Luc Magette Care
14-10-2020

Een dag in het leven van Calculator Luc Magette

Luc werkt al 15 jaar bij Care met een tussenpauze van 2.5 jaar. Al die tijd was hij binnendienstmedewerker, de laatste 10 jaar verantwoordelijk voor de calculaties. Wij luisteren even bij Luc wat hij dagelijks doet voor bestaande klanten en prospecten. 

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik heb logistiek gestudeerd, op dat moment was het een nieuwe richting en dat lokte veel belangstelling toen ik afstudeerde. Iedereen wilde weten wat die studie inhield… Het plannen van de magazijnen, productielijnen, alles rond transport en opslag: dat klonk goed voor de bedrijven waar ik langs mocht gaan. Maar het risico nemen om een job in logistiek aan iemand anders te geven dan de ingenieurs die het tot hier toe deden, dat durfde men niet. Na een tijdje ben ik breder beginnen zoeken en heb ik bij Care gesolliciteerd op de functie van binnendienstmedewerker-calculator. Ik was blij dat ik iets vond waarin wat variatie zat en bij een bedrijf waar ik kansen kreeg om mij te bewijzen.

Hoe waren jouw eerste maanden bij Care?  

Het was mijn eerste job dus ik vond het heel fascinerend: ik mocht mee met uitvoering, met de verkopers, ik maakte mijn eerste calculaties… Mijn ogen gingen open. Ik had nooit beseft hoeveel processen er achter “gewoon schoonmaak” zitten.  

Hoe verloopt een dag als Calculator?

Mijn job is voor een stuk binnen en voor een stuk buiten: ik maak calculaties in excel en de programma’s daarrond. Daarnaast heb ik contact met mijn sales collega’s, met de District Managers of Teamleaders om dossiers door te nemen voor we ze voorstellen aan de klant. Ik werk ongeveer de helft voor Care Office Cleaning en de helft voor Care Expert Cleaning, uiteraard varieert dat naargelang de aanvragen.  

Naast de gewone schoonmaak doen wij ook aanvullende diensten en hiervoor heb ik contact met andere leveranciers waar we mee samenwerken, bijvoorbeeld sanitaire toestellen, inloopmatten, schoonmaakmachines…

Ik beheer de dossiers van grote klanten zoals Barco, KULeuven, AktiefInvest, JSR, De Punt, Terumo. Hier ben ik aanwezig bij de eerste contacten en na scoring blijf ik betrokken bij het proces.  Dit zijn samenwerkingen waarbij permanent veranderingen gebeuren, ik pas het overzicht aan naar   wat we werkelijk doen op dat moment. Zo blijft de facturatie ook kloppen. Bijvoorbeeld als er een nieuw gebouw in gebruik wordt genomen en er is nood aan extra diensten, dan doe ik opnieuw een calculatie.

Die calculaties voor prospecten kan op verschillende manier beginnen. Ofwel krijg je een ruimtestaat, ofwel plannen die moeten opgemeten worden, ofwel ga je ter plaatse. Het doel is altijd het verzamelen van informatie en de duur van de berekeningen hangt ook af van de complexiteit van die gegevens. Als er aanvragen komen waarbij de bedrijven een eigen document hebben om in te vullen, dan voorzie ik ook extra tijd.  

Omdat ik wel wat ervaring heb opgebouwd, help ik nieuwe collega’s graag op weg bij grotere aanvragen of als er specifieke vragen zijn van klanten.  

In al die jaren heb ik zelf ook veel bijgeleerd. In het begin voelde ik mij onzeker om mee te gaan naar een klant. Nu weet ik dat je niet alle vragen ad hoc moeten kunnen beantwoorden, dat je tijd krijgt om nog eens iets te checken achteraf. Ik ben ook zekerder van de calculaties zelf, ik ken meer de achtergrond en gevolgen van een bepaalde inschatting… Kritische vragen stellen bij aanpassingen van een berekening gaat me nu ook makkelijker af.

De laatste jaren is onze afdeling Expert Cleaning sterk gegroeid. Ik heb daarom meegeholpen om een nieuwe tool voor hun calculaties te maken. Daar zijn andere inzichten dan bij Office Cleaning, een andere manier van aanpakken: procedures, hygiëne, maximale snelheid van bewegen in sommige gevallen, desinfectie, een bepaalde frequentie van schoonmaak afhankelijk van de klasse van cleanroom…

Verliep jouw werk anders tijdens Corona?

Het is duidelijk dan we allemaal veel minder buiten komen. Er is minder afwisseling en daardoor wordt het wel wat saaier. Bij aanbestedingen is er altijd verplicht een plaatsbezoek, maar dat kan nu zelfs met filmpjes gebeuren waarbij de klant rondloopt met GSM. Af en toe mag ik op locatie gaan, maar het is nog vrij beperkt. Hopelijk komt daar snel verbetering in.   

Wat vind je tof aan je job?

Ik heb toffe collega’s, het is fijn om met hen samen te werken. Er is veel variatie en uitdaging, dat is belangrijk voor mij. Het contact met de mensen: operations en klanten is heel interessant. Het leuke is dat je mee kan gaan naar de klant ter plaatse. Door Corona mis ik nu het persoonlijke contact met uitvoering en met de klant. Veel verloopt per telefoon of online en dat is toch anders.

Waarom moeten bedrijven klant worden bij Care?

Care is heel menselijk, we houden in de calculatie rekening met de realiteit en niet puur met winstmarges. Uitvoering is van bij het begin betrokken bij het proces en mag aangeven wat er haalbaar is. Zo blijven klanten en medewerkers tevreden op lange termijn.

#werkplezier #professioneleschoonmaak #kantoorschoonmaak #cleanroomcleaning

Weetje over jezelf

We hebben thuis onlangs 4 kleine landschildpadden gekocht. Die zijn nu nog klein en zitten momenteel binnen voor de winter. Daarnaast hebben we ook nog vissen, konijnen en cavia’s. Samen met 2 kinderen zorgt dit er voor dat er wel wat leven in huis is 😊.

Wilt u meer weten over onze diensten en een offerte aanvragen? Neem gerust even contact met ons op en wij staan u graag te woord. 

Weetje Luc

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.