// JUNI 2022
C-magazine 16
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

Eindelijk ligt de coronapandemie stilaan achter ons. Sinds enkele weken geniet ik dan ook elke dag opnieuw van écht menselijk contact, met collega’s en klanten. 

Helaas krijgen we nu te maken met de oorlog in Oekraïne. Een vreselijke situatie. We zijn dan ook druk bezig om Oekraïense vluchtelingen aan een job te helpen bij Care. Dat maakt mij zeer trots.

Daarnaast blijft het welzijn van onze medewerkers belangrijk voor ons. Zo zijn we onder andere gestart met de eerste acties rond ons nieuwe welzijnsbeleid met Care for you. Op onze Facebookpagina lanceren we regelmatig nieuwe initiatieven. De moeite waard om een kijkje te nemen.

En zo breekt de zomerperiode opnieuw aan. Traditioneel een drukke periode met het inplannen van de studenten. Ik wens jullie dan ook veel succes toe. Maar vooral een heel fijne en welverdiende vakantie.

 

Veel leesplezier!

Joost Tibosch

1. INTRO Summer
// IMPACT
/ Vrijwilliger? Ontvang een mooi bedrag

Ben jij een vrijwilliger? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Want Vebego, het moederbedrijf van Care, wil jouw goede doel graag helpen met wat extra geld.
Het enige dat je hoeft te doen, is je aanvraag indienen. Zo kun je snel en eenvoudig tot wel 500 euro voor jouw project ontvangen. De moeite waard dus! Enkele Care-collega’s gingen je al voor. Zo schonk Sandra geld aan het voedseldeelpunt in Boechout. En Mouna doneerde het geld voor het sportkamp van haar vereniging Battlefit. Ook Katja en Annemieke kregen al een bedrag van Vebego Mijn Project voor het haken van knuffels en voorlezen aan kinderen in het asielcentrum. Dus waarop wacht je nog?

/ Vraag je bijdrage aan
Mijn Project Kaart Blue
/ Samen stappen in de Roze Mars ...
met Care for you

We stapten al naar Compostella. En de volgende bestemming lag al vast: Noorwegen. Gekozen als topfavoriet op de Facebookpagina van Care.

Maar toen riep Pink Ribbon iedereen op om deel te nemen aan de Roze Mars tegen kanker. Met de vraag om in mei elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Want bewegen maakt deel uit van een gezonde levensstijl. En dat is belangrijk om ziektes te voorkomen.

De Roze Mars02 (1)
/ Care doneert 10 euro per deelnemer

Uiteraard schreven we ons in voor deze leuke uitdaging. Waarbij Care 10 euro per deelnemer doneerde aan Pink Ribbon. In totaal waren we met 20 deelnemende collega’s. En legden we 5 miljoen stappen af. Indrukwekkend!

Zijn je wandelbenen nu goed op dreef? En lokt het mooie lenteweer jou ook naar buiten?

/ kijk zeker eens hier / Volg de roze mars van Care
/ Schrijf je in!

Care for you neemt elke maand deel aan de actie 10.000 stappen. Schrijf je in en zoek de Care for you-groep. Tot wandel!

/ Registreren
IMAGE & TEXT Blok Sokken Tshirt
/ Stap mee in stijl

Word lid van ons Care for you-groepje en stap mee in stijl. Want elk nieuw lid ontvangt een prachtig T-shirt met bijpassende sokken.

PS : De stappen op het werk tellen ook!

/ Dag van de Schoonmaak

Op 20 juni vierden we opnieuw de Dag van de Schoonmaak. Waarbij Care jou en al jouw Care-collega’s extra in de bloemen zette. Zoals elk jaar kreeg je ook deze keer een duurzaam en handig cadeau.

En ziedaar de Boc’n’Roll! Dé herbruikbare verpakking voor jouw lunch. Want in de Boc’n’Rol blijft jouw lunch lekker vers. Je hoeft dus geen extra inpakfolie te gebruiken. Na gebruik even afwassen en klaar voor een volgende ronde. 

Dagvandeschoonmaak 03 (2)
Heb je nog geen Boc’n’Roll ontvangen? Meld dit zeker even aan je Teamleader.

De lunch in jouw Boc‘n’Roll verdient trouwens ook extra aandacht. Want gezond eten, dat vinden we belangrijk. In het kader van Care for you zochten we daarom enkele leuke, eenvoudige recepten om jouw lunch te pimpen. Goedgekeurd door onze redactie!

