Kwaliteitsproducten professionele schoonmaak
05-02-2021

Alles start bij het gebruik van kwaliteitsproducten

De hoge kwaliteit die Care levert, is mede dankzij de samenwerking met sterke partners. Alpheios is daarvan een schoolvoorbeeld. Het is, net zoals Care, lid van de Vebego-familie. En waar Care instaat voor de schoonmaak van bedrijven, zorgt Alpheios voor kwaliteitsvolle poetsproducten en dito machines. Maak kennis met unitmanager Marc Peeraer.

Marc is als eerste contactpersoon (of SPOC) nauw betrokken bij Care. Teamleaders kloppen bij hem aan met schoonmaaktechnische vragen. “Soms is een nieuw pand zo vuil dat een standaard reiniging niet meer helpt, en er ingrijpende middelen nodig zijn. Dan vragen ze mij om raad. Meestal probeer ik aan de hand van doorgestuurd fotomateriaal het nodige advies te geven. Is dat niet voldoende? Dan ga ik ter plaatse kijken. Mijn koffer zit bijvoorbeeld vol spullen om de nodige testen te doen. Ik fungeer als apotheker: ik schrijf op welk materiaal ze moeten gebruiken en hoe vaak ze moeten poetsen om iets proper te krijgen. Komt er veel werk bij kijken of lijkt de opstart moeilijk, dan bezorg ik de Teamleader een handleiding met de nodige stappen.”

Soms gaat Marc ook de baan op met de salesmedewerkers van Care. “Ik geef dan advies over de producten of het materiaal dat ze in de toekomst gaan moeten gebruiken bij een nieuwe klant. Op die manier kan Care meteen een correcte offerte opmaken.”

Juiste productkeuze

Eerst laat Marc Care kiezen tussen klassieke en ecologische producten, voorzien van de nodige certificaten. Dat is afhankelijk van de wensen van de klanten van Care, al kiezen ze meestal de ecologische producten van Vive. Daarna bekijkt hij welke producten hij nodig heeft: interieur, vloer, sanitair … “Ik maak dan een overzicht van een selectie op maat. Care vertrouwt daarbij op onze expertise. Het vergemakkelijkt de keuze en verkleint de kans op vergissingen.”

Vloeropleiding als extra service

Marc merkt dat Teamleaders vaak worstelen met verschillende types vloeren en het onderhoud ervan. Hij kan daarvoor ook een specifieke opleiding inrichten. “Ik leer ze om vloeren en problemen te herkennen. En zo spelen ze proactief in op de vraag van de klant. Sowieso komt iedere nieuwe Sales Advisor, District Manager en Teamleader bij mij langs voor een gratis mini-opleiding professionele schoonmaak.”

Tiple T-trolley

Naast de producten bevat het gamma van Alpheios ook een waaier aan poetsmateriaal. De nieuwe Triple-T trolley (poetskar) springt daarbij in het oog. “Deze trolley is een uniek concept”, vertelt Marc. “Hij is volledig afsluitbaar, waardoor er dus niets uitsteekt. En als de schoonmaker pauze neemt, sluit hij de kar veilig af. Helaas durven de exclusieve microvezeldoeken en producten anders wel eens te verdwijnen.”

De trolley is ook personaliseerbaar met bijvoorbeeld foto’s van het eigen bedrijf, de afdeling, de medewerkers … Daarmee biedt Care een stukje beleving aan de klant. Bovendien geeft dit de poetskar een mooie uitstraling en dat is prettiger werken voor de schoonmakers.

De kar is ook moduleerbaar: de klant kan de binnenkant inrichten zoals hij het wil. Om een wildgroei aan verschillende indelingen tegen te gaan, bedacht Marc speciaal voor Care een oplossing: “Ik heb een tiental trolleys volgens een bepaald concept op papier gezet. Deze standaardtrolleys hebben elk een eigen indeling en inhoud. Daardoor bestelt Care heel snel en gemakkelijk het juiste type kar. Bovendien zorg ik voor de volledige inhoud met de nodige producten en het materiaal. Stel dat Care in enkele dagen een nieuw pand onder handen moet nemen, dan bestellen ze met een simpele muisklik gebruiksklare Triple-T trolleys. Dat bespaart ons allemaal een hoop tijd.”

Wilt u ook een kwalitatieve schoonmaakservice? Neem dan zeker contact op voor meer info.

Marc Peeraer Alpheois

Meer blogs

Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
1 min.
Nieuw Kantoorinrichting
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Nieuwe kantoorinrichting: geef oude kantoormeubelen nieuw design

Bij Care houden we de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen in facility management. De collega’s van ons zusterbedrijf NNOF zijn echte voorlopers in duurzame kantoorinrichting. Project Manager Simon Vandevoorde deelt zijn passie in deze gastblog.
22-09-2019
2 min.