Innovatie Care
27-09-2021

Care blijft investeren in innovatieve schoonmaaksystemen

In een vorige blog haalden we aan hoe belangrijk het is om kwaliteits-poetsproducten en -machines te gebruiken tijdens de schoonmaak. We gingen daarvoor in gesprek met Marc Peeraer, unitmanager bij Alpheios. Nu, enkele maanden later, breidt het gamma van Alpheios uit met enkele nieuwe innovaties. Tijd voor een update.

Even uw geheugen opfrissen: Alpheios is, als lid van de Vebego-familie, een zusterbedrijf van Care. Het bedrijf zorgt ervoor dat de schoonmakers van Care alleen met het beste materiaal werken. Voor unitmanager Marc is het een uitdaging om telkens met innovatieve ideeën op de proppen te komen. Toch weet hij Care ook deze keer opnieuw aangenaam te verrassen.

Grof geschut voor grote ruimtes

“Met onze nieuwste schrob-zuigmachine, de Drivematic Deluxe van Wetrok, gaan we een stap verder. Nog groter, nog beter, nog straffer. De machine is 102 centimeter breed, heeft een tank van 200 liter en een ingebouwd doseersysteem waardoor het 9000 vierkante meter per uur schoonmaakt”, vertelt Marc. “We zetten met deze machine maximaal in op het comfort voor de bestuurder. Het besturingspaneel is volledig digitaal en de achteruitrijcamera maakt manoeuvreren nog gemakkelijker. Omdat deze luxeversie wordt aangedreven door drie wielen, kan het hellingen aan van 20%.”

Waar kan Care deze sterke machine inzetten? “Denk aan grote magazijnen, stations, luchthavens … Het feit dat ze hellingen van 20% aankan, maakt de machine uitermate geschikt om parkeergarages te poetsen. Daar zijn de binnenkant van de bochten soms verraderlijk steil. Maar dat is voor deze Drivematic kinderspel.” Volgens Marc kan Care daardoor ook een bredere doelgroep aanspreken. “Met de kleinere machines zijn grote ruimtes poetsen minder evident. Er kruipen meer werkuren in doordat de schoonmaker de machine moet aanvullen en vaker heen en weer moet rijden. De Drivematic Deluxe veegt dat probleem van de baan.”

Ergonomisch trap op en af 

Ook nieuw is de transporttrolley voor de ToRo-Flex. “Hiermee maken we sowieso menig schoonmaker blij”, aldus Marc. “De ToRo-Flex is een compacte, krachtige schrob-zuigmachine die schoonmakers manueel bedienen. Ondanks dat we deze machine zo licht mogelijk maakten, weegt ze toch rond de 30 kilo. Op zich geen probleem, behalve als er in het pand geen lift is naar de verdiepingen. En dat valt vaker voor dan je denkt. De ToRo-Flex de trap op en af zeulen is niet evident. Zeker niet voor de kleinere schoonmakers.”

“De transporttrolley is eigenlijk een set wielen die ze eenvoudig onder de ToRo-Flex bevestigen. Dat maakt trappen doen veel gemakkelijker. Gedaan met sleuren en dus minder kans op ongevallen. Care zet bovendien volop in op ergonomisch materiaal om schoonmakers zo veel mogelijk te ontlasten. De transporttrolley sluit hierbij mooi aan.”

Kunst van het desinfecteren

Marc wil graag van de gelegenheid gebruikmaken om nog even de nadruk te leggen op het belang van goed desinfecteren. “Onze producten zijn heel geconcentreerd en hebben vaak een brede toepassing. Zo kun je met een bepaald product zowel virussen als bacteriën bestrijden. Maar dan heb je wel een andere dosering nodig en ook de inwerktijd is verschillend. Alleen door goed de instructies op te volgen, bereik je het gewenste resultaat.”

Naast de werking, wijst Marc er ook op dat opslag van producten met een B-nummer, strikt moet verlopen. “Zoals ik al zei, zijn onze producten heel geconcentreerd, bovendien bevatten ze vaak agressieve stoffen. Een druppel kan dus op een verkeerde oppervlakte lelijke vlekken achterlaten. Als je een fles ergens laat rondslingeren, is het risico groot dat iemand het product verkeerd gebruikt. Met alle gevolgen van dien. Je materiaal en producten dus veilig opbergen is de boodschap.”

Wilt u ook samenwerken met een schoonmaakbedrijf dat alleen de beste producten en materialen gebruikt? Neem dan gerust contact met ons op.

Wetrok Drivematic Deluxe

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.