// MAART 2022
C-magazine 15
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

De eerste editie van ons C-magazine in 2022 staat weer boordevol interessante onderwerpen. Je leert onze organisatie nog beter kennen en ontdekt waarmee jouw collega’s zoal bezig zijn.

Maar eerst wil ik jullie bedanken voor het harde werk en de flexibiliteit in de afgelopen weken. De omikronvariant van het coronavirus hield België, en dus ook Care, stevig in haar greep. Steeds meer medewerkers werden ziek en moesten in quarantaine. Collega’s sprongen bij waar het kon en werkten extra hard om de dienstverlening aan onze klanten zo goed mogelijk verder te zetten. Dat was zeker niet altijd evident. Hopelijk is de piek in de besmettingen nu echt voorbij. En keren we langzaam terug naar een ‘normale’ situatie.

In 2022 willen we nog meer inzetten op klant- en kwaliteitsgerichtheid. Want daarmee onderscheiden we ons van de andere schoonmaakbedrijven. Verder willen we onze naam als betekenisvolle werkgever nog duidelijker naar voren schuiven. Zo hopen we nieuwe medewerkers aan te trekken. En dit jaar willen we ook bekroond worden, als een van de eerste schoonmaakbedrijven in België, tot ‘pionier in duurzaamheid’ met onze SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen).

Kortom, 2022 wordt een jaar vol leuke uitdagingen. Samen maken we er een zeer mooi jaar van. Daarin heb ik alle vertrouwen.

Veel leesplezier!

Joost Tibosch

• Maasterframe INTRO Gif (1)
// IMPACT
/ Care for you stapt naar Compostella
Sinds december stappen we met Care richting Compostella.

Niet letterlijk natuurlijk, maar met de actie 10.000 stappen. Enkele flinke stappers schreven zich in en beloofden elke dag 10.000 stappen te zetten.

In december haalden we met 714.000 stappen 500 km.

/ Meer weten over '10.000 Stappen'
2 Impact 10000 Stappen 02
/ 2.313 km

In januari was dit al 1.244 km met 1,7 miljoen stappen. En op 18 februari bereikten we Compostella na 2.313 km. Proficiat Katja Heylen, Elly Dehasque, Marga Jacobs, Michaëlla Viskens en Liesbeth Vandervoort! Jullie waren de topstappers uit de groep.

/ Op naar Rome

In april gaat de Care for you-groep een nieuwe wandeluitdaging aan. Naar waar we volgende keer stappen, wordt bepaald door alle stappers. Voorlopig staat Rome bovenaan het lijstje.

/ Doe je mee?

Schrijf je mee in en zoek de Care for you-groep.
Trek alvast je wandelschoenen aan!

/ Registreren
// IMPACT
/ Care 'doneert' proper drinkwater

Schoonmaken en water, het een kan niet zonder het ander. En toch streeft Care ernaar om zo weinig mogelijk water te gebruiken. Voor elke verbruikte liter vuil water, ‘doneert’ Care een liter aan de Made Blue Foundation. Deze organisatie streeft ernaar om iedereen ter wereld van proper drinkwater en hygiëne te voorzien.

Care doneert al water sinds 2016 en ondertussen liep de teller op tot 62 miljoen liter. Daarmee geven we maar liefst 850 mensen toegang tot proper drinkwater en basishygiëne voor zeker 10 jaar. Dat is een certificaat waard!

Wil je graag meer weten over Made Blue en wat Care voor de organisatie betekent? Machiel van Dooren van Made Blue maakte speciaal voor ons een videoboodschap.

/ Bekijk hier de video
2 Impact Proper Drinkwater MADE BLUE
// IMPACT
/ Tournée Minérale is alweer achter de rug

Enkele dappere collega’s vonden het een prima idee om alcohol een maandje te laten staan. En voor hen had Care een verrassing in petto. Want vijf deelnemers aan Tournée Minérale konden een leuk pakket winnen. Goed voor een avondje borrelen met een lekkere mocktail en twee gezonde, zoute en pikante snacks.

Wat moesten ze hiervoor doen? Een leuke foto maken van hun alcoholvrije drankje en posten op onze Facebookpagina Care werknemer. De foto’s met de meeste likes aan het einde van februari wonnen een pakket.

