Sandra Duuring DSC 5366 Met Naam Text CB Adv (1)
Sandra Duuring, District Manager Centraal en Care-ambassadrice voor regio Centraal, heeft een hart voor Moeders voor Moeders. Ze steunt dit goede doel al jaren zelf. Ze vertelt er dus graag meer over.

“Moeders voor Moeders is een Antwerpse vzw die in 1994 werd opgericht. Ondertussen is het een begrip in Antwerpen. Ook de vondelingenschuif is een initiatief van Moeders voor Moeders”, vertelt Sandra. “De vzw steunt kinderen van 0 tot 14 jaar uit kansarme gezinnen. Iedereen mag er bruikbare spullen afgeven. Vrijwilligers sorteren het materiaal en delen het uit.”

Care organiseert al vele jaren in november een inzamelactie voor speelgoed. Op die manier krijgen heel wat kansarme kinderen toch een cadeau van Sinterklaas. Maar door corona ging de actie vorig jaar niet door. Daarom besloot Sandra om een ander initiatief op touw te zetten rond het nieuwe schooljaar. “Ik nam eerst contact op met de vzw om te vragen wat ze nodig hadden. Kleren voor jongens tot 14 jaar vragen ze bijvoorbeeld altijd. Tja, jongens verslijten nu eenmaal sneller kleren. Ook aan babymelk, tandenborstels en tandpasta’s hebben ze altijd een tekort. Als je maar een paar euro te spenderen hebt, geef je die niet uit aan tandpasta, maar aan voeding.”

Ook schoolmateriaal stond op de lange lijst: boekentassen, pennen, schriften, kleurpotloden … Kortom, Sandra’s inzamelactie was meer dan welkom.

“In de vakantieperiode is het moeilijk om iets te organiseren. Dus schakelde ik de hulp in van de Care-ambassadeurs van de verschillende regio’s. Via een onlinemeeting legde ik hen uit wat de bedoeling was en hoe ze de spullen rechtstreeks aan Moeders voor Moeders konden bezorgen.”

Sandra heeft nog andere leuke ideeën om Moeders voor Moeders te steunen. “De vzw draait op vrijwilligers. Het zou dus super zijn als we met een paar collega’s een handje helpen om materiaal te sorteren en verdelen.”

Heb jij nog bruikbare kleren, babyvoeding, speelgoed of ander materiaal liggen? Het enige dat je hoeft te doen, is afgeven bij Moeder bij Moeders. Op de website vind je alle info.

Wil je Sandra helpen met acties organiseren of wil je eraan deelnemen? Bel haar dan op het nummer 0498 88 40 42.