Blogheaderbeeld 1470X600
14-03-2023

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn. Daarom wil Sales Manager Chantal Moerenhout er alles over leren.

“Het is fijn om te zien dat een gezond gebouw én het welzijn van de medewerkers eindelijk de norm worden.”

 

WELL Building Standard past in het Care-plaatje

“Ik heb WELL Building Standard leren kennen via onze nieuwe klant”, vertelt Chantal. “Zodra ik hoorde wat het inhield, heb ik me erin vastgebeten. Want het sluit perfect aan bij de waarden van Care: doorgedreven duurzaamheid met oog voor het welzijn van de gebruikers van het gebouw, de interne klanten van onze klant.”

“Het is eigenlijk heel eenvoudig”, legt Chantal uit. “In een gezond gebouw is er minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit omdat mensen er zich goed voelen. Dit is wetenschappelijk onderbouwd en dat is toch het belangrijkste?”

768X432 Well Building Standard
768X432 Logo International Well Building Institute Small

 

WELL Building Standard concepts

“WELL Building Standard komt overgewaaid uit Amerika”, vertelt Chantal. “Het is opgericht in 2013 door het WELL Building Institute. Het bestaat uit tien concepts: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, akoestiek, materialen, geest en gemeenschap. Elk concept bestaat uit verplichte en niet-verplichte eisen. 110 in totaal. Zoals je merkt, gaat het over meer dan een goede hygiëne. Het omvat werkelijk alles wat te maken heeft met het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Geweldig vind ik dat.”

“Als je gebouw voldoet aan de verplichte eisen, dan behaal je het certificaat. Per niet-verplichte eis die je afvinkt, krijg je extra punten. Afhankelijk van de score krijg je dan een bronzen, zilveren, gouden of platina certificaat.”

“Care kan natuurlijk maar op enkele vlakken bijdragen”, verduidelijkt Chantal. “Een voorbeeld: om de luchtkwaliteit te garanderen, beloven we onder andere om alleen schoonmaakproducten te gebruiken die de vooropgestelde waarden niet overschrijden. Dit is een verplichte eis. Een niet-verplichte eis is bijvoorbeeld een gezonde inkomhal inrichten. Dan bekijk ik welke rol Care hierin kan spelen.”

768X432 Overzicht 1B
768X432 Overzicht 2B

Hoe WELL Building Standard de norm wordt

Chantal legt uit dat Care al jaren inzet op goede hygiëne, een gezonde werkomgeving en duurzaamheid. “Vroeger kregen we wel eens vreemde blikken als we kwamen aanzetten met onze duurzaamheid en drie P’s (People, Planet, Profit)”, lacht ze.

“En kijk, wat wij al lang logisch vinden, wordt nu stilaan de norm. De WELL Building Standard bevestigt wat ik al jaren weet: Care is goed bezig.”

“Ik vond één Nederlands gebouw dat gecertificeerd is en in België nog geen enkel. Dus misschien wordt het gebouw van onze klant het eerste België dat voldoet aan de WELL Building Standard. Dat Care daar deel mag van uitmaken, is prachtig.”

 

 

WELL Building Standard toepassen bij andere klanten

Elke dag leert Chantal meer over WELL Building Standard. “Als werkgever toon je met een net en gezond gebouw respect voor je medewerkers. Hoe de klant alles aanpakt, is precies waarvoor Care staat. Het is de toekomst. Uiteraard ga ik WELL Building Standard ook aan andere klanten voorstellen. Dat lijkt me de logische volgende stap.”

Wilt u graag meer weten over WELL Building Standard? Chantal vertelt er u graag alles over.

Meer info mail Chantal

Meer blogs

Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Duurzaam Ondernemen Care schoonmaakbedrijf
duurzaamheid

Care als voorbeeld van duurzaam ondernemen

Care zet al meer dan 45 jaar in op duurzaam ondernemen. Al heel wat goede doelen en projecten zijn de revue gepasseerd. De laatste jaren geven we dit ook structureel vorm door deel te nemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Maar wat houdt dat juist in? En hoe vertaalt zich dat in de praktijk?
21-04-2021
5 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.