Chantal Moerenhout (1)
05-08-2020

Een dag in het leven van… Sales Manager Chantal

Chantal Moerenhout werkt al bijna 9 jaar bij Care als Sales Manager Office Cleaning. Wij luisteren even bij Chantal wat haar werk inhoudt, in gewone periodes en tijdens Corona.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen? 

Nadat ik was afgestudeerd als programmeur, ben ik als administratief bediende begonnen bij een schoonmaakbedrijf met Nederlandse roots. Daar kwam ik in contact met Bram Stoffels, toen hij het bedrijf en alle medewerkers overnam. Ondertussen is Stoffels-Bleijenberg ook een Vebego-bedrijf. Daar was al een eerste link naar Vebego.

Mijn volgende job was bij schoonmaakbedrijf De Zon waar ik 9 jaar heb gewerkt als zaakvoerder in het hoofdkantoor in Gent. De Zon was een familiebedrijf waar de eigenaar in het begin zelf op pad ging als glazenwasser en uiteindelijk een organisatie met 6 filialen uitbouwde. Ik heb hier veel geleerd over schoonmaak, immers in die periode waren er nog geen calculatieprogramma’s of software om te ondersteunen. Eén van de grote spelers op dat moment was Care. Ik keek daar enorm naar op, want Care stond bekend als vrij duur maar zeer kwaliteitsvol.

Nadat ik voor een aantal andere bedrijven gewerkt had en een tijdje als zelfstandige programmeerde, ging ik op zoek naar een nieuwe job in dienstverband. In de krant stond een grote advertentie waarbij Care op zoek was naar een Sales Manager.

Dat leek mij een geschenk uit de hemel. Zo zou ik mijn bewondering voor Care, mijn ervaring als Sales Manager in de IT wereld en mijn verleden in schoonmaak kunnen combineren.

Hoe verliepen de eerste werkweken?

Ik mocht al naar de Vebego nieuwjaarsreceptie die eerder was ingepland dan mijn opstart. Deze vond plaats in de Schouwburg te Heerlen net zoals elk jaar. De grote hal was helemaal vol en iedereen ging naar boven via de imposante trap. De directie stond klaar om iedereen persoonlijk welkom te heten. Ook mijn nieuwe collega’s waren daar en een aantal hebben zich meteen bekommerd om mij. Een indrukwekkende avond!

Op de afdeling sales zaten ze al een tijdje zonder leidinggevende. Het duurde even om elkaar te leren kennen, maar vanaf dat moment werd het een topteam en dat is het nog altijd. Dat maakt mij supertrots!

Hoe verloopt een dag als Sales Manager?   

Mijn dag begint de avond voordien, ik kijk naar mijn planning en welke afspraken ik heb. Dan bepaal ik ook wat ik ga aandoen, iets zakelijker of niet. Op gewone werkdagen loop ik nooit in mantelpakjes... Mijn titel is Sales Manager, maar eigenlijk heb ik verschillende petjes: Sales Advisor voor de provincie Antwerpen, Sales Manager, actief lid van het MT, MVO verantwoordelijke, medebeheerder van de Facebookpagina.

Ik maak offertes, zit de sales meetings voor, doe werkoverleggen met mijn team en onze CEO, schrijf grote dossiers uit, reviseer teksten, als lid van het MT neem ik deel aan die vergaderingen, ik zoek initiatieven uit rond duurzaamheid, volg meetings rond klantentevredenheid of lead generation, …

Is er een andere manier van werken tijdens Corona?

Inderdaad, nu heb ik nóg meer petjes op: ik ben winkelier en specialist desinfectiematerialen en -producten. Ondertussen heb ik geleerd hoe technisch fiches te lezen, hoe desinfectieproducten moeten gebruikt worden en help teamleiders met info zodat de poetsers veilig hiermee aan de slag kunnen gaan. Ons zusterbedrijf Alpheios leerde me het verschil tussen “antibacterieel” en “antiviraal”.

Vanuit Care gebeurt ook de verdeling van producten en materialen naar medewerkers en klanten: maskers, hesjes, handschoenen, … Als we een no touch desinfectiezuil verkopen, dan steek ik ze zelf in elkaar en doe ik zelfs technische ondersteuning als er een probleem is. Wat moet gebeuren, moet gebeuren. Dat is mijn motto. 

