DSC 6173
21-12-2021

Een dag in het leven van marcomverantwoordelijke Annemieke De Bruyne

Annemieke zorgt al bijna 7 jaar voor alle marketing en communicatie van Care en andere zusterbedrijven binnen Vebego België. Sinds 2015 beheert ze de kanalen op sociale media, bedenkt ze campagnes voor prospecten en sollicitanten en zet ze leuke duurzaamheidsacties op poten. Maar ook een deel van de interne communicatie neemt ze op zich. We gingen in gesprek met deze creatieve duizendpoot.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Via een advertentie in de krant. Ik heb na mijn opleiding Communicatiewetenschappen, Marketing en Creative Advertising twee jaar in de reclamewereld gewerkt als copywriter. Daarna ben ik als marketing- en communicatieverantwoordelijke in een voedingsbedrijf gaan werken. In de periode dat Care iemand zocht, werkte ik als product- en brandmanager. Met andere woorden: ik probeerde nieuwe producten te lanceren. Ik zeg ‘proberen’, want soms paste het product wel in de strategie van het bedrijf, maar was niet op maat van de Belgische markt. Ik herinner mij nog het drama met onsmakelijke Portugese chocolade die moest concurreren met onze lekkere Callebaut ... Om maar te zeggen: ik geloofde niet altijd in het succes van het product en daaruit kreeg ik echt geen voldoening.

Ik wou wel graag marketing en communicatie blijven doen, maar met de nadruk op mensen. In de dienstensector dus. Toen ik de vacature bij Care zag, sprak ze me meteen aan. Al hebben ze me wel op de rooster gelegd: ik heb gedurende een 4-tal maanden de nodige gesprekken en screenings gehad, maar uiteindelijk was de job voor mij.

Hoe verloopt een dag als marketing- en communicatieverantwoordelijke bij Care?  

Ik ben verantwoordelijk voor alle Belgische Vebego-bedrijven die diensten leveren: Care, Reflex Healthcare People en Het FacilityPunt. In de praktijk komt het erop neer dat ik de websites beheer en er regelmatig nieuwe dingen op plaats, zoals blogs. Ik hou ook de statistieken bij zoals wie de sites bezoekt, naar wat ze op zoek zijn en via welke kanalen ze hierop terecht komen. Op die manier kan ik slimmere beslissingen nemen en zorgen voor een betere vindbaarheid in Google. Onlangs hebben we de hele overgang gemaakt naar een nieuw websitesysteem en nieuwe lay-out. Samen met een jobstudent en de collega's van de Digitale Marketing Studio heb ik dan 6 websites omgezet op enkele weken tijd. 

Daarnaast sta ik ook in voor de sociale media. Ik zorg meerdere keren per week voor nieuwe berichten op  LinkedIn, Facebook en Instagram. Ook de gesloten groep van onze medewerkers valt hieronder. Alle complimenten van klanten of van het eigen team naar elkaar toe krijgen hier een plaatsje en dat wordt geapprecieerd. 

De laatste jaren plaatsen we iets minder advertenties in printmagazines, maar af en toe gebeurt dat nog. Hiervoor schrijf ik dan de tekst en maak ik de briefing op voor de lay-out.

Een groot project dat om de 2 jaar terugkeert, is onze evenement voor cleanroomklanten en -prospecten: Airlocked. Hierbij probeer ik alles in goede banen te leiden rond het programma, de contacten met de wetenschappelijke sprekers, de catering en uiteraard de communicatie. Als de dag zelf dan boeiend is voor de bezoekers en positieve commentaar oplevert, dan ben ik heel trots. 

Vanuit mijn communicatierol word ik ook vaak betrokken bij nevenprojecten zoals klantentevredenheid (NPS), medewerkerstevredenheid (Betekenisvol Werk), ... Hierbij probeer ik zo duidelijk mogelijk te vertellen waar we mee bezig zijn en wat de werkpunten zijn. 