En de winnaars zijn:
Katja Heylen • Rosita Moerman • Marga Jacobs • Anitta Vandenbergh • Els Van Rijckeghem

/ De recepten van Els en Anitta vind je in de carrousel. 

// IMPACT
/ Antwerp 10 miles
Lopen op coole sokken

De Antwerp 10 Miles vindt opnieuw plaats in april. En dat terwijl we nog aan het bekomen zijn van de vorige editie in oktober! Ons team haalde toen met succes de finish. Met op kop directeur Joost. 

Ook nu schreven 11 van onze sportiefste medewerkers zich (opnieuw) in. Zij mogen aan de start verschijnen met coole sokken en hippe T-shirts van Care. Een verslag met foto’s volgt in het volgende C-magazine.

2. Impact 10 Miles Sokken (2)
// IMPACT
/ Sociale kaart

Uit de armoedescan blijkt dat sommige Care-medewerkers het moeilijk hebben om hun weg te vinden naar bepaalde sociale diensten. Of dat ze geen hulp durven vragen. Daarom werkt Care op dit moment aan een sociale kaart.

Die sociale kaart maakt mensen wegwijs in bepaalde onderdelen van het leven. Zodra de kaart beschikbaar is, kan iedereen er eentje aanvragen bij de Teamleader. Nieuwe werknemers vinden er eentje in hun Start to Work-pakket.

/ Wat is de sociale kaart
2. IMPACT Sociale Kaart (2)
// IMPACT
/ Resultaten enquête Betekenisvol Werk

Meten is weten. Daarom vragen we regelmatig naar de tevredenheid en het welzijn van onze medewerkers. Dit keer verliep de Betekenisvol Werk enquête volledig online. Met punten van 7,8 op 10 voor tevredenheid, 8 op 10 voor geluk en 74% voor vitaliteit, blijven we goed scoren.

Toch was dit de laatste keer dat we een vragenlijst rondstuurde met de methode van Betekenisvol Werk. Dat is namelijk een onderzoek van moederbedrijf Vebego, waarbij we onze cijfers alleen kunnen vergelijken met andere Vebego-bedrijven.

Om ons ook te kunnen meten met andere (internationale) bedrijven, keren we terug naar Great Place to Work®. Waar we in 2014 al de derde plaats en in 2016 de zevende plaats haalden. Dit najaar nodigen we je uit om deel te nemen aan het grote tevredenheidsonderzoek voor Great Place to Work®. En wie weet verslaan we wel de eeuwige winnaar Schoenen Torfs en eindigen we deze keer wel op de eerste plek? Wordt vervolgd.

2. IMPACT BTVW
// NIEUWS
/ Finalist European Cleaning & Hygiene Award

De European Cleaning & Hygiene Awards is een belangrijke prijsuitreiking in de schoonmaaksector. En Care is geselecteerd als finalist in de categorie Sustainability – duurzaamheid.

Het is al de derde keer dat Care genomineerd is. Hopelijk mogen we dit jaar de prijs ook verzilveren. Dat zou een mooie erkenning zijn voor al onze inspanningen, zoals de methode met de voorbevochtigde doekjes waarbij we zo weinig mogelijk water verbruiken. En natuurlijk alle acties die we voor jullie doen, de klantenservice verbeteren en de maatschappij een handje helpen.

De voorbije twee jaar werden onze duurzaamheidsacties al beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO), waardoor we eind dit jaar bijna zeker het certificaat SDG Pioneer mogen ontvangen. De European Cleaning & Hygiene Award zou dus de kers op de taart zijn.

3. NIEUWS Finalist Award
/ Experimenteren met schoonmaakrobots

Onze zusterbedrijven Vebego AG (Zwitserland) en Alpheios zijn een pilootproject opgestart met schoonmaakrobots.

Deze automatische machines gaan vooral dienen als extra hulp voor de schoonmakers. De robots bieden ondersteuning bij zwaar en/of eentonig werk, waardoor schoonmakers meer tijd krijgen voor andere en meer afwisselende taken. Bovendien maken robots geen fouten en dat verhoogt dan weer de kwaliteit van de schoonmaakservice. 

