Opstart Cleanroom (1)
23-05-2019

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Wij geven u enkele tips.

1. Hoe gaat u de cleanroom gebruiken?

Uiteraard is het belangrijk om te weten welke activiteiten uw bedrijf precies gaat uitvoeren in welk lokaal, dit zal de classificatie van de cleanroom bepalen. Hou ook rekening met het aantal personen dat maximaal in het lokaal zal werken.

2. Vergeet de faciliteiten voor de schoonmakers niet!

Denk aan een extra ruimte waar het schoonmaakmateriaal zuiver en droog kan worden opgeborgen. Voorzie bij de indeling en installatie ook aftap van zuiver water in de cleanroom, zodat de cleaning operator water dit kan gebruiken om te reinigen.

3. Let op een goede kwaliteit van afwerking

Voorzie een hoge graad van afwerking, zonder oneffenheden, want hier kunnen microdeeltjes achter blijven. Neem een gekwalificeerde bouwer onder de arm, zodat u zeker bent van het gebruik van correcte materialen.

4. Volledig clean vlak voor u opstart

Voor de finale afwerking in de cleanroom laat u best al een eerste bouwschoonmaak uitvoeren, zodat het fijn bouwstof verwijderd is. Denk hierbij ook aan een eerste reiniging van de luchtkanalen en het afplakken van de luchtroosters. Zo vermijdt u bevuiling van de nieuwe kanalen.

Cleanroom Opstart

Wilt u meer informatie over cleanroom reiniging? Neem dan contact met ons op.

Cleanroom en labo reiniging
Iclean Gebruik

Meer blogs

Maxime De Brauwere Care HR
personeel, kantoorschoonmaak, cleanroom

Maxime ontfermt zich over sollicitanten en opleidingen

In het voorjaar van 2022 versterkt Maxime De Brauwere het hr-team als HR Business Partner. Ze vormt een team met haar collega Mouna. En de taken zijn duidelijk: Mouna is verantwoordelijk voor de payroll en het papierwerk en Maxine voert de gesprekken. Al is het natuurlijk niet zo zwart-wit. Maxime vertelt dan ook enthousiast over haar gevarieerde job.
29-11-2022
3 min.
20220208 VR Bril Lin Businessbanner 02
cleanroom, innovatie

Hoe innovatie bijdraagt tot kwaliteit: smart headset

Op Airlocked in oktober verzorgden Ellen Van Der Plas en Justine Op de Beeck van Agidens Lifesciences een van de vele boeiende break-out sessies. Zij presenteerden de smart headset als innovatieve mogelijkheid voor validatie, als voorbeeld werden cleanroomtesten met betrekking tot deeltjestelling uitgewerkt. Vandaag gaan wij met hen even dieper in op de vraag hoe innovatie kan bijdragen tot kwaliteit, zowel voor het validatieproces als voor het eindproduct.  
07-03-2022
3 min.
Annemieke De Bruyne Care
personeel, kantoorschoonmaak, cleanroom

Een dag in het leven van marcomverantwoordelijke Annemieke De Bruyne

Annemieke zorgt al bijna 7 jaar voor alle marketing en communicatie van Care en andere zusterbedrijven binnen Vebego België. Sinds 2015 beheert ze de kanalen op sociale media, bedenkt ze campagnes voor prospecten en sollicitanten en zet ze leuke duurzaamheidsacties op poten. Maar ook een deel van de interne communicatie neemt ze op zich. We gingen in gesprek met deze creatieve duizendpoot.
21-12-2021
6 min.