Tijdens Corona was ik vaak aanwezig op kantoor om leveringen aan te nemen en samen met mijn collega Katja deze te verdelen naar klanten. Er was een zeer goede sfeer, iedereen hielp mee om de materialen binnen te brengen. We waren ons bewust van het gevaar, maar we zorgden ook in het kantoor in Deurne voor voldoende desinfectie en gebruikten gewoon ons boerenverstand.

Tijdens de lockdown lagen afspraken met prospecten stil. Dit betekende dat mijn sales team een tijdje technisch werkloos was en werd ik even back-up voor alle regio’s. We kregen wel veel aanvragen voor ons plan van aanpak en desinfectiematerialen. We kunnen zeker spreken over een nieuwe focus: de aandacht voor Covid-19 op lange termijn is een belangrijk aspect waar wij onlangs zelfs een “uitstekend” op scoorden. Wij hebben extra aandacht voor kwetsbare punten: klinken, lichtschakelaars, leuning van een trap, … Hygiëne is meer dan sanitair en keuken zoals vroeger. Schoonmaak wordt eindelijk meer naar waarde geschat.

 

Wat vind je tof aan de job?

Naast het commerciële dat in mij zit en het inspelen op opportuniteiten, hou ik van de contacten met de collega’s. De samenwerking is met de meeste mensen top en ik heb een goede verstandhouding met onze CEO die meteen mijn leidinggevende is.

Bij Care krijg je de kans om zelfstandig te werken en initiatief te nemen. Het beste wordt in de medewerkers naar boven gehaald. Dat probeer ik ook met mijn eigen team.  Die autonomie is heel fijn, dat ervaarde ik trouwens onder alle verschillende CEO’s bij Care de laatste jaren. Mijn eerste directeur Ron Embrechts was mijn mentor op vlak van MVO. Care doet nog altijd veel moeite om duurzaamheid te laten doorsijpelen naar alle medewerkers.

Daarom verdedig ik Care nog steeds met veel plezier en passie naar prospecten en klanten. Als managers zitten wij niet in een ivoren toren, we zijn bereikbaar en willen voelen hoe het is als schoonmaker. Ik vind het jammer dat ik niet meer tijd kan vrijmaken om eens bij onze poetsers langs te gaan als ze aan het werk zijn. Ik was lang geleden bij De Zon al heel begaan om de mensen die voor mij werkten. Zo zorgde ik bijvoorbeeld om 5 uur ’s morgens voor koffie en koffiekoeken voor medewerkers die standen moesten poetsen in Flanders Expo. Nu nog probeer ik bij moeilijke opstarten aanwezig te zijn. Af en toe ga ik kijken op een pand en schrijf dan iets in het logboek voor de schoonmakers. Bij mijn eigen klanten kom ik vaak en als er moeilijke gesprekken zijn dan help ik de teamleiders met plezier. Ik vind het ook zalig als ik foto’s doorkrijg van medewerkers die ik dan op Facebook post. Dat contact is mijn drive!

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care is een veilige haven waar mensen kansen krijgen en waar je kan doorgroeien als je die ambitie hebt. Het is een solide bedrijf met een platte structuur en open communicatie. Care is een hele correcte werkgever die op alle gebieden voor zijn medewerkers zorgt. Bijvoorbeeld door een stipte en correcte verloning.

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs #officecleaning

Wil je ook bij Care werken? Klik dan op onderstaande button. 

Bekijk onze jobs
Header Chantal

Meer blogs

Blogheaderbeeld 1470X600 Duurzaam sanitair
duurzaamheid, personeel

Partner Mondo Spechim levert duurzame sanitaire artikelen en diensten

Voor duurzame sanitaire artikelen en diensten rekent Care op Mondo Spechim. Een gesprek met Product Manager Franckie Vermoere.
07-04-2023
3 min.
Blogheaderbeeld 1470X600 DC 03 (1)
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

Hoe uw computer en toetsenbord reinigen

Uw toetsenbord regelmatig grondig reinigen is geen overdreven luxe. Hoe u dat doet? Dat vroegen we aan onze partner DataClean.
07-04-2023
4 min.
Blogheaderbeeld 1470X600
duurzaamheid, welzijn, gezondheid, personeel

WELL Building Standard vertegenwoordigt de Care-waarden

De gezondheid en het welzijn van de mens stimuleren in een gebouw, dat is waarvoor WELL Building Standard staat. En laat dat nu net al jaren hét stokpaardje van Care zijn.
14-03-2023
3 min.