Ecologische poetsproducten Alpheios
23-02-2021

Ecologische poetsproducten en innovatieve schoonmaaksystemen veroveren werkvloer

In de blog ‘Alles start bij het gebruik van kwaliteitsproducten’ las u hoe Care rekent op de kwaliteitsproducten van zusterbedrijf Alpheios. U maakte kennis met de ecologische poetsproducten van Vive en met de Triple-T trolley. Maar wist u dat Vive-producten naast het EU Ecolabel ook het cradle-to-cradle-certificaat hebben? En dat de Triple-T trolley binnenkort ook als elektrische poetskar verkrijgbaar is? Innovaties waarvan Care dankbaar gebruikmaakt. Marc Peeraer van Alpheios vertelt er graag meer over. Marc Peeraer van Alpheios vertelt er graag meer over.

“Cradle-to-cradle (C2C) betekent van wieg tot wieg. Er bestaat met andere woorden geen afval meer. In ons geval betekent dat de levenscyclus van een product volledig rond is: van productie tot de afvoer in de rioolbuizen. Want wat daarin terechtkomt, is volledig afbreekbaar. Het schaadt de natuur dus niet en daarom komt het ook in aanmerking als cradle-to-cradle-product.”

“De producten die Care van Alpheios afneemt, zoals Vive, hebben dus zowel het EU Ecolabel als het C2C-certificaat. Bovendien hebben de schoonmakers maar een heel kleine dosis nodig voor een optimaal resultaat.”

Nee tegen waterverspilling, ja tegen MADE BLUE

Vive is niet het enige ecologische poetsproduct in het gamma van Alpheios. Want buiten poetskarren heeft Triple-T ook een lijn schoonmaakproducten met EU Ecolabel en C2C-certificaat. Wat is het verschil tussen beide producten?

“Vive bestaat uit wat klassiekere producten. Triple-T gaat een stapje verder met nog lagere doseringen en voorbevochtiging. Daarmee bedoel ik dat alles meteen gebruiksklaar is. Voor tien doeken heb je maar 700 milliliter water en 1 milliliter product nodig. Je hoeft de doeken niet meer uit te wringen en hebt dus geen afvalwater meer. Daarom passen de ecologische producten van Triple-T ook perfect in het kader van MADE BLUE: een organisatie die zorgt voor drinkbaar water in ontwikkelingslanden. Care schenkt het geld dat ze besparen aan water aan dit goede doel.”

Triple-T gaat elektrisch

Alpheios zit niet stil en blijft innoveren in betere schoonmaaksystemen. Daarbij valt vooral de Triple-T E-trolley op. Het elektrische broertje van de Triple-T trolley brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • geschikt voor alle types vloeren, ook voor stroeve vloeren zoals (hoogpolige) tapijtvloeren
  • gedaan met manueel duwen van de trolleys, en dus beter voor rug en schouders
  • moeiteloos lange afstanden overbruggen
  • gebruiksvriendelijke bediening
  • lange batterijduur: loodzuurbatterijen gaan 8 tot 16 kilometer mee, lithiumionbatterijen zelfs 14 tot 25 kilometer
  • bestaande Triple-T trolleys (M of L) kunnen worden omgebouwd tot een E-trolley

“Care is heel enthousiast over de E-trolley. Schoonmakers hebben een zwaar beroep en deze kar maakt het hen toch gemakkelijker. Dit komt alleen maar hun gezondheid ten goede. En we zijn bezig met nog meer verbeteringen. Denk maar aan een sta-plank, zo hoeven gebruikers niet meer de hele tijd te lopen. Ideaal voor langere afstanden. Want op grote sites leggen ze heel wat kilometers per dag af. We zijn ook bezig met een automatisch volgsysteem waarbij de trolley de medewerker achterna komt.”

De Triple-T ondergaat ook kleinere, maar essentiële aanpassingen zoals het beveiligde deksel. “Dat was nodig. Tot voor kort kon je de beveiligde deksels mits wat handigheid open krijgen. Maar in bijvoorbeeld de luchthaven blijven de karren bij de sanitaire blokken staan. Dan wil je natuurlijk vermijden dat er iemand iets gevaarlijks in achterlaat. Deze aanpassing was dus noodzakelijk. Op slot is nu echt op slot.”

Kleine aanpassingen, groot verschil

Verder werkt Alpheios vooral aan kleine verbeteringen van bestaand materiaal. “We focussen daarbij grotendeels op een langere gebruikstijd, betere batterijen en grote watertanks of afzuigmonden. En een afvalkar waaraan je nu twee vuilniszakken kunt hangen om zo gemakkelijker afval te sorteren. We zijn ook bezig om onze vuilniszakken in gerecycleerd plastic aan te bieden. Het zijn maar enkele voorbeelden die toch een wereld van verschil maken.”

Wilt u ook een schoonmaakbedrijf dat gebruik maakt van ecologische poetsproducten en de laatste innovaties op schoonmaakgebied? Neem gerust contact op met onze sales advisors.

Ecologische Poetsproducten Kar Alpheios

Meer blogs

Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
1 min.
Nieuw Kantoorinrichting
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Nieuwe kantoorinrichting: geef oude kantoormeubelen nieuw design

Bij Care houden we de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen in facility management. De collega’s van ons zusterbedrijf NNOF zijn echte voorlopers in duurzame kantoorinrichting. Project Manager Simon Vandevoorde deelt zijn passie in deze gastblog.
22-09-2019
2 min.