Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
07-04-2023

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

De samenwerking tussen Care en Mondo Spechim ontstond rond 2013. In de voorbije jaren ontwikkelden ze een mooie partnership en namen ze allebei grote sprongen in het MVO-verhaal. Product Manager Franckie Vermoere vertelt welke rol Mondo Spechim speelt als leverancier van duurzame sanitaire artikelen en diensten.

 

Produceren, verdelen en diensten leveren

Mondo Spechim ontwikkelt schoonmaakproducten onder eigen label en private label. Daarbij zetten we hard in op ecologische ingrediënten zoals probiotica en enzymen”, vertelt Franckie. “Daarnaast zijn wij ook een van de grotere verdelers in België van het merk Tork – denk aan toiletpapier, handzepen en handdoekpapier. Wij verkopen deze producten dus aan facilitypartners zoals Care. Maar we hebben ook ons eigen merk, Mondo Eco Paper, waarbij de nadruk op milieuvriendelijk handdoekpapier ligt.”

“Een derde luik van Mondo Spechim zijn onze diensten waarbij we instaan voor ondersteuning van het schoonmaakpersoneel in de toiletruimtes. Zoals de vuilbakjes leegmaken, toiletparfums en handzepen aanvullen. Eigenlijk doen we alles behalve schoonmaak, want dat doet Care.”

Duurzaam sanitair – Probiotica
Duurzaam sanitair – Enzymen
Duurzaam sanitair – Dispensers Mondo Spechim

 

Innovatie sleutel tot succesvolle samenwerking

“Voor de schoonmaakmiddelen heeft Care een partnership met zusterbedrijf Alpheios. Maar voor de aankoop van alle andere gebruiksartikelen én de diensten die daarbij horen, werkt Care met ons samen”, benadrukt Franckie. “De voorbije jaren nam onze samenwerking een hoge vlucht. Ik wijt dat aan het wederzijdse vertrouwen dat enorm gegroeid is.”

Die groei komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Want net zoals Care zet Mondo Spechim stevig in op innovatie waarbij duurzaamheid de sleutel is.

Duurzaam sanitair Mondo Spechim Duurzaamheid

“De eerste stappen richting dat MVO-verhaal namen we in 2000. Sindsdien zagen we de dingen heel erg ten goede evolueren. Onze papieren sanitaire artikelen zijn daarvan een mooi voorbeeld. Het papier bestaat nu voor 60 procent uit houtafval en planten we per gekapte boom drie andere in de plaats. En uiteraard verdelen we ook het volledige gerecycleerde papier.”

 

Meerwaarde bieden aan eindklant

“We werken nauw samen met de Sales van Care. Zij moeten namelijk klanten overtuigen van onze meerwaarde als leverancier. Op vraag maak ik dan ook verbruikssimulaties, doe ik werfbezoeken en ga ik in overleg met de klant. Zo gaan we altijd op zoek naar nieuwe systemen en manieren om het verbruik van onze producten te verminderen.”

“Het moeilijkste bij innoveren is het evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. Eén ding is wel zeker: op lange termijn renderen innovaties in groenere oplossingen altijd. Bovendien is het cruciaal dat we die shift naar duurzaamheid maken. Gelukkig zien meer en meer bedrijven dit in en komen ze zo ook terecht bij Care.”

 

Samenwerken aan mooie dossiers
Duurzaam sanitair – MVO en duurzaamheid

“Ondertussen werken we samen aan enkele mooie dossiers. Dat gebeurt vooral voor bedrijven die naar een partner zoeken met dezelfde kijk op MVO en duurzaamheid”, vertelt Franckie.

“In dit dossier moeten we meer zijn dan de leverancier van duurzame sanitaire artikelen. We moeten ook nadenken hoe we de dienstverlening naar een hoger niveau tillen.”

Franckie vertelt enthousiast over een nieuw project dat binnenkort van start gaat: “We gaan bij die klant sensoren plaatsen op dispensers, toiletpapierhouders, vuilnisbakken … Via een bericht weten de Care-medewerkers dan welke sanitaire artikelen ze moeten bijvullen of net leegmaken. Zo garanderen we dat de toiletruimtes altijd tiptop in orde zijn.”

 

Care is dus meer dan uw schoonmaakpartner, want samen met onze partners bieden wij u een totaalpakket aan facilitaire diensten. 

Onze partners

Meer blogs

Duurzaam Ondernemen Care schoonmaakbedrijf
duurzaamheid

Care als voorbeeld van duurzaam ondernemen

Care zet al meer dan 45 jaar in op duurzaam ondernemen. Al heel wat goede doelen en projecten zijn de revue gepasseerd. De laatste jaren geven we dit ook structureel vorm door deel te nemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Maar wat houdt dat juist in? En hoe vertaalt zich dat in de praktijk?
21-04-2021
5 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.