Verder bepaal ik de marketingstrategie. Onze CEO, de Sales Manager en ik bekijken welke bedrijfsdoelstellingen er zijn en hoe marketingcommunicatie hieraan kan bijdragen. Bijvoorbeeld hoe we Care naar buiten willen brengen en waarop de focus moet liggen binnen een bepaalde periode. Het marketingbudget hangt daar ook aan vast en dat bereken ik dan elk jaar.

Heb je veel contact met de andere afdelingen binnen Care? 

Jazeker, ik heb dagelijks vergaderingen met andere collega’s. Met HR werk ik bijvoorbeeld samen rond de employer branding, waarbij we bekijken hoe we het juiste talent kunnen aantrekken en behouden. Daarnaast zetten Sales Manager Chantal Moerenhout en ik onze schouders onder prospectie en het MVO-verhaal (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Voor Dag van de Schoonmaak proberen we ook elk jaar een tof cadeau te verzinnen voor onze 1000 medewerkers. Samen met onze CEO Joost Tibosch hebben we een werkgroep opgericht om de interne communicatie nog te verbeteren.

Ik zou het nog bijna vergeten, maar ook het personeelsmagazine Cmagazine behoort tot mijn takenpakket. Vier keer per jaar steken collega's van verschillende afdelingen als redactieteam de hoofden bij elkaar om de onderwerpen te bepalen en verder uit te werken. En dan coördineer ik alle zaken zodat het magazine tijdig in de mailbox van onze medewerkers valt.

Om alles vlot te laten verlopen, werk ik vaak samen met externe partijen zoals communicatiebureaus, grafische ontwerpers, vertalers, copywriters, fotografen, websiteontwikkelaars, de drukkerij …

Sowieso kan je bij Care gemakkelijk bij alle collega's terecht als je vragen hebt over facturatie, personeel, klanten, IT, ... 

Wat vind je tof aan de job?

We zetten sinds 2019 volop in op sociale media en onze websites. Eerst merk je er weinig van, maar eenmaal de bal aan het rollen gaat, vergroot onze online zichtbaarheid. Zo vinden meer mensen, en klanten, hun weg naar ons. En nu plukken we daarvan volop de vruchten. Dat geeft natuurlijk veel voldoening.

Ik hou ook van de vrijheid en de variatie in mijn job, dat is een luxe. Ik kan mijn dagen indelen zoals ik het wil. Hoe en wanneer ik taken doe, mag ik zelf regelen. En dat past bij mij: ik wil resultaten halen, maar op de meest logische manier. Bovendien brengt elke dag iets nieuws. Na bijna 7 jaar vind ik mijn job nog altijd even boeiend. Zoals ik het altijd zeg: ik heb mij in al die tijd nog geen seconde verveeld!

Dat komt natuurlijk ook omdat ik de kans krijg dingen uit te proberen. En het is niet erg als een bepaald idee niet (meteen) aanslaat. Trial-and-error. Je merkt dat ze me bij Care het vertrouwen schenken omdat ze zien dat ik altijd probeer het onderste uit de kan te halen.

Waarom zouden bedrijven klant moeten worden bij Care?

Zoveel collega’s zetten zich met hart en ziel in voor Care omdat ze echt in ons bedrijf geloven. Alleen de beste dienstverlening is goed genoeg. En dat gevoel zie ik in elke functie terugkomen, van salesmedewerker tot schoonmaker. Dat vertaalt zich natuurlijk in de kwaliteit waarvan de klanten profiteren.

Weetje over jezelf

Ik heb een passie voor boeken. En die deel ik sinds enkele jaren via de boekenblog Letterfretter en de bijhorende Facebookpagina. Ik schrijf recensies voor de lokale bib, en uitgeverijen sturen me zelfs boeken toe. Kinderboeken hebben een speciaal plekje in mijn hart. Daarom volgde ik in 2019 ook een opleiding tot Leescoach. Nu geef ik zelf workshops aan ouders en aan kinderen om hen warm te maken om te lezen.

Pexels Sharon Mccutcheon 1148399

Hebben wij uw interesse gewekt om ook klant te worden? Klik dan op onderstaande button. 

Meer informatie nodig of een offerte vragen?

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
2 min.