/ De robots in actie
3. NIEUWS Schoonmaakrobots (1)
// NIEUW
/ Standard Operating Procedure voor de Teamleaders

Een tijdje geleden gingen we in gesprek met onze Teamleaders. Daaruit bleek dat ze veel opleidingen krijgen, maar dat ze een document missen waarin ze al de gekende informatie en procedures opnieuw kunnen raadplegen.

Daarop besloot Care om een werkgroep op te richten. Twee mensen van de operationele afdeling en iemand van HR brengen nu alle thema's in kaart. Op operationeel gebied, maar ook op het vlak van contracten, facturatie, personeelsbeleid … De werkgroep is nu volop bezig om al deze onderwerpen tot in detail uit te werken.

Dit voorjaar zijn de eerste documenten klaar voor gebruik. Deze verschijnen op Teams, toegankelijk voor alle Teamleaders. In de loop van dit jaar vult de werkgroep de documenten aan met nieuwe onderwerpen.

3. NIEUWS Teamleaders
//SAFETY
/ Care scoort goed op het vlak van veiligheid

In het vorige C-magazine kreeg je tips over hoe je veiliger de baan op kan in de winterperiode of bij slecht weer. Want eigenlijk gebeuren de meeste ongevallen bij Care van en naar het werk. Op de werkvloer komen amper arbeidsongevallen voor. Meer nog: in de schoonmaaksector hoort Care bij de top van de veilige werkomgevingen.

Onze preventieadviseur Els Van Rijckeghem vertelt er graag meer over.

/ Lees meer...
7. Safety Adobestock 424787608 [Converted]
// Oproep
Heb jij vragen rond preventie en veiligheid? Laat het ons weten.

Zijn er bepaalde zaken rond veiligheid en preventie waarover je graag meer duidelijkheid wilt? Bijvoorbeeld: hoe bereik je de vertrouwenspersonen? Of wat te doen bij een gevaarlijke situatie? Laat het ons zeker weten. Dan neemt ons veiligheidscomité jouw onderwerp mee op in het veiligheids- en preventieplan. En zo help je mee om onze werkomgeving nog veiliger te maken.

Mail je vragen of ideeën naar preventieadviseur Els: els.van.rijckeghem@care.be.
Of bel haar op het nummer 0498 88 40 24.

7. SAFETY 25230 (1)
// CARE-CULTUUR
/ Afdeling in de kijker
// Het Janssen Pharmaceutica-team

Care bestaat uit diverse afdelingen en teams, verspreid over heel België. Om elkaar wat beter te leren kennen, gaan we in de rubriek Care-cultuur op zoek naar de mensen achter de schermen. Wat doen ze? Welke rol spelen ze binnen Care? En hoe beleven zij de Care-cultuur?

Ongeveer 100 Care-medewerkers zijn aan de slag bij Janssen Pharmaceutica. Dit grote team staat onder leiding van Yves Haanen. Als Campus Lead zorgt hij samen met de Teamleaders dat alles in goede banen loopt bij de 3 vestigingen. Welke taken voeren onze 100 collega’s uit? En hoe zat dat nu juist met dat complimentenbord? Tijd om kennis te maken met dit indrukwekkende team en hoe ze bijdragen aan de Care-cultuur.

/ Lees meer
5. CARE CULTUUR Afdeling In De Kijker (3)
// NIEUWE KLANTEN
/ Welkom …
// IN DE KIJKER
/ Opstart bij een grote klant: TUI
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 01 (1)
12. IN DE KIJKER Masterframe Carousel 768X768 02
• Masterframe Segmentblok 530X730 Tuifly02

Dat Care heel wat grote namen als klant heeft, dat wisten we al. En sinds februari rekent ook TUI Airlines Belgium op onze schoonmaakkwaliteiten.

Met een kantoorgebouw van meer dan zes verdiepingen én een loods voor vier vliegtuigen, mogen we spreken van een uitdaging. We vroegen aan Teamleaders Rachid, Yacoubi en Kelly hoe de opstart bij TUI verliep.

