European Cleaning and Hygiene Awards finalist Sustainability
09-03-2022

Care genomineerd voor European Cleaning & Hygiene Awards 2022

De European Cleaning & Hygiene Awards 2022 hebben Care genomineerd als een van de finalisten. Met onze doorgedreven duurzaamheidsfocus hopen we tijdens de prijsuitreiking in april in Brussel de nominatie in de categorie ‘Sustainability’ te verzilveren.

International onderscheiding

De European Cleaning & Hygiene Awards genieten internationaal aanzien in de schoonmaaksector.  Dit jaar ontvingen de prestigieuze awards een recordaantal van 160 inzendingen, voor in totaal 10 verschillende categorieën. De inspanningen op het gebied van duurzaamheid leverden Care een nominatie op in de categorie ‘Sustainability’.

Michelle Marshall, oprichter van de ECH Awards: "We hadden dit jaar veel uitstekende inzendingen, maar Care verdient absoluut een plaats in de shortlist categorie Sustainability. We wensen hen heel veel succes bij de uitreiking.”  

Joost Tibosch, CEO van Care: “We zijn oprecht blij om finalist te zijn in deze categorie. Om nu voor de derde keer op rij genomineerd te worden is een enorme prestatie en een mooie erkenning voor Care. Natuurlijk hopen we om dit jaar de award in ontvangst te mogen nemen.”

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 28 april in het Plaza Hotel in Brussel.   

Schoolvoorbeeld van een duurzaam schoonmaakbedrijf

Als expert in reiniging van kantoren, cleanrooms en labo’s zetten we met Care onder andere in op slimmer schoonmaken door middel van nieuwe schoonmaakmethodes. Zo bespaart het innovatieve Triple-T systeem, bestaande uit een trolley, ecologische producten en een voorbevochtigingssysteem, waarbij microvezeldoekjes met een minimale hoeveelheid water en poetsproduct worden bevochtigd, tot wel 90% in water en productverbruik bij de klanten. Maar bij Care beschouwen we duurzaamheid allerminst als een kwestie van milieu alleen. Het merendeel van de acties en initiatieven, zowel structureel als eenmalig, zijn gericht op het daadwerkelijk hebben van impact op onze medewerkers, klanten en de maatschappij. Als onderdeel van familiebedrijf Vebego draagt Care bij aan de ambitie om in 2025 impact te hebben op het leven van 10 miljoen mensen.

CEO Joost Tibosch: “Slim en duurzaam schoonmaken staat zeker hoog op onze prioriteitenlijst. Maar duurzaamheid is een maatschappelijk gegeven en ook daar moeten we onze verantwoordelijkheid in nemen. Care wil ‘goed doen’ en impact realiseren. Veel aandacht gaat dan ook naar het wegwerken van armoede en ongelijkheid, zowel rondom ons als binnen het bedrijf. Zo kunnen medewerkers van Care ieder jaar met de Vebego Foundation op bouwreis naar bijvoorbeeld Sri Lanka en steunt Care meerdere kinderen via een samenwerking met Plan International. Voor elke liter water die we gebruiken tijdens het schoonmaken, doneren we daarnaast een liter schoon water aan Made Blue dat zich inzet voor drinkwaterprojecten waar schoon water niet evident is. En afgelopen zomer hebben we na de overstromingen in de omgeving van Luik tien dagen met een poetsploeg van vrijwilligers en studenten geholpen om de huizen terug leefbaar te maken.” 

Kwaliteitslabels

De voorbije 2 jaar werden Care’s duurzaamheidsinitiatieven telkens beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, gebaseerd op de Sustainable Development Goals vastgelegd door de Verenigde Naties.  Care neemt hieraan deel als een van de enige schoonmaakbedrijven  in België. Door acties met positief gevolg op te zetten voor elk van de 17 SDG’s hoopt het bedrijf later dit jaar naast een derde certificaat ook de titel ‘SDG Pioneer’ binnen te halen.

Joost Tibosch: “Het VCDO charter en straks hopelijk ook de SDG Pioneer titel zijn een bevestiging van de inspanningen die we doen om impact te hebben. Met deze kwaliteitslabels wordt ons engagement voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen op een onafhankelijke manier onderschreven. Engagement dat niet alleen mens en milieu, maar uiteindelijk ook de klant en de maatschappij ten goede zal komen.”

Meer weten over onze duurzame projecten? Lees hier verder.

Impact op de maatschappij

Meer blogs

Waterlogic duurzame partner
kantoorschoonmaak, duurzaamheid, partners

Waterlogic duurzame partner voor drinkwatergebruik

Care zet al jaren volop in op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Waterlogic is daarvan een mooi voorbeeld. Het bedrijf verdeelt waterkoelers aangesloten op de waterleiding en gaat zo de strijd aan tegen plastic flessen.
09-03-2021
3 min.
Ecologische poetsproducten Alpheios
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Ecologische poetsproducten en innovatieve schoonmaaksystemen veroveren werkvloer

Wist u dat Vive-producten naast het EU Ecolabel ook het cradle-to-cradle-certificaat hebben? En dat de Triple-T trolley binnenkort ook als elektrische poetskar verkrijgbaar is? Innovaties waarvan Care dankbaar gebruikmaakt.
23-02-2021
3 min.
Duurzame bedrijfskledij
innovatie, duurzaamheid

Duurzaamheid tot in de vezels van onze bedrijfskledij

Bij Care zit duurzaamheid in het DNA. Wij besparen water, steunen goede doelen in binnen- en buitenland, … Ook de keuze van de bedrijfskledij wordt hierdoor beïnvloed. We waren dan ook erg tevreden toen onze kledijleverancier INKA de New Wave Group voorstelde. Deze Noorse producent gelooft sterk in duurzame groei en past dus perfect bij onze waarden.
02-12-2020
2 min.