/ Poetsen als hobby, naaien als beroep

Je hebt een eigen winkel. Hoe kom je dan bij Care terecht?
“Door corona vielen alle bestellingen weg en dus een groot deel van mijn inkomen. Daarom besloot ik te gaan poetsen en ben ik bij Care terechtgekomen. Nu werk ik twee voormiddagen in de week voor Care. Eigenlijk is het mijn hobby”, glimlacht Myriam. “Ik doe het graag. Dus ik blijf het doen.”

Je maakt alleen pakken uit stretchstof. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
“Het zijn vooral turnpakken: voor duo’s, trio’s tot groepen van wel veertig personen. Maar ik naai ook zwempakken en dansmaillots voor verenigingen, allemaal op maat. Ik maak ook andere outfits, zoals sexy stukken voor paaldansers of verkleedkledij.”

11 WISTJEDAT Naaiatelier02

Hoe kom je erbij om net zulke pakken te maken?
“Ik heb altijd geturnd, net zoals mijn dochter trouwens. Toen ze in de club turnpakken nodig hadden, stelde ik voor om ze te maken. Want ik heb nu eenmaal snit en naad gevolgd. En zo is de bal stilaan aan het rollen gegaan.”

Ook superhelden komen bij jou over de vloer?
“Klopt! Ik heb de pakken voor Mega Mindy en Mega Toby gemaakt. Ik werk geregeld voor Studio 100. Vorig jaar zag je mijn pakken ook in The Masked Singer bij de achtergronddansers.”

11.WISTJEDAT? Naaiatelier Intro Image 768X768 3

Hoe komt het dat je zo bekend bent in de televisiewereld?
“In de televisiewereld zijn veel freelancers aan de slag. Die werken dan mee aan verschillende programma’s. Ik werd ooit een keer gevraagd om iets te maken, en dat was een succes. Daaruit volgde een nieuwe opdracht, enzovoort. Zo komt het dat mijn pakken geregeld op tv verschijnen. Eigenlijk belanden al mijn klanten bij mij via mond-tot-mondreclame.”

Staan er nog leuke opdrachten op de planning?
“Eigenlijk wel. Ik heb net nog een opdracht gekregen voor #LikeMe. Maar ik heb eigenlijk geen idee voor wie de pakken bedoeld zijn.”

Wat moet je maken?
“Drie pakken voor jongens en twee voor meisjes.”
Volgens mij zijn dat de hoofdrolspelers.
“Serieus? Goed dat ik dat weet!”

Bedankt Myriam voor jouw leuke verhaal en veel succes met Acron.

Breng gerust een bezoekje aan de website van Acron.

/ Acron / Terug