/ Lees alles over Dag van de Schoonmaak
14.Boc'nroll
Tip Ga je naar een broodjeszaak? Neem je Boc’n’Roll mee en laat daarin je broodje verpakken. Zo heb je weer een verpakking uitgespaard.
// NIEUWS
/ Care Café
// 29 september 2022

Op 29 september vindt het Care Café plaats. Dan heten we al de bestaande en toekomstige klanten van Care Office Cleaning welkom in Domein Park West in Berchem.

Daar nemen we hen mee in ons duurzame verhaal. En ontdekken ze dat we veel meer aanbieden dan schoonmaak alleen. We stellen hen onze partners voor die, net zoals wij, inzetten op kwaliteitsvolle diensten. 

Maar het Care Café is vooral een gezellig samenzijn. Waarbij we de banden met onze klanten opnieuw versterken, na lange tijd van onlinecontact.

Foto’s en een verslag volgen!

Care Cafe Zonder Blauw (2)
/ Antwerp 10 miles

Prachtig weer, een superleuke sfeer en het hele Care-loopteam vlot over de finish. Ook deze deelname aan de Antwerp 10 Miles was opnieuw een succes. 

Er staan nog meer sportieve evenementen op onze agenda. Wil je daaraan graag deelnemen, samen met je Care-collega’s? Word dan lid van de onze Facebookgroep. En blijf zo op de hoogte van al onze acties.

/ Onze Facebookgroep
10 Miles 2022
/ Ieder kind verdient een leuke verjaardag

Voor kinderen in armoede is dat niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er organisaties zoals FEESTvarken. Want bij deze vzw kunnen OCMW’s en gemeentebesturen pakketten bestellen voor de kleine feestvarkens.

/ Lees verder
Feestvarken Logo 1
/ Familiebedrijven Award 2022

Vebego is in Nederland uitgeroepen tot winnaar van de Familiebedrijven Award 2022. Al spreekt Vebego niet van een familiebedrijf, maar van een familie van bedrijven. We zijn dan ook trots dat Care hiervan deel uitmaakt.

Vebego ontving de award voor zijn inzet op het vlak van innovatie. Want het zoekt steeds naar snellere en slimmere oplossingen. Bovendien vonden de juryleden het knap dat medewerkers zo lang bij Vebego blijven werken. De passie voor de medewerkers is dan ook de rode draad bij dit familiebedrijf. Inzetten op betekenisvol werk is hiervan een belangrijk stuk.

/ Lees meer
Familiebedrijvenawards Vebego
/ Opleidingen opnieuw opgestart

Door corona lagen onze opleidingen lange tijd stil. Maar ondertussen zijn de basisopleidingen opnieuw van start gegaan. En ook ‘Nederlands op de werkvloer’ plannen we weer in. Heb je nood aan extra lessen Nederlands? Meld het even aan je Teamleader. Want alleen met voldoende inschrijvingen gaan de taallessen door.

Uiteraard maakt de introductieopleiding ook deel uit van je opleidingsplan. Dit is de uitleg die je krijgt bij jouw opstart op jouw pand. Heb je daarover nog vragen? Jouw Teamleader beantwoordt ze graag. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen.

Opleidingnl (1)
// SAFETY
/ Op het werk
// Care zet volop in op een veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving: wat is dat juist? En hoe zorg je daarvoor? Is het de verantwoordelijkheid van de werkgever of medewerker? Of van allebei? In de komende edities van het C-magazine ontdek je hoe we samen een veilige en aangename werkplaats creëren.

In dit eerste artikel bekijken we de vijf onderdelen die de basis vormen van een veilige werkomgeving en waarvoor Care verantwoordelijk is. In de volgende C-magazines vertellen we meer over elk onderdeel. Daarnaast leer je ook hoe jij je steentje kunt bijdragen.

/ Lees meer
7. Safety Adobestock 424787608 [Converted]
// CARE-CULTUUR
/ Employer branding

Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Zo maakte je al kennis met de afdeling Sales en het Janssen Pharmaceutica-team. Daar ontdekte je al hoe belangrijk een goede samenwerking is. En dat begint bij een mix van de juiste medewerkers. Maar hoe zorgt Care ervoor dat het nét die gedreven mensen aantrekt die het nodig heeft?

