Sien De Clerck Care Expert Cleaning
29-10-2020

Een dag in het leven van Sales Advisor cleanrooms Sien De Clerck

Sien De Clerck werkt al bijna 24 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon in de uitvoering als Teamleader computercleaning en daarna stapte ze over naar sales. Eerst voor de diensten in kantoorschoonmaak en de laatste 5 jaar doet ze sales binnen de cleanroomsector. Wij luisteren even bij Sien hoe het is om zo gepassioneerd te zijn door de job.  

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik gaf les op de hondenschool en iemand die ik daar kende, werkte bij Care als verkoopster. Op dat moment was ik nog heel verlegen en keek ik enorm naar haar op. Wat een lef, dat je zomaar ergens onbekend binnen durfde gaan om iets te verkopen. Toen ik even 2 maanden werkloos was, ben ik met een andere oud-collega bij Care begonnen. Wij hebben veel plezier gehad in die tijd en zij heeft nog bij Care gewerkt tot aan haar pensioen. Door mijn job bij Care en anderzijds mijn scheiding heb ik geleerd om zelfstandiger te zijn. Ik moest wel voor mezelf opkomen, want mijn huis moet afbetaald worden.   

Ongeveer 5 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van Sales Advisor Office Cleaning naar Expert Cleaning. De business unit cleanroom cleaning wilde uitbreiden en groeien. Ze hadden een Sales Advisor nodig die de focus enkel daarop legde. Omdat ik ooit onze grootste klant in de Pharmasector had binnengehaald en een paar nieuwe cleanroomklanten in Zwijnaarde had gemaakt, ben ik daar spontaan in gerold. Daarna ging ik verder op zoek naar nieuwe klanten en heb ik mijzelf gespecialiseerd in dit werkgebied.

Wat vind je tof aan de job?

Ik hou van contact met mensen: nieuwe mensen leren kennen, oplossingen zoeken op maat… Ik leef voor mijn job en als ik een klant kan overtuigen van ons verhaal ben ik heel trots. Als ons personeel daarna de job goed uitvoert en de klant is tevreden, dan ben ik de gelukkigste mens ter wereld.

Ook het team van Expert Cleaning is heel tof, ik voel mij goed in de groep.  

Hoe verloopt een week als Sales Advisor Expert Cleaning?

Voor mijn job ga ik op zoek naar nieuwe contacten die iets te maken hebben met pharma, semiconductor, biotech, chemie, … Dit kan zijn door fysiek binnen te springen, door ze aan te schrijven of te bellen. Zo probeer ik uit te zoeken of we iets voor hen kunnen betekenen, een advies op maat van dat bedrijf kunnen formuleren.

Daarnaast maak ik offertes en calculaties samen met mijn collega Luc, doe ik de nodige administratie, overleg ik met collega’s van operaties, bekijk ik mogelijke uitbreidingen bij bestaande klanten of ga ik bij hen op bezoek.

 

Expert Cleaning is qua werking totaal anders dan Office Cleaning: onze afdeling levert nog meer diensten op maat, want nergens zijn dezelfde noden en regels. De rode draad: alles moet zeker gedocumenteerd zijn, ons personeel moet de juiste opleiding krijgen, de werkzaamheden moeten geborgd zijn. Bij kantoorschoonmaak is het zo niet aangenaam om medewerkers van de klant te laten werken in een ongepoetste omgeving. Bij cleanrooms en labo’s is het werkelijk een cruciaal onderdeel van het proces. Die kritische omgevingen moeten altijd piekfijn schoongemaakt worden om de laboranten en proces operators veilig te kunnen laten werken. 

Om correct advies te kunnen geven, heb ik zelf opleidingen gevolgd en ben ik mee gaan schoonmaken in cleanrooms van onze bestaande klanten. Ik leer veel van de mensen op de vloer en haal ook kennis op bij leveranciers van materialen of producten.  

Verliep het werk anders tijdens Corona?

Op vlak van diensten hebben onze cleanroomklanten niet echt andere noden. Ze moeten verder blijven werken, er is geen mindere bezetting en de regels blijven hetzelfde. De kantoren van diezelfde pharmabedrijven bijvoorbeeld hebben wél meer vragen rond desinfectie.  

Voor mijn eigen werk: dit gebeurt nu vooral van thuis. Hierdoor mis ik veel persoonlijke contacten. En ik mis zelfs de files in de auto!

Waarom moeten cleanroom bedrijven klant worden bij Care Expert Cleaning?

Wij hebben de kennis in huis, samen met een groep goedopgeleide, gemotiveerde schoonmakers. We denken ook mee. Hierdoor kan Care Expert Cleaning diensten bieden op maat van de klanten met een cleanroom of labo. Bovendien heb ik van in het begin een nauwe band met mijn klanten, ik ga voor hen door het vuur. Klanten kunnen mij altijd bellen met vragen en dan zoek ik een oplossing waar nodig.

Wilt u meer weten over onze cleanroom diensten en een offerte aanvragen? Neem gerust even contact met ons op en wij staan u graag te woord. 

#werkplezier #professioneleschoonmaak #cleanroomcleaning

Weetje Sien Hond
Weetje Sien Jani (1)

Weetje over jezelf

Voor wie het nog niet weet: ik ben Sien van het duo “Sien en Maria” uit het televisieprogramma “Schoon en Meedogenloos”. Dat achtervolgt mij nog altijd na al die jaren, maar hierdoor kan ik ook leuke dingen doen zoals nu net een interview voor de krant. En zoals vorige week een basiscursus schoonmaak in de gevangenis van Oudenaarde. Ik poets ook heel graag en vaak in mijn eigen huis. Daarnaast heb ik 2 geadopteerde hondjes waar ik veel mee bezig ben, zij zijn mijn kindjes.

Cleanroom en labo reiniging

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.