07122020 CARE SHOT02 056
23-12-2022

Uitbesteden van schoonmaak, wat zijn de voordelen?

Stel dat u nog werkt met eigen personeel, maar op termijn op zoek bent naar een andere oplossing. Waarom zou u kiezen voor het uitbesteden van de schoonmaak? Er zijn heel wat voordelen aan verbonden. Wij lijsten de pluspunten op: besparing van tijd en budget, zeker van degelijk materieel, flexibiliteit, veiligheid en continuïteit. 

 

 

U bespaart tijd

Blog Voordelen Uitbesteden Schoonmaak Onderdeel Beeld Bespaar Tijd

Wanneer u met eigen personeel werkt, is het contact meer laagdrempelig waardoor er tussendoor extra taken gevraagd worden. Dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit van de geplande taken. Er gaat heel wat tijd naar het oplossen van problemen, regelen van vervangingen en tal van administratie.

Een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Care zorgt voor degelijke vakopleidingen en de Teamleader stuurt zijn mensen aan, kort op de bal. Hierdoor is de tijd om te poetsen veel korter en efficiënter. Bij Care bent u zeker van de kwaliteit en van de opvolging of controle.

 

 

U bent zeker van een professioneel schoonmaakplan met een werkplanning en taakkaarten. De aansturing van uw kant beperkt zich tot opvolg- en evaluatiemeetings enkele keren per jaar.

 

 

U bespaart op budget

Wanneer u met eigen personeel werkt, dan moeten zij bij ziekte, vakantie, ontslag of pensioen vervangen worden. Dit kan een lange en moeilijke zoektocht zijn, wat zorgt voor verdoken kosten. Bij Care zit dit mee in het contract.

Door te werken met een externe schoonmaakpartner verlaagt u de indirecte kosten: er is niemand nodig om de planning en herstellingen of bestellingen van het materiaal moet opvolgen. De Teamleader van Care kan mee rondgaan of overleggen in meetings, en op die manier werk overnemen.

Blog Voordelen Uitbesteden Schoonmaak Onderdeel Beeld Bespaar Geld03 (1)
Tabel Employee Benefits 04
De kosten zijn ook inzichtelijk te bekijken op 1 factuur.

Als u werkt met eigen schoonmaakpersoneel dan bestaat dat uit verschillende losse onderdelen: schoonmaak, organisatie, materialen, … Hoeveel tijd je in de opvolging steekt of wie er welke producten aankoopt, is minder duidelijk dan bij uitbesteding.

 

 

Moeten er verschillende diensten en oplossingen gecombineerd worden: bijvoorbeeld glaswas, computerreiniging en schoonmaak van de parkings, dan kan Care optreden als SPOC (Single Point of Contact) voor de planning en uitvoering. U kan zich verder focussen op uw core business.

 

 

U krijgt duurzame en flexibele oplossingen

Blog Voordelen Uitbesteden Schoonmaak Duurzame En Flexibele (3)

Als u de schoonmaak uitbesteedt, dan bent u zeker van kwalitatief materiaal waar het personeel langer mee doet en dat beter is voor de ondergrond. Wij werken met de Cradle to Cradle producten van ons zusterbedrijf Alpheios en zorgen ook voor waterbesparing dankzij de innovatieve Triple T methode. Wanneer er toch iets versleten is, wordt het ook op tijd vervangen.

Een externe partij zoals Care kan makkelijker inspelen op een veranderende vraag voor meer uren, extra werken, afdelingen die bij verbouwingen worden afgesloten, …

 

 

U kan rekenen op veiligheid en continuïteit

Een professionele schoonmaakpartner zoals Care kan zorgen voor een grondige schoonmaak en desinfectie. Wij kennen de regels en onze schoonmakers weten hoe zij dingen moeten aanpakken dankzij specifieke opleidingen, de juiste PBM’s, werkprogramma’s en procedures. Hierdoor is er minder kans op fouten en ongevallen. Het Care-team is begaan met de veiligheid van het personeel, het bewaren van producten op de juiste manier (niet mengen!). Alle professionele producten hebben ook een duidelijke aanduiding van de R&S (risico and safety) aspecten.

Blog Voordelen Uitbesteden Schoonmaak Veiligheid En Continuïteit (2)

 

 

Care ontzorgt de klanten ook door in tijden van een pandemie steeds voldoende personeel ter beschikking te hebben.

 

 

Wilt u informatie over de schoonmaakdiensten die Care aanbiedt?

Neem contact op, wij vertellen u er met plezier meer over.

Meer info of offerte aanvragen

Meer blogs

Verzuim Dalen
personeel

Investeren in schoonmaakpersoneel doet verzuim drastisch dalen

Verzuim is een van de grootste problemen in de schoonmaaksector. Bij langdurige ziekte kan vervanging geregeld worden. Maar als er veel onverwachte afwezigheid is, dan gaat de kwaliteit van de dienstverlening snel achteruit. Is ziekteverzuim in de schoonmaaksector iets waar je maar mee moet leren leven? Bjorn Van der Auwera (Operationeel Manager bij Care) doorprikt de mythe.
29-11-2018
2 min.
Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
1 min.