In deze Care-cultuur vertelt marketing- en communicatieverantwoordelijke Annemieke De Bruyne je meer over employer branding. Of hoe we als organisatie aan onze (toekomstige) medewerkers tonen wat we aanbieden, wat we verwachten en hoe het is om op dit moment bij ons te werken. En vooral: hoe we de toekomst zien en welke actiepunten we ondernemen om een nog betere werkgever voor onze medewerkers te worden. Je leest er alles over in deze speciale editie van Care-cultuur.

/ Lees meer
20220503 Carrousel Cmag 768X432 02
// NIEUWE KLANTEN
/ Welkom …
// IN DE KIJKER
/ Belgische frisdrank Ritchie
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 Ritchie01
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 Ritchie02
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 Ritchie03
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 Ritchie04
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 Ritchie06

Je kunt er bijna niet naast kijken!

je zet de televisie aan en daar zie je de - ondertussen bekende - flesjes van Ritchie. Met hun retrostijl vallen ze extra op in verschillende programma’s zoals The Masked Singer. Maar wat heeft Care te maken met deze lekkere Belgische frisdrank?

De productie en botteling van Ritchie gebeurt bij Sodiko in Diepenbeek. En dat is een klant van Care. Teamleader Romana vertelt er wat meer over...

Onze poetsdame staat nu al twee jaar in voor de schoonmaak van de kantoren, het sanitair, de kleedkamers … Naast Ritchie produceert Sodiko ook fris- en alcoholische dranken voor bijvoorbeeld Aldi. Het is fijn om te weten dat die Belgische producten ook écht in België worden gemaakt.
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 SDC (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 BM (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 MA (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 WVH (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 EM (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 EVR (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Gur (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Mha (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 ML (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 NM (1)
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02
/ Onze Jubilarissen

Vele lentes geleden kwamen deze jubilarissen bij het Care-team. En of ze nu 10, 15 of 25 jaar in dienst zijn, stuk voor stuk zijn ze onmisbaar. En dat verdient een geweldig applaus!

 • 10 jaar • 2012 - 2022
  Kris Bruynseels / Davy Hendrickx / Philip Miller / Eddy Meeusen / Azemina Husejdic / Gurvinder Singh / Olga Manevtsova / Juliana Kwakye
 • 15 jaar • 2007 - 2022
  Cesur Tosun / Abdelmoumen Aloiriachi / Mirella Arduini / Said Mouhine
 • 25 jaar • 1997 - 2022
  Sien De Clerck / Wendy Van Helshoecht / Els Van Rijckegem
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

“25 jaar geleden, op 1 april - geen grap, ging ik aan de slag bij Care”, vertelt Sien De Clerck. “Stil en verlegen. Maar ik kwam op mijn pootjes terecht. Ik werd mondiger en kreeg de geheimen van de schoonmaak onder de knie. Ik leerde veel collega’s kennen. Waarvan sommige zelfs zeer goede vrienden en vriendinnen werden. Ik doe mijn job nog altijd graag. Ik kreeg de kans om mijn kennis te ontwikkelen en mee te groeien met Care. En wat is er mooier dan dat? De volgende jaren ga ik vol enthousiasme tegemoet. In een rechte lijn naar mijn pensioen. Dank je wel collega’s voor de steun en de hulp.”

Geen jubilaris, wel een afscheid na 10 jaar. Want op 14 april werkte Bernadette Mathijs haar laatste dag bij Zusters van de Jacht in Heverlee. Daar werkte ze van 2012 tot nu. Teamleader Liesbeth Vandervoort: “Bernadette, je wordt op handen gedragen voor de Zusters. Vooral Zuster Agnes zal jou erg missen. Als er iets was, ging ze altijd naar jou. En jij zorgde ervoor dat het in orde kwam. Wat een inzet en toewijding. Jij poetste het klooster alsof het jouw eigen thuis was. Vanuit Care een dikke merci. Nu is het tijd om te genieten van jouw welverdiende pensioen.”

Op 15 april was Mirella Arduini 15 jaar in dienst. Teamleader Romana zette haar dan ook uitgebreid in de bloemetjes. Districtmanager Nathalie Geerkens: “Mirella is een gemotiveerde medewerker. Ze is altijd goedgezind en heel kwaliteitsgericht. Overal waar ze komt, is ze graag gezien. Laat het duidelijk zijn: wij zijn heel blij met Mirella.” Proficiat en hop naar de volgende 15 jaar!

Wendy Van Helshoecht blies op 7 april 25 Care-kaarsjes uit. Ze kreeg prachtige attenties en ook een fles bubbels mocht niet ontbreken. Dank je voor je goede zorgen in het hoofdkantoor in Deurne en hopelijk nog vele jaren bij Care. 

