// SEPTEMBER 2021
C-magazine 13
/ Welkom

Beste Care-collega’s,

De zomerperiode loopt weer op haar einde. Hopelijk hebben jullie allemaal volop kunnen genieten van jullie vakantie.

De voorbije maanden was voor Care opnieuw een drukke en hectische periode. Ik vind het dan ook fijn dat we de afgelopen periode opnieuw mooi zijn doorgekomen.

Ik heb verschillende situaties gezien waarin ik de kracht van onze mooie organisatie terugzag. Hiervoor wil ik jullie allemaal een groot compliment geven.

Uiteraard ben ik ook enorm trots op onze bijdrage aan de schoonmaak na de ramp in Wallonië. In dit magazine komen onze acties nog uitgebreid aan bod.

Ik wens jullie alvast veel leesplezier!

Joost Tibosch

Blaadjes Giphy Bewerkt02
// IMPACT
/ Equal Rights Run

Tijdens de Allianz Memorial Van Damme, dé atletiekhappening in België, organiseerde Plan International de Equal Rights Run. Als bedrijf ‘koop’ je dan een startbaan en vaardig je een medewerker af om, aangemoedigd door duizenden supporters, de 100 meter te lopen. Met de opbrengst zorgt Plan International België ervoor dat meisjes over de hele wereld de kans krijgen om te sporten.

Op 3 september was het zover. Tijdens een van de belangrijkste sportevenementen in België - de Allianz Memorial Van Damme - organiseerde Plan International België de Equal Rights Run. Een mooi initiatief dat Care graag steunt.

Care vaardigde Els van Rijckeghem, SHEQ Manager en preventieadviseur, af als sprintster. En daarvoor smeerde ze graag haar benen in!

Hoe ze het ervan afbracht? Dat lees je hieronder.

Equal Rights Run Els 768X768

/ Tijdens de training

“Minstens 30 jaar ouder dan de andere deelnemers. Iedereen in groep over de finish, terwijl ik nog maar net aan de 50 meter zat om dan solo te eindigen. But … who cares! Het is de boodschap die telt.”

Equal Rights Run 1 768X768
/ Dag van de start

“Ik ben zo trots dat ik ben gekozen door Care en Vebego Airport Services om deze avond te mogen meelopen. De boodschap die we willen brengen blijft het belangrijkste: man, vrouw, dik, dun, oud, jong, blank, zwart … iedereen is gelijk. Wie je bent, is zoveel belangrijker dan je uiterlijk of geslacht. Voor mij is meedoen dus véél belangrijker dan winnen.”

Equal Rights Run 3 Met Naam (1)
/ Na afloop

“Niet de snelste benen, maar ik deed het vol overgave. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk maakte.”

/ Plan international
// Impact
/ Eerlijke kans op mooie start

Moeders voor Moeders is een van de goede doelen waarvoor Care zich al jaren inzet. Deze vzw biedt hulp aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben. Care heeft per regio enkele ambassadeurs die regelmatig acties organiseren om goede doelen zoals Moeders voor Moeders te steunen.

In augustus vond Sandra Duuring, ambassadrice regio Centraal, het tijd voor actie. De bedoeling was om goed en degelijk schoolmateriaal in te zamelen voor kansarme kinderen met het oog op het nieuwe schooljaar. Daardoor krijgen ook deze kinderen een eerlijke kans op een mooie start.

We spraken met Sandra en zij vertelde enthousiast over deze mooie organisatie.

/ Interview
Moeders Voor Moeders (1)
// CARE-CULTUUR
/ Geen woorden maar daden
// Hulp bij de overstromingen

De regen viel al dagen met bakken uit de lucht en op 14 juli sloeg dan ook het noodlot toe. In Luik, Luxemburg, Namen en Limburg traden rivieren buiten hun oevers en zorgden zo voor een catastrofe. Huizen werden vernield, auto’s meegesleurd en er verdronken ook bewoners. Dit is voor België een zeer uitzonderlijke situatie.

Nadat het water was weggetrokken, werd de omvang van de ravage pas helemaal duidelijk. Dat was voor ons het signaal om te laten zien waar Care voor staat: solidariteit, medeleven en vooral daden.

/ Lees meer over onze crisisteams
CARE Overstroming ¢Trilisious 125011
// Oproep
Vrijwilliger? Deel jouw verhaal

Breng je eenzame bejaarden een bezoekje? Geef je voetbaltraining aan kinderen die het thuis moeilijk hebben? Maak je voedselpakketten klaar bij de Voedselbank? Of ga je wandelen met asielhonden? Kortom, doe jij in je vrije tijd aan vrijwilligerswerk? Vertel er ons alles over en deel je verhaal in het volgende C-Magazine. Jouw kans om je goed doel in de kijker te zetten en je collega’s warm te maken om zelf vrijwilligerswerk te doen.

/ Stuur snel een mail naar Chantal
Call To Action Block 768X450 Vrijwilligers Met Voetbal
// NIEUWS
/ Lancering nieuwe website

Je kunt er niet naast kijken: het C-Magazine zit in een nieuw jasje. Maar dat is niet alles: ook onze website www.care.be kreeg een grondige make-over en staat sinds 15 september online. 

Het initiatief komt vanuit ons moederbedrijf Vebego. Alle Vebego-bedrijven kregen deze update. Zo maakten deze zomer maar liefst veertig websites de overstap naar een nieuw systeem. Naast een frisse lay-out, verloopt alles ook veel sneller. En dat maakt een bezoekje aan onze website nog aangenamer. Interessant om weten: het knopje om in te loggen op intranet vind je nog altijd bovenaan de site.

