Sien
29-10-2020

Een dag in het leven van Sales Advisor cleanrooms Sien De Clerck

Sien De Clerck werkt al bijna 24 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon in de uitvoering als Teamleader computercleaning en daarna stapte ze over naar sales. Eerst voor de diensten in kantoorschoonmaak en de laatste 5 jaar doet ze sales binnen de cleanroomsector. Wij luisteren even bij Sien hoe het is om zo gepassioneerd te zijn door de job.  

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik gaf les op de hondenschool en iemand die ik daar kende, werkte bij Care als verkoopster. Op dat moment was ik nog heel verlegen en keek ik enorm naar haar op. Wat een lef, dat je zomaar ergens onbekend binnen durfde gaan om iets te verkopen. Toen ik even 2 maanden werkloos was, ben ik met een andere oud-collega bij Care begonnen. Wij hebben veel plezier gehad in die tijd en zij heeft nog bij Care gewerkt tot aan haar pensioen. Door mijn job bij Care en anderzijds mijn scheiding heb ik geleerd om zelfstandiger te zijn. Ik moest wel voor mezelf opkomen, want mijn huis moet afbetaald worden.   

Ongeveer 5 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van Sales Advisor Office Cleaning naar Expert Cleaning. De business unit cleanroom cleaning wilde uitbreiden en groeien. Ze hadden een Sales Advisor nodig die de focus enkel daarop legde. Omdat ik ooit onze grootste klant in de Pharmasector had binnengehaald en een paar nieuwe cleanroomklanten in Zwijnaarde had gemaakt, ben ik daar spontaan in gerold. Daarna ging ik verder op zoek naar nieuwe klanten en heb ik mijzelf gespecialiseerd in dit werkgebied.

Wat vind je tof aan de job?

Ik hou van contact met mensen: nieuwe mensen leren kennen, oplossingen zoeken op maat… Ik leef voor mijn job en als ik een klant kan overtuigen van ons verhaal ben ik heel trots. Als ons personeel daarna de job goed uitvoert en de klant is tevreden, dan ben ik de gelukkigste mens ter wereld.

Ook het team van Expert Cleaning is heel tof, ik voel mij goed in de groep.  

Hoe verloopt een week als Sales Advisor Expert Cleaning?

Voor mijn job ga ik op zoek naar nieuwe contacten die iets te maken hebben met pharma, semiconductor, biotech, chemie, … Dit kan zijn door fysiek binnen te springen, door ze aan te schrijven of te bellen. Zo probeer ik uit te zoeken of we iets voor hen kunnen betekenen, een advies op maat van dat bedrijf kunnen formuleren.

Daarnaast maak ik offertes en calculaties samen met mijn collega Luc, doe ik de nodige administratie, overleg ik met collega’s van operaties, bekijk ik mogelijke uitbreidingen bij bestaande klanten of ga ik bij hen op bezoek.

 

Expert Cleaning is qua werking totaal anders dan Office Cleaning: onze afdeling levert nog meer diensten op maat, want nergens zijn dezelfde noden en regels. De rode draad: alles moet zeker gedocumenteerd zijn, ons personeel moet de juiste opleiding krijgen, de werkzaamheden moeten geborgd zijn. Bij kantoorschoonmaak is het zo niet aangenaam om medewerkers van de klant te laten werken in een ongepoetste omgeving. Bij cleanrooms en labo’s is het werkelijk een cruciaal onderdeel van het proces. Die kritische omgevingen moeten altijd piekfijn schoongemaakt worden om de laboranten en proces operators veilig te kunnen laten werken. 

Om correct advies te kunnen geven, heb ik zelf opleidingen gevolgd en ben ik mee gaan schoonmaken in cleanrooms van onze bestaande klanten. Ik leer veel van de mensen op de vloer en haal ook kennis op bij leveranciers van materialen of producten.  

Verliep het werk anders tijdens Corona?

Op vlak van diensten hebben onze cleanroomklanten niet echt andere noden. Ze moeten verder blijven werken, er is geen mindere bezetting en de regels blijven hetzelfde. De kantoren van diezelfde pharmabedrijven bijvoorbeeld hebben wél meer vragen rond desinfectie.  

Voor mijn eigen werk: dit gebeurt nu vooral van thuis. Hierdoor mis ik veel persoonlijke contacten. En ik mis zelfs de files in de auto!

Waarom moeten cleanroom bedrijven klant worden bij Care Expert Cleaning?

Wij hebben de kennis in huis, samen met een groep goedopgeleide, gemotiveerde schoonmakers. We denken ook mee. Hierdoor kan Care Expert Cleaning diensten bieden op maat van de klanten met een cleanroom of labo. Bovendien heb ik van in het begin een nauwe band met mijn klanten, ik ga voor hen door het vuur. Klanten kunnen mij altijd bellen met vragen en dan zoek ik een oplossing waar nodig.

Wilt u meer weten over onze cleanroom diensten en een offerte aanvragen? Neem gerust even contact met ons op en wij staan u graag te woord. 

#werkplezier #professioneleschoonmaak #cleanroomcleaning

Weetje Sien Hond
Weetje Sien Jani (1)

Weetje over jezelf

Voor wie het nog niet weet: ik ben Sien van het duo “Sien en Maria” uit het televisieprogramma “Schoon en Meedogenloos”. Dat achtervolgt mij nog altijd na al die jaren, maar hierdoor kan ik ook leuke dingen doen zoals nu net een interview voor de krant. En zoals vorige week een basiscursus schoonmaak in de gevangenis van Oudenaarde. Ik poets ook heel graag en vaak in mijn eigen huis. Daarnaast heb ik 2 geadopteerde hondjes waar ik veel mee bezig ben, zij zijn mijn kindjes.

Contacteer ons

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Opstart Cleanroom (1)
cleanroom

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Roxanne de Vos (District Manager bij Care Expert Cleaning) geeft enkele tips.
23-05-2019
1 min.
Richtlijnen Cleanrooms
cleanroom

Richtlijnen cleanrooms doortrekken naar kantoren

In cleanrooms en andere kritische ruimtes gelden er strikte kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen. De komst van corona verandert daaraan weinig. Toch zet Care Expert Cleaning in tijden van pandemie de puntjes nog meer op de i. Want vooral de medische en farmaceutische bedrijven moeten nu een tandje bijsteken. En dat kan alleen met een veilige omgeving voor de medewerkers van de klant én de garantie op de productie van veilige medicijnen.
01-07-2020
4 min.