Opstart Cleanroom (1)
23-05-2019

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Wij geven u enkele tips.

1. Hoe gaat u de cleanroom gebruiken?

Uiteraard is het belangrijk om te weten welke activiteiten uw bedrijf precies gaat uitvoeren in welk lokaal, dit zal de classificatie van de cleanroom bepalen. Hou ook rekening met het aantal personen dat maximaal in het lokaal zal werken.

2. Vergeet de faciliteiten voor de schoonmakers niet!

Denk aan een extra ruimte waar het schoonmaakmateriaal zuiver en droog kan worden opgeborgen. Voorzie bij de indeling en installatie ook aftap van zuiver water in de cleanroom, zodat de cleaning operator water dit kan gebruiken om te reinigen.

3. Let op een goede kwaliteit van afwerking

Voorzie een hoge graad van afwerking, zonder oneffenheden, want hier kunnen microdeeltjes achter blijven. Neem een gekwalificeerde bouwer onder de arm, zodat u zeker bent van het gebruik van correcte materialen.

4. Volledig clean vlak voor u opstart

Voor de finale afwerking in de cleanroom laat u best al een eerste bouwschoonmaak uitvoeren, zodat het fijn bouwstof verwijderd is. Denk hierbij ook aan een eerste reiniging van de luchtkanalen en het afplakken van de luchtroosters. Zo vermijdt u bevuiling van de nieuwe kanalen.

Cleanroom Opstart

Wilt u meer informatie over cleanroom reiniging? Neem dan contact met ons op.

Cleanroom en labo reiniging
Iclean Gebruik

Meer blogs

Complexiteit Cleanroom
cleanroom

De complexiteit van cleanroom reiniging

Care werkt in cleanrooms enkel met getrainde mensen die bereid zijn om deze strenge schoonmaak en desinfectiewerkzaamheden uit te voeren volgens de vooropgestelde SOP’s. Wij werken zij aan zij met de klant om de cleanroom onder controle te houden.
01-07-2020
1 min.
Iclean documenteringsapp
innovatie, cleanroom

Vaarwel papierberg: volg documenten op via de iClean-app

Complexe schoonmaakprocedures, immense papierberg en talloze werkuren aan checken en dubbelchecken. Dat is een doorsneeweek voor Care Expert Cleaning in de sector waar GMP-regels van toepassingen zijn. Of liever: was een doorsneeweek. Want stilaan neemt de digitale app iClean de administratieve rompslomp over. Tot grote opluchting van alle betrokken partijen.
24-08-2020
4 min.
Functiedifferentiatie cleanroom reiniging
innovatie, cleanroom

Dankzij functiedifferentiatie bezorgt Care Expert Cleaning zijn klanten tal van ‘verborgen’ voordelen

Toen Care bijna 20 jaar geleden de vraag kreeg om schoon te maken in een farmaceutisch bedrijf, besloot het om zich daarin verder te specialiseren. Ondertussen is het aantal sectoren uitgebreid en nemen de schoonmakers zelfs taken over van laboranten proces-operatoren. 
29-09-2020
4 min.