/ De opstart bij TUI 

Rachid, Yacoubi en Kelly zijn Teamleaders van regio Sud. Ze hebben klanten in Vilvoorde, Mechelen, Brussel en Wallonië. Ze werken dus over de taalgrens heen en hebben Franstalige en Nederlandstalige klanten. Zoals sinds kort, TUI Airlines Belgium.

TUI is eigenlijk een netwerk van reisagentschappen. Ze hebben twee hoofdkantoren in Oostende en Zaventem. Daarnaast hebben ze nog 102 agentschappen. Care is nu aan de slag in Zaventem. Daar houden we het kantoorgebouw van meer dan zes verdiepingen netjes. We staan ook in voor de schoonmaak van een loods voor vier TUI-vliegtuigen.

Je leest het al: TUI is een erg grote klant. Dus er komt veel werk kijken bij de opstart.

PHOTO 2022 02 25 08 38 24 2

/ Hoe TUI klant werd bij Care

Care werd geselecteerd door TUI na een aanbesteding. Dat wil zeggen dat TUI aan verschillende schoonmaakbedrijven heeft gevraagd om een dossier in te dienen. Daarmee probeert onze salesploeg via een uitgebreid dossier TUI te overtuigen dat Care de beste keuze is.

/ Lees meer over ons salesteam

/ De taken van Care bij TUI

We verzorgen de schoonmaak van het hoofdkantoor in Zaventem op weekdagen tussen 6 en 21 uur. De loodsen poetsen we elke dag, ook op zaterdag en zondag. We namen het bestaande schoonmaakpersoneel over. Dat team bestaat uit zeven medewerkers waarvan er drie voltijds en vier halftijds werken.

De wet verplicht Care om het personeel van het vorige schoonmaakbedrijf van een nieuwe klant over te nemen. Het voordeel is dat deze schoonmakers het terrein al kennen. Voor deze overname werkten we nauw samen met het vorige schoonmaakbedrijf om alles goed te laten verlopen. Zo garanderen we een nog betere kwaliteit.

/ Lees blog overname personeel

/ Het verloop van de opstart

De schoonmaak bij een nieuwe klant wordt altijd opgestart door de Teamleaders en hun District Manager. Voor de opstart bij TUI werkten Rachid, Yacoubi en Kelly samen met District Manager Mo El Morabit. Het begon met verschillende meetings met de technische managers van TUI. Zij staan in voor het beheer en de vliegtuigschema’s, wat voor de schoonmaak in de loodsen belangrijk is.

Na twee maanden voorbereiding was het Care-team op 7 februari klaar voor de eerste werkdag. Alles was van a tot z geregeld. Van de levering van het materiaal zoals machines, werkkleding, schoenen … tot de schoonmaakproducten. De schoonmakers kregen verschillende opleidingen van onze leveranciers. Zelfs de vakbondsafgevaardigden, met vertaler-tolk, waren aanwezig om informatie te geven en vragen van het personeel te beantwoorden.

PHOTO 2022 02 25 08 38 24

Binnenkort volgt er al een evaluatiedag. Die draait rond uitwisseling van info, discussiëren en luisteren. Iedereen komt aan het woord. De Teamleaders zoeken dan naar oplossingen waarmee ze de werking nog kunnen verbeteren. Op die manier garanderen ze altijd de hoogste kwaliteit. Daarvoor rekenen ze op het hele schoonmaakteam. Ze verwachten dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zelfstandig kan werken.

/ Vlotte communicatie erg belangrijk

Eigenlijk draait alles rond organisatie, communicatie en coördinatie. Gelukkig is TUI een sympathieke klant en verliep de communicatie erg vlot. Van in het begin van de samenwerking waren ze erg tevreden over onze professionele aanpak.

Iedereen wordt betrokken bij zo’n project. Ook het mobiele personeel, de vlinders, bleken bij deze opstart van onschatbare waarde. De Teamleaders willen dan ook Moussa en Ahmed nog even bedanken voor hun inzet.

Rachid, Yacoubi en Kelly maakten een leuke video over de opstart van TUI. Benieuwd hoe het eraan toeging?

/ Bekijk de video / Terug