren bovengemiddeld goed. Jullie steken met kop en schouders boven andere schoonmaakbedrijven uit. Bovendien een pluim voor de teamspirit. We zien zelden teams zo goed met elkaar samenwerken over de verschillende afdelingen heen.” En daar mogen we natuurlijk trots op zijn.

Wil je hierover graag meer weten? Lees de blog over de audits.

/ Auditblog
20943676
/ Care krijgt een dikke duim van klant Barco

Bij een interne bevraging bij de medewerkers van Barco, blijkt dat iedereen zeer tevreden is over het werk dat Rosita (Moerman) en haar team leveren.

Een mooi compliment, want Barco legt de lat hoog. Zo stuurt het vaak een derde partij op pad om onze kwaliteitscontroles te evalueren. Altijd met een positief resultaat. Bovendien bevestigt Barco dat de schoonmaak van een hoog niveau is. Ook waren de medewerkers enthousiast over de communicatie met ons team.

En dat zorgt ervoor dat Rosita en haar team een 9/10 krijgen.
Dat verdient een applaus!

• Masterframe Image And Textblock 480X360 Tumbbarco
// SAFETY
/ Veilig de baan op tijdens herfst en winter

De dagen worden korter en de temperaturen dalen. En zoals elk jaar zien we nu ook het aantal ongevallen van en naar het werk enorm toenemen. Daarvoor zijn verschillende redenen: het is donker en de wegen liggen er nat bij door regen, ijzel en misschien zelfs sneeuw. Met de wagen is het dan al gevaarlijk rijden. Maar ben je met de fiets of de brommer? Dan is het helemaal oppassen geblazen.

/ Enkele tips
• Masterframe Call To Action Block 768X450 (2)
// CARE-CULTUUR
/ Afdeling in de kijker
// Sales

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Wat zijn hun taken? En hoe werkt hun team samen en met andere afdelingen?

Vandaag zetten we de afdeling Sales in de schijnwerpers. Want zonder verkoop, geen nieuwe klanten en dus ook geen werk. En dat beseft het team van Chantal (Sales Manager Office Cleaning) heel goed. “Ons team is zoals een ketting. Elke schakel weet precies wat hij of zij moet doen. En zo grijpen we elke kans die zich voordoet.”

Care cultuur - Afdeling in de kijker: Sales
• Masterframe Call To Action Block 768X450 (1)
// NIEUWE KLANTEN
/ Welkom …
// VRIJWILLIGER?
/ Mijn Project: vrijwilligers aan het woord

In het vorige C-magazine lanceerden we de oproep ‘Vrijwilliger? Deel jouw verhaal’. En daarop kregen we enkele leuke reacties zoals van Sandra en Mouna. 

• Masterframe Call To Action Block 768X450 Mijn Project Beeld En Logo (2)
Sandra helpt een handje bij het voedseldeelpunt in Boechout

Elke maandagavond vind je Sandra Duuring (District Manager Centraal) bij het voedseldeelpunt in Boechout. Ze helpt er mensen om hun boodschappen uit te kiezen. Ze vertelt vol enthousiasme over haar vrijwilligerswerk en waarom het zo belangrijk is.

/ Lees haar verhaal
Mouna doneert geld voor het sportkamp van haar vereniging Battlefit

Mouna Sarragi (HR Business Partner) en haar kinderen trainen vaak bij de kickboks- en MMA-club Battlefit in Antwerpen. Ook Mouna diende een aanvraag in bij Mijn Project van Vebego. Met het geld sponsorde ze het herfstkamp en maakte ze zo heel wat kinderen blij.

/ Een kort verslag
// Oproep
Mijn Project: meld je aan!

Wil je, net als Sandra en Mouna, ook een leuk bedrag krijgen van ons moederbedrijf Vebego om je vereniging of goed doel te steunen? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Want alle Care-medewerkers kunnen zich inschrijven voor Mijn Project. Wordt jouw project goedgekeurd? Dan ontvang je een mooi bedrag om je organisatie financieel te steunen.

Check snel of ook jouw project in aanmerking komt. Vul snel het aanvraagformulier in.
Wil je graag meer weten over Vebego Foundation? Hier lees je er alles over.

/ Vul hier het aanvraagformulier in
Mijn Project 768X450 500 Euro
// IN DE KIJKER
/ Opleiding in de gevangenis
• Masterframe Image Slider Intro Image 768X65802 Gevangenis01
• Masterframe Image Slider Intro Image 768X658 Gevangenis02 (1)

Vandaag zetten we een speciale opleiding in de kijker. In de gevangenis houden de gedetineerden zelf hun cel proper. Of dat proberen ze toch. Want vaak weten ze niet goed hoe schoon te maken. Bovendien betalen ze voor een flesje Dreft 6 euro. En dat is een grote hap uit hun beperkte budget. Daarom geven Sien en Mouna geregeld een basisopleiding schoonmaak in een gevangenis.