Benieuwd naar onze nieuwe website? Breng haar zeker even een bezoekje en laat weten wat je ervan vindt.

/ Bezoek de nieuwe website
Care New Site 03
// Wist je dat?
/ Ook Care krijgt controles
Care staat voor kwaliteit met oog voor het milieu en de veiligheid van de medewerkers. Dat bewijzen we aan de hand van certificaten.

Om die te behalen, doen we de nodige inspanningen om aan alle normen te voldoen. Een externe firma controleert elk jaar of we met alles in orde zijn, zodat we onze certificaten kunnen houden. Die controles noemen we externe audits.

// WIJ ZIJN CARE
/ Victor, Yacoubi en Aart
// SPIC & SPAN
/ How to met de microvezeldoek

Microvezeldoekjes zijn onmisbaar bij een goede poetsbeurt. Je vindt ze in de meeste huishoudens, maar ook bij Care werken we er dagelijks mee in de professionele schoonmaak. Maar wat zijn microvezeldoekjes eigenlijk? Hoe werken ze? En hoe gebruik je ze correct?

/ Ontdek alles over de microvezeldoek
• Masterframe Call To Action Block 768X450 Microvezel03
/ Care-cijfer
1138
bezoekers/maand
Wist je dat de vacaturesite werkenbijcare.be boordevol interessante vacatures staat?

Werkenbijcare.be trekt maar liefst gemiddeld 1138 bezoekers per maand aan. Dit spectaculaire getal roepen we daarom uit tot Care-cijfer van de maand.

Help je mee onze Care-familie uit te breiden? Moedig dan zeker werkzoekende vrienden, familie en buren aan om naar www.werkenbijcare.be te surfen.

Nog een leuk weetje
Breng je iemand aan en blijkt hij of zij een succesvolle aanwinst voor Care? Dan krijg je daarvoor een mooie beloning in de vorm van een extra premie.

23511 [Converted] (2)
/ Vacature in de kijker

Er zijn weer enkele interessante vacatures voor gemotiveerde werkzoekenden! Ken jij iemand die in aanmerking komt? Geef dan zeker een seintje of geef de info door aan geïnteresseerden. Op Werken bij Care staan al onze vacatures nog eens netjes op een rij. Via de filter selecteren ze eenvoudig de job die bij hen past.

 • ICT Helpdeskmedewerker in Deurne
 • Flexibele schoonmaakmedewerker (vlinder) 30 uur/week in Geel
 • Flexibele schoonmaakmedewerker (vlinder) 30 uur/week in Lummen
// IN DE KIJKER
/ Een trouwe klant
/ De Liefkenshoektunnel
• Masterframe Segmentblok 530X730 Liefkenshoek
• Masterframe Segmentblok 530X730 Tunnel01
• Masterframe Segmentblok 530X730 Tunnel02
• Masterframe Segmentblok 530X730 Liefkenshoek Cadeau (1)

Vandaag zetten we een trouwe klant in de kijker: de Liefkenshoektunnel. Poetsdame Mariëlla maakt er al tien jaar de bureaus en tolhuizen schoon. We spraken met Managementassistent Chantal Heyrman over deze lange samenwerking.

Ontdek het volledige interview.

We hebben Care zien groeien op het vlak van duurzaamheid en gebruik van betere en milieuvriendelijkere producten.
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 01
• Masterframe Carousel 768X768 Jubilarissen 02
/ Onze Jubilarissen

Ook tijdens de zomermaanden vierden heel wat medewerkers hun jubileum. Vijf of vijfentwintig jaar dienst, iedere jubilaris bewijst elke dag opnieuw hoe onmisbaar hij of zij is. En na deze natte maar deugddoende vakantieperiode, zijn ze klaar om er nog een paar jaar bij te doen!

 • 10 jaar • 2011 - 2021
  Mohammed Lamarana Bah / Anne Woestenborghs / Farid Daadoui / Hayriye Kahya
 • 15 jaar • 2006 - 2021
  Sandra Duuring
 • 20 jaar • 2001 – 2021
  Rosita Moerman
 • 30 jaar • 1991 - 2021
  Audrey Bortels
 • // Oproep
  Kreeg jij een mooi boeket ter ere van je jubileum? Maak dan een LEUKE SELFIE en DEEL deze OP FACEBOOK. Wie weet verschijnt jouw foto in het volgende C-Magazine.
// In de kijker
/ Student Zomer 2021
Elke zomer trekken veel van onze schoonmakers op vakantie. Maar hun werk blijft niet liggen. Daarom doen we een beroep op jobstudenten om deze taken over te nemen.


Na een korte, intensieve opleiding van hun Teamleader gaan de jongeren aan de slag. Elk jaar merken we weer hoe onmisbaar ze zijn en hoe ze hun best doen. Toch zijn er altijd studenten die extra hard opvallen door hun tomeloze inzet en flexibiliteit. En dat willen we belonen!

Net zoals de voorbije jaren kozen elk van onze Teamleaders een jobstudent die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden. De winnaars ontvangen een cadeaubon.

 

/ Ontdek de winnaars van Student Zomer 2021
Celebrities Posing To Paparazzi And Walking Along Red Carpet 768X768 03
// BEDANKING medewerker & klant
/ Een dikke merci van …
// #FLOORFIE
#vloervandeweek
• Masterframe Carousel 768X768 Animatie Bo Bij De Klanten
• Masterframe Carousel 768X768 Karina (1)
• Masterframe Carousel 768X768 Sandra (2)
• Masterframe Carousel 768X768 Teamleader Randy (1)
• Masterframe Carousel 768X768 T En M (1)