/ Care-medewerkers slaan handen in elkaar

Op onze Facebookpagina kon je de gebeurtenissen en acties van onze teams volgen. We maakten een korte samenvatting.

• Masterframe Carousel 768X768 09
• Masterframe Carousel 768X768 06
• Masterframe Carousel 768X768 01
• Masterframe Carousel 768X768 02
• Masterframe Carousel 768X768 03
• Masterframe Carousel 768X768 07
/ 19 juli

Care wil graag een handje toesteken in de getroffen gebieden. We nemen contact op met officiële kanalen maar helaas krijgen we daarop geen antwoord. Daarom stelt Care, samen met andere Belgische Vebego-bedrijven, zelf een crisisteam samen. Op Facebook verschijnt de oproep naar medewerkers die hulp nodig hebben. Voor zichzelf, familie, kennissen, buren … En we willen doen wat we het beste doen: schoonmaken.

/ 21 juli

Dieter (Van Camp) neemt de trein naar Luik en komt daar een vader en dochter tegen die op weg zijn naar het getroffen gebied. Zo komt hij in Trooz terecht en ontmoet hij Jean-Pierre die alles daar coördineert. Geen eenvoudige taak want de communicatie verloopt vaak stroef. Sommige huizen op de lijst zijn al schoongemaakt door familieleden of de inwoners blijken elders onderdak gevonden te hebben. Maar er zijn veel mensen die hulp nodig hebben. Werk genoeg!

/ 22 juli-27 juli

Onze ploegen zijn druk in de weer om de getroffenen te helpen met opruimen. De indrukwekkende voor- en nafoto’s uit Nessonvaux laten zien dat ons harde werk loont.
Bedienden doen als vrijwilliger mee, Care voorziet ook schoonmakers en studenten. We krijgen materiaal van Alpheios, INKA en Mondo. Klant Nestlé stuurt vrijwilligers om diverse hulpgoederen uit te delen, onder andere toiletpapier dat gratis geleverd werd door onze partner Mondo.

/ 28 juli

De Care-cultuur dringt door tot op Vebego-niveau. Hoofd van Vebego Ronald Goedmakers en zijn vrouw Sylvia vervoegen het schoonmaakteam in Trooz.

/ 31 juli

Nog meer aangrijpende foto’s bereiken ons. Spotten we daar ook onze CEO Joost? Ook dank aan frituur aan huis ‘De Snackbar’ om iedereen te voorzien van gratis frieten, snacks en een drankje. Na een week hard werken, is dit voorlopig de laatste schoonmaakdag.

/ 2 augustus

We ontvangen een bericht van onze teamleider Yacoubi El Miloude. Yacoubi heeft een deel van de schoonmaak-coördinatie verzorgd en hij stak ook onmiddellijk mee de handen uit de mouwen. Hij stuurt nog enkele foto’s die vooral hoop en dankbaarheid uitstralen.

 

 

Voor de getroffenen waren de uren die Care schonk een eerste stap naar herstel. Als bedanking aan alle vrijwilligers maakten we een filmpje van de aangrijpende gebeurtenissen. We gingen het gesprek aan met Dieter, de initiatiefnemer van deze geweldige actie en lokale coördinator Jean-Pierre. Ook enkele bewoners en onze studenten komen aan het woord.

/ Terug