Al tien jaar komt Eddy Meeusen een keer per week met het openbaar vervoer vanuit Lier naar Kapellen om één uurtje te poetsen bij Mensura. Dat verdient een bloemetje!

// WIJ ZIJN CARE
/ Marleen, Nori en Eric
// WIST JE DAT ... ?
/ Care-cijfer
220
Instagram fans tegen eind 2022
We zitten nu op Instagram aan 197 fans. Dat kan nog beter! Dus nodig je vrienden en familie uit om @werkenbijcare te volgen. Met als doel: tegen eind dit jaar 220 fans. 💪🏽
Jullie weten ondertussen dat Care twee Facebookpagina’s heeft: een pagina voor al onze fans en een privépagina voor onze werknemers.

voor al onze fansvoor onze werknemers

Maar ook op Instagram vind je Care terug. Op dit account Werken Bij Care delen we vacatures, een blik achter de schermen en zetten we onze medewerkers in de schijnwerpers. Zo willen we mensen warm maken voor een job bij Care.

We zitten nu aan 197 volgers. Dat kan nog beter! Dus nodig je vrienden en familie uit om @werkenbijcare te volgen. Met als doel: tegen eind dit jaar 220 volgers. 💪🏽

@werkenbijcare
/ Meer dan schoonmaak en desinfectie
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 01
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 03
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 04
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 05
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 06
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 07
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 08
WISTJEDAT Functiedifferenciatie 09
Wist je dat de medewerkers van Care Expert Cleaning meer doen dan de schoonmaak en desinfectie van gevoelige ruimten?

We noemen dat ‘functiedifferentiatie’. Hoe is het aanbieden van extra diensten begonnen? Voor een stuk toevallig … 

“Toen een klant personeel tekortkwam voor de afwas van het laboglas, vroeg hij ons om te helpen”, vertelt Audrey Bortels, Business Development Manager. “We hebben op dat moment schoonmakers ingeschakeld die gewend waren om te werken in cleanroomomgeving en dit met strenge procedures. En nu doen we al ongeveer 14 jaar laboafwas.”

Ondertussen nemen onze schoonmakers nog andere opdrachten op zich. Denk aan voorraadtelling en –verdeling, verpakken en desinfecteren, bufferoplossingen maken, nooddouches testen … Omdat wij nu deze taken uitvoeren, kunnen de medewerkers van de klant zich voornamelijk bezighouden met hun hoofdtaken zoals bijvoorbeeld onderzoek naar geneesmiddelen.

Ook bij Office Cleaning vragen klanten soms om een extra handje te helpen. Zoals vergaderzalen klaarzetten of broodjes uitdelen bij de lunch, eten opwarmen en uitscheppen. 

Functiedifferentiatie heeft heel wat voordelen voor de klant. Maar ook voor onze schoonmakers. Je leest er alles over in deze blog over functiedifferentiatie bij Care Expert Cleaning.

/ Lees de blog
/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden. Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef dan zeker een seintje aan ons of geef de info door aan de persoon in kwestie. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteert de werkzoekende eenvoudig de job die bij hem of haar past.

 • Internal sales medewerker
 • Jobstudenten
  Gezocht: enthousiaste jobstudenten! Heb jij kinderen, neven of nichten, buurmeisjes of -jongens … die op zoek zijn naar een leuke vakantiejob? Op Werken bij Care vinden ze vast iets naar hun zin.
 • Teamleader Gent
 • Teamleader Kortrijk
// Oproep
Bring your Friend en ontvang een leuk bedrag

Heb jij een kennis, vriend of familielid die op zoek is naar een nieuwe job als schoonmaker, pandverantwoordelijke of vlinder? En denk jij dat hij of zij een aanwinst zou zijn voor Care? Laat hem of haar dan contact met ons opnemen. Wie weet is het een goede match en is Care zo weer een fantastische medewerker rijker. En om jou te bedanken, ontvang je dankzij de actie Bring a Friend 50 euro bij de opstart en nog eens 50 euro als hij/zij zes maanden in dienst is.

Stuur een mailtje naar Mouna Sarragi met de naam en functie van de persoon die je doorgaf. Mouna zorgt er dan voor dat je je beloning ontvangt.

/ Mail Mouna
23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
Marleen
Nathalie (1)
13. FLOORFIES 768X768 BO
Peggy
Sander