Alpheios Innovatie
29-11-2022

Tom Bosch, Sales Manager van Alpheios, over de toekomst en innovatie

Jarenlang vertelde unitmanager Marc Peeraer ons enthousiast over de nieuwste innovaties van Alpheios. Hij wist alles over elk product. Een hardnekkige vlek? Even naar Marc bellen. Tom Bosch weet dat hij grote schoenen moet vullen nu Marc met pensioen gaat in april. Maar de kersverse Sales Manager is enthousiast over zijn nieuwe job en over de toekomst van Alpheios. Tijd om met hem en de nieuwste innovaties van Alpheios kennis te maken.

Tom Bosch Alpheios

Duurzaam voor product en mens

Tom is nog maar enkele maanden aan boord bij Alpheios. Hij komt van een schoonmaakbedrijf waar hij business development consultants aanstuurde. Schoonmaak en sales hebben dus geen geheimen voor hem. “Bij mijn vorig bedrijf lag de nadruk op verkoop en prospectie. Maar Alpheios wil vooral een kwaliteitspartner zijn voor zijn klanten en zusterbedrijven zoals Care. Het blijft verkoop, maar met een andere insteek”, aldus Tom.

Toen hij merkte hoe intensief Alpheios bezig is met duurzaamheid was hij aangenaam verrast. “Alpheios steekt veel tijd en energie in duurzaamheid en innovaties in ecologische oplossingen. En dan spreek ik niet alleen over producten, maar ook over materialen. Hoe maken we het werk van schoonmakers zo gemakkelijk en fijn mogelijk? Ergonomie speelt daarbij een belangrijke rol.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring de ideeën van Alpheios nog beter kan omzetten naar sales. Het is de manier waarop we met ons verhaal naar buiten treden. Daarbij kunnen we ook de sales van Care bijstaan, zodat ook zij klanten nog beter kunnen overtuigen van de methodes en producten die ze gebruiken.”

Team Planet

“Wist je trouwens dat wij een ‘Team Planet’ hebben?”, vraagt Tom. “Ze zijn voortdurend bezig om onze eigen lijn te verbeteren. Daarnaast richten ze zich op onderzoek naar verduurzaming zoals het maken van plastic uit maiszetmeel of stofzuigers uit gerecycleerd materiaal. Ze zoeken ook naar leveranciers die zich, net zoals wij, inzetten op duurzaamheid. Dat is toch een van de belangrijkste factoren om al dan niet voor hen te kiezen.”

Lr ALP102 (1)
Lr ALP106 (1)
Disposables 000
Alpheios En Hago Zorg Foto Samen Voorkomen Zora 1

Innovaties Alpheios op een rijtje

“Er staan de komende tijd heel wat innovaties op stapel”, weet Tom. “Ik zal de belangrijkste even toelichten.”

Nieuwe schoonmaakmethode

“Momenteel werken we aan een schoonmaakmethode, de DAM-methode, die we kunnen toepassen in 80 procent van de situaties en klanten. Daarvoor bekijken we ons huidige assortiment en proberen dat te reduceren tot een standaardpakket aan middelen en materialen. Allemaal zo duurzaam mogelijk. Dit basisassortiment bestaat uit een compact pakket aan producten en materialen. Die kunnen we dan verder ontwikkelen en verduurzamen. Met alleen het pakket zijn we er natuurlijk niet. Er horen ook adviezen en opleidingen bij. Zodra we deze ‘vernieuwde’ Alpheios-methode lanceren, kan ik er meer over vertellen.”

Van groot naar duurzaam assortiment

“Ons assortiment bestaat nu uit ruim 6000 artikelen. Dat willen we inkrimpen naar een 600-tal producten waarbij de nadruk ligt op het ecologische. Het is de bedoeling dat we evolueren van kwantiteit naar nog meer kwaliteit. Al mogen we daarbij de noden van onze klanten niet uit het oog verliezen. Dus dat wordt nog een evenwichtsoefening.”

Robotisering

"Robotisering maakt het werk van de schoonmakers gemakkelijker”, verduidelijkt Tom. “Zo kunnen ze zich focussen op andere, minder arbeidsintensieve, taken. Momenteel onderzoeken we welke robotoplossingen er al zijn, maar vooral ook hoe rendabel en veilig deze zijn. We zijn nu robotstofzuigers aan het uittesten die volledig autonoom werken. Daardoor stofzuigen ze ’s nachts alles en is de vloer ‘s ochtends al proper. De schoonmakers kunnen dan starten met de rest. Ook testen we verschillende schrobzuigrobots. Deze doen het zware schrobwerk, waardoor de schoonmaker zich met specialistische taken bezig kan houden. Robots zijn erg interessant, maar ook nieuw en de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. We willen onze klanten hierin grondig adviseren en daarom zorgen we eerst voor een goede businesscase."

Gerecycleerde plastic zakken

“We zijn met een nieuwe leverancier voor onze plastic zakken in zee gegaan. Waarom?  Omdat de VLAREM-wetgeving zegt dat de zakken uit 80 procent gerecycleerd plastic moeten bestaan. In 2025 zelfs uit 100%. We kozen voor deze leverancier omdat het een gecertificeerde producent is van gerecycleerde plastic zakken.”

Ecologische producten promoten

“Ook wij zijn genoodzaakt om onze prijzen te laten stijgen door de inflatie en indexeringen. Maar op de ecologische producten vangen we een deel van het prijsverschil zelf op. Hiermee willen we onze klanten stimuleren om te kiezen voor onze milieubewuste producten zoals VIVE en Triple T.”

Care ondersteunen in duurzaam verhaal

Care is qua duurzaamheid ook een koploper in de professionele schoonmaakwereld, merkt Tom op . “Alpheios speelt daarbij een belangrijke rol. Door te blijven inzetten op innovatie waarvan Care de vruchten plukt. We leveren de producten en materialen, en leren de medewerkers onze duurzame methodes aan. En zo doen we allemaal waarin we goed zijn. Care de schoonmaak, en wij de producten, het materiaal en zeker ook het advies. Care is ons zusje, dus we moeten goed voor haar zorgen.” (lacht)

Zoekt u een schoonmaakpartner die duurzaamheid doortrekt in materialen, producten én medewerkers? Wij vertellen u er graag alles over.

Meer info of offerte aanvragen

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.