/ Ontdek alles over de microvezeldoek

1 / Hoe werkt een microvezeldoek?

Zoals het woord zegt, bestaat de microvezeldoek uit kleine vezels. Deze duizenden vezels hebben weerhaakjes die vuil opschrapen. Tussen de vezels zit er voldoende ruimte om vuil en vocht op te nemen.

3 / Wat met een vuile doek?

Is je doekje vuil? Neem dan een nieuw doekje. Om te vermijden dat je handen in aanraking komen met het vuil, vouw het zoals in de animatie hiernaast.

• Masterframe Advanced Textblock Microvezeldoen 500X300 02

2 / Hoe gebruik je een microvezeldoek?

Met een droge doek vang je stof op en kun je spiegels opblinken. Ander soort vuil verwijder je eenvoudig door je doekje lichtjes te bevochtigen. Dat noemen we klamvochtig. En zo komen we meteen aan het grootste voordeel: je hebt maar een beetje water nodig en geen schoonmaakmiddel. En dat is alleen maar goed nieuws voor het milieu.

4 / Hoe maak je de doeken proper?

Stop de doeken bij de gewone was en gebruik een klein beetje wasproduct. Gebruik geen wasverzachter. Die maakt de weerhaakjes op de microvezeldoek zacht waardoor hij aan poetskracht verliest. Azijn is een doeltreffend en natuurvriendelijk alternatief voor wasverzachter.

5 / Wat met hardnekkig vuil?

Kalk, extreem vet of schimmels ga je nog altijd te lijf met schoonmaakmiddelen. Daarvoor is een microvezeldoekje onvoldoende. Heb je daarover vragen? Je Teamleader helpt je graag verder.

/ Terug