Dsc 4846
14-12-2021

Care Expert Cleaning zet in op optimalisatie schoonmaakprocessen

Care Expert Cleaning staat in voor de schoonmaak in gevoelige ruimtes zoals cleanrooms en labo's. Deze complexe machine zo efficiënt mogelijk te laten draaien is het ultieme doel. We bekijken hoe we de klant zoveel mogelijk kunnen ontzorgen op vlak van het schoonmaakproces én welke andere taken we van hem kunnen overnemen.

Onze schoonmakers kennen de procedures bij de klant waarvoor ze werken door en door, en ze komen toch al dagelijks in deze gevoelige ruimtes. Dus we kunnen hen zoveel mogelijk taken laten overnemen die anders hoogopgeleide laboranten moeten doen. Het reinigen van materiaal zoals proefbuisjes, tafels, spoelbakken, afzuigroosters, tot kleding wassen, noem maar op. Dat kunnen onze mensen ook. Eén van de uitdagingen is om te kijken hoever we de schoonmaakactiviteiten kunnen implementeren in het productie- of onderzoeksproces van de klant.

Efficiëntie op maat van cleanrooms

De reiniging binnen die gevoelige ruimtes is uitermate belangrijk. Als iemand een medicijn of eten koopt, dan moet dat product onberispelijk zijn. Daarbij is er geen marge voor fouten. Daarom is het zo belangrijk dat we voortdurend meedenken met klanten en hen bijstaan met advies over hoe we bepaalde processen kunnen optimaliseren.

Opportuniteiten zien

De klant overtuigen om een proces te optimaliseren is één ding. Maar er komen ook heel wat praktische zaken bij kijken zoals contracten bespreken, prijscalculaties maken, personeel aanwerven, procedures opstellen. Hiervoor rekent Care Expert Cleaning op haar Business Unit Manager en ervaren mensen zoals de Sales Adviseur en Business Development Manager. Verder bestaat het team uit een District Manager, Site Leads en Groepsverantwoordelijken die, samen met hun Teamleaders, instaan voor de activiteiten bij de klanten.

Binnen Care is er weinig hiërarchie. De lijnen tussen de verschillende functies zijn heel kort waardoor we direct op de bal kunnen spelen. Vaak laten onze mensen op de werkvloer weten dat er opportuniteiten zijn om een bepaald proces te verbeteren. Dan bekijken we dat en gaan we in overleg met de klant. Uiteraard krijgen we wel eens te maken met onverwachte problemen waarvoor we dan een geschikte oplossing zoeken.

Wilt u meer weten over de werking van Care Expert Cleaning? We vertellen u er graag meer over.

Neem contact op

Meer blogs

Opstart Cleanroom (1)
cleanroom

Waar moet u aan denken bij het opstarten van een cleanroom?

Een cleanroom op een doordachte manier laten bouwen en een goede basis geven om later op een kwalitatieve manier in te kunnen werken, is extreem belangrijk. Waar moet u dan op letten? Roxanne de Vos (District Manager bij Care Expert Cleaning) geeft enkele tips.
23-05-2019
1 min.
Richtlijnen Cleanrooms
cleanroom

Richtlijnen cleanrooms doortrekken naar kantoren

In cleanrooms en andere kritische ruimtes gelden er strikte kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen. De komst van corona verandert daaraan weinig. Toch zet Care Expert Cleaning in tijden van pandemie de puntjes nog meer op de i. Want vooral de medische en farmaceutische bedrijven moeten nu een tandje bijsteken. En dat kan alleen met een veilige omgeving voor de medewerkers van de klant én de garantie op de productie van veilige medicijnen.
01-07-2020
4 min.
Complexiteit Cleanroom
cleanroom

De complexiteit van cleanroom reiniging

Care werkt in cleanrooms enkel met getrainde mensen die bereid zijn om deze strenge schoonmaak en desinfectiewerkzaamheden uit te voeren volgens de vooropgestelde SOP’s. Wij werken zij aan zij met de klant om de cleanroom onder controle te houden.
01-07-2020
1 min.