Na de les krijgen de mannen allemaal een examen. De beste wint een emmer vol poetsproducten en daar zijn ze heel erg blij mee.
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
Jubilaris Larbi Helali (1)
Jubilaris Kaya Birgul (1)
Jubilaris Marie Claude (1)
Jubilaris Chrysante (1)
Jubilaris Fatma (1)
Jubilaris Joceline (1)
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02
/ Onze Jubilarissen

De dagen korten, de bladeren vallen en de temperaturen zakken langzaam maar zeker. Redenen genoeg om onze jubilarissen warme verjaardagswensen toe te zenden. Want elke dag staan ze voor ons klaar. Door weer en wind. Bedankt voor jullie grenzeloze inzet!

Larbi Helali is tien jaar in dienst. Hij staat in voor de laboafwas en de schoonmaak van de cleanroom bij klant Ardena in Mariakerke. Hij kreeg bloemen én een bon voor een lekker diner. Smakelijk!

Op 14 oktober vierde regio Centraal haar jubilarissen met een etentje. Ook Kaya Birgul was van de partij. Ze werkt nu vijftien jaar bij Care. Ze ontving ook een mooi boeket van haar klant Reynaers.

Al twintig jaar is Marie-Claude Dourdant een vaste waarde bij Care. Dat verdient een cadeautje!

Chrysante Liouktsis werkt dit jaar dertig jaar voor Care. Ze heeft voor bijna alle Teamleaders gewerkt. En ze is graag gezien door al haar klanten dankzij haar inzet. Ook haar haar enthousiaste lach werkt erg aanstekelijk. Chrysante, bedankt voor alles!

Fatma Altay en Joceline Mandeville werken al vijf jaar voor Care, bij klant Barco. En ze doen dat goed. Ze leveren altijd de beste kwaliteit. Daarom een gemeende dank jullie wel van pandverantwoordelijken Gerlinda en Rosita.

 • 10 jaar • 2011 - 2021
  Hysen Pergjegjaj / Larbi Helali / Youssef Boukraa
 • 15 jaar • 2006 - 2021
  Abdeslam Bouhoudane / Wannapa Prasopsuk / Rosita Ramakers / Turkan Yuruk
 • 30 jaar • 1991 - 2021
  Christina Liouktsis
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.
// WIJ ZIJN CARE
/ Nathalie, Lebna en Jan
// WIST JE DAT ... ?
/ Word jij ook Plan Ouder?

Waarom zijn Plan Ouders zo belangrijk?

Wist je dat je al vanaf 0,50 euro per maand Plan Ouder kunt worden? Inderdaad. Zelfs met zo’n klein bedrag, schenk je een kind al een betere toekomst.

Kinderen in armoede moeten werken om hun gezin mee te ondersteunen. Tijd om naar school te gaan is ... lees verder

/ Care-cijfer
2950
mensen per maand
Wist je dat onze nieuwe website www.care.be sinds midden september online staat? Sindsdien brengen ongeveer 2950 mensen per maand een bezoekje aan onze site. Dat zijn zowel bestaande als nieuwe klanten en medewerkers.
Wat valt er zoal te ontdekken op onze site?
 • Blogs met diverse onderwerpen: boeiende samenwerkingen, een dag uit het leven van onze medewerkers, belangrijke gebeurtenissen …
 • Overzicht van onze verschillende diensten.
 • Informatie over hoe Care werkt en inzet op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Wil je Care beter leren kennen? Of wil je familie en vrienden laten zien wat voor bedrijf Care is? Surf naar de website en deel hem: www.care.be

Advanced Text Block 500X300
/ Care schenkt geld aan EHBO Vlaanderen

Met de overstromingen in Wallonië nog vers in ons geheugen, willen we EHBO Vlaanderen financieel steunen. Deze organisatie onderneemt nog dagelijks acties om de mensen in de getroffen gebieden te helpen.

Maar dat is niet alles. Ook Carglass Luik kreeg te maken met de overstromingen. We hebben toen jobstudenten ingezet om er alles proper te maken. Het geld dat we daarvoor van Carglass ontvingen, schenken we ook integraal aan EHBO Vlaanderen. Dit is nog eens 5.000 euro.

Wist je dat onze klanten dit jaar geen eindejaarscadeau krijgen? Daarvoor hebben we een goede reden. Want we willen het voorziene budget van 5.000 euro liever schenken aan mensen die het echt nodig hebben.
/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden! Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef dan zeker een seintje of geef de info door aan geïnteresseerden. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteren ze eenvoudig de job die bij hen past.

 • Schoonmaakmedewerker in Beerse
 • Commercieel adviseur
 • Teamleader schoonmaak regio Gent
 • Schoonmaakmedewerker Olen
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
• Masterframe Carousel 768X768 BO
• Masterframe Carousel 768X768 Theo Tweepenninckx