Rachid, Yacoubi en Kelly zijn Teamleaders van regio Sud. Ze werken over de taalgrens heen en hebben Franstalige en Nederlandstalige klanten. Zoals sinds kort, TUI Airlines Belgium.
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 BO
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Farid (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Carina (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Augusta (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Mercedes (1)
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Sandra
4. JUBILARISSEN Masterframe Carousel 768X768 Wannapa (1)
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02
/ Onze Jubilarissen

Hoera! Ook de jubilarissen van januari, februari en maart blazen samen véél kaarsjes uit. Stuk voor stuk verschijnen ze elke keer trouw op post. En daarvoor zijn Care, hun klanten en collega’s hen dankbaar. Merci! Hopelijk hebben jullie genoten van jullie dagje.

 • 10 jaar • 2012 - 2022
  Sandra Raus / Hadi Okmen / Augusta Kuka / Hilde Laeveren / Aleksandra Baku / Kelly De Hondt
 • 15 jaar • 2007 - 2022
  Mercedes Ignacio / Dennis De Bo
 • 25 jaar • 1997 - 2022
  Carina Van den Vonder
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.

Eind december was Wannapa 15 jaar in dienst bij Care. Teamleader Marleen en de collega’s brachten haar een bezoekje bij haar klant VDK. Ze ontving bloemen én een welverdiende cheque.

Regio Oost zette Sandra Raus in de bloemetjes. Al 10 jaar poetst ze bij Renotec en De Bonte. District Manager Nathalie Geerkens: “Sandra is een rustige, maar harde werker. We zijn blij met jou in ons team!”

Augusta Kuka werkt al 10 jaar voor Regio West. District Manager Kenny Oben: “Wij willen Augusta bedanken voor haar dagelijkse inzet en glimlach. Je hebt de bloemen meer dan verdiend. Op naar de volgende 10 jaar!”

Teamleader Carina Van den Vonder verraste haar collega’s met een kleine attentie en een mooi kaartje voor haar 25ste verjaardag bij Care. District Manager Sandra Duuring wil daarover graag iets zeggen: “Wauw Carina, wat een mooie periode! Van poetsvrouw tot Teamleader. Jij bent een van de anciens bij Care. Je kent echt alles van schoonmaak: van producten tot machines en methodes. Je bent een echte doorzetter. Merci Carina voor je jarenlange trouw aan Care.”

Al 15 jaar zorgt Farid Taibi dat de boekhouding bij Care en enkele zusterbedrijven tiptop in orde is. Proficiat!

Regio Oost viert weer feest. Want Mercedes Ignacio is al 15 jaar trouw op post bij klant Renotec. Ze kent het bedrijf vanbinnen en vanbuiten. Deze dame staat op haar strepen en wil alles tot in de puntjes goed doen. Dat hebben we graag bij Care! Bedankt Mercedes voor de afgelopen 15 jaar. Hup naar de volgende 15.

En ja hoor, ook Hilda Laeveren is een jubilaris uit regio Oost. Al 10 jaar werkt ze bij klant Vynova. Altijd goedgezind en met een lach op haar gezicht. Pandverantwoordelijke Suzy Vrancken: “Hilde is er altijd en niets is haar te veel. Ze doet haar werk met heel veel passie.”

Dennis De Bo is al 15 jaar in dienst. Ook voor hem alleen maar woorden van lof van District Manager Kenny: “Op Bo kun je altijd rekenen. Geen klus is te ingewikkeld voor hem. Onze klanten zien hem dan ook heel graag komen. Ik wil Bo dus bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid. Ik kijk uit naar de volgende 15 jaar!”

// WIJ ZIJN CARE
/ Anja, Linsey en Koen
// WIST JE DAT ... ?
/ Care-cijfer
2300
bezoekers in 1 jaar
Wist je dat Care Expert Cleaning een eigen plekje heeft op de website van Care? Het voorbije jaar bezochten ongeveer 2300 mensen de pagina over cleanroom en laboreiniging.
Ken jij deze boeiende afdeling binnen Care al? Nee? Dan is dit het moment om kennis te maken. Op de pagina van Expert Cleaning kom je alles te weten over:
 • de sectoren waarin het team van Care Expert Cleaning doet;
 • de activiteiten die onze expert-schoonmakers uitvoeren;
 • hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid zijn voor bedrijven met cleanrooms en labo’s, en hoe Care Expert Cleaning daarop dagelijks inspeelt.

Kent jouw klant alle diensten van Expert Cleaning al? Vertel hem zeker over de website, want wie weet kan je klant onze expertise goed gebruiken.

