Mobile Equipment
12-10-2021

Takenpakket Care breidt uit met reiniging mobile equipment

In de afgelopen jaren breidden de taken van Care Expert Cleaning stilaan uit. Ook onze grootste farmaceutische klant wees ons weer een nieuwe opdracht toe. Sinds november 2020 heeft Care dan ook een extra team ingezet om het mobile equipment te reinigen. Business Development Manager Audrey Bortels vertelt er meer over.

Mobile equipment is eigenlijk los, klein materiaal. Of toch klein genoeg om te transporteren”, vertelt Audrey. “Denk aan transportbakken en hulpmateriaal zoals filters, koppelstukken, emmers, bekers … Ook flexibels, grote darmen waarin restanten van gevaarlijke producten zitten, moeten we reinigen met onder andere aceton.”

Kort op de bal

Het materiaal wordt op een plek op de site verzameld, waarna de klant het naar de ruimte brengt waar het team van Care klaarstaat. “Op dit moment werken we in een vroege en late ploeg. Binnenkort komt er nog één medewerker bij die de nachtshift op zich neemt”, zegt Audrey. “We moeten kort op de bal spelen, want het is niet de bedoeling dat het materiaal een paar dagen blijft liggen. De klant werkt onafgebroken, dus wij moeten ook volgen.”

Doorgedreven opleidingen

Het materiaal bevat meestal restanten van gevaarlijke producten. Maar ook de reinigingsmiddelen die het team gebruikt, zijn niet zonder gevaar. Daarom kregen twee van de eerste Care-medewerkers een doorgedreven training van de klant zelf. Op hun beurt leidden zij hun nieuwe collega’s op. “Alles moet volgens het boekje gebeuren en we moeten de procedures tot op de letter volgen. In eerste instantie moeten ze de nodige PBM’s dragen (persoonlijke beschermingsmiddelen). Een deel daarvan zoals laarzen, kleding en handschoenen, krijgen ze van Care. De klant zorgt voor de speciale overall en persluchtkap die ze moeten dragen. Hij hamert enorm op het juiste gebruik van de PBM’s. En terecht.”

Een ander belangrijk onderdeel is de GDP (goede documentatiepraktijken). “Onze medewerkers moeten elke stap op een bepaalde manier noteren en bijhouden in het logboek. Maar dat is niet alles. Ook hun opleidingen worden bijvoorbeeld gedocumenteerd. Zo weten we dat zodra er een update is van een bepaalde training, ze die ook moeten volgen.”

Bewust van risico's

“Het klopt dat we niet zomaar eender wie op dergelijke opdrachten zetten. Als ze al enige ervaring hebben op het vlak van mobile equipment-reiniging of kennis hebben van het GMP (Good Manufacturing Practices – kwaliteitsborgingssysteem in de farmaceutische industrie) dan is dat een plus. Maar het belangrijkste is hun attitude. Ze moeten zich bewust zijn van de risico’s van hun job. Maar nóg belangrijker dan de ervaring: de wil om te werken en te leren, de motivatie om het juist te doen.”

Audrey ziet in deze uitbreiding van het takenpakket weer het bewijs dat klanten in Care meer zien dan enkel een schoonmaakbedrijf. “Voor klanten is dit immers weer een zorg minder. Ze weten dat we onze job goed doen, dus ze besteden steeds meer opdrachten aan ons