/ Vragen over arbeiderslonen

Werk je als arbeider en heb je vragen over je loon? Stuur dan vanaf nu al jouw vragen naar dit e-mailadres: arbeiders@care.be.

/ Stuur een mailtje
7. WIST JE DAT Cijfer Van De Maand
/ Poetsen als hobby, naaien als beroep

Myriam heeft al dertig jaar een winkel/naaiatelier met de naam Acron. Ze maakt enkel pakken uit stretchstof. En dat doet ze goed. Tijd voor een toffe babbel met deze enthousiaste dame.

Sfeer02
Wist je dat Care-medewerkster Myriam Cossaer outfits maakt voor superhelden? En dat poetsen bij Care eigenlijk haar hobby is?
/ Care biedt helpende hand na gasexplosie in Turnhout

31 december 2021, deze laatste dag van het jaar zullen ze in Turnhout niet snel vergeten.
Een gasexplosie legt een appartementsgebouw helemaal plat. Vier mensen komen om het leven. De overlevenden verliezen alles.

Ilse Van Doninck, verantwoordelijke bij onze klant Group Joos Print, kan de hulp van Care gebruiken.
En daarom belt ze Teamleader Koen Engel op.

11 WISTJEDAT Turnhout Call To Action Block 768X450

 “Ilse is lid bij de Lionsclub Turnhout Hartevrouwe. De vereniging wou de mensen die slachtoffer waren van de explosie helpen. Daarvoor werkte het samen met de liefdadigheidsinstelling 1000 handen. Daar vernam Ilse dat poetsmateriaal ook meer dan welkom was. En daarom dacht zij meteen aan Care omdat zij ons ook kent van op de werkvloer bij Joos Print.”

“Uiteraard wilden we helpen. We hebben meteen een bestelling geplaatst bij Alpheios. We kregen een stevige korting en zo droeg Alpheios ook een steentje bij. Ilse was heel enthousiast toen de pakketten aankwamen.”

Eigenlijk vroegen we alleen om zeep. In plaats daarvan kregen we een twintigtal pakketten met al het nodige poetsmateriaal. Van emmers, borstels tot producten. Dit hadden we echt niet verwacht. Iedereen was enorm dankbaar.
/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden! Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef dan zeker een seintje of geef de info door aan geïnteresseerden. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteren ze eenvoudig de job die bij hen past.

 • Schoonmaakmedewerker in Zwijnaarde
 • Schoonmaker in Oudenaarde
 • Schoonmaker expert cleaning in Geel
// Oproep
Bring your Friend en ontvang een leuk bedrag

Heb jij een kennis, vriend of familielid die op zoek is naar een nieuwe job? En denk jij dat hij of zij graag voor Care zou werken? Laat hem of haar dan contact met ons opnemen. Wie weet is het een goede match en is Care zo weer een fantastische medewerker rijker. En om jou te bedanken, ontvang je dankzij de actie Bring your Friend nog een beloning.

Meer informatie kan je krijgen bij Mouna.

/ Mail Mouna
23511 [Converted] (2)
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
13. FLOORFIES 768X768 Regio Oost
13. FLOORFIES 768X768 Regiooost
13. FLOORFIES 768X768 Alpheios
13. FLOORFIES 768X768 BO
13. FLOORFIES 768X768 Rotselaar
13. FLOORFIES 768X768 Sien
13. FLOORFIES 768X768 Vynova
// #EENCOMPLIMENTJE
/ Wat zeggen klanten over Care?

“Onze vaste medewerker van Care is professioneel en bekwaam. Het is dankzij hem dat we zo tevreden zijn over de service van Care.”

Wat is er leuker dan een welgemeend compliment te krijgen? Dit delen met iedereen! Want alleen dankzij ons topteam kunnen we de beste service bieden. Graag nog een paar complimenten? Allee dan!

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Care. Al jaren zorgt onze poetsvrouw of een vervangster voor propere kantoren. Ook over de producten en materialen hoeven wij ons nooit zorgen te maken. Care regelt alles.
14. COMPLIMENTJE 768X768 01 (1)
14. COMPLIMENTJE 768X768 02 (1)
14. COMPLIMENTJE 768X768 03 (1)
14. COMPLIMENTJE 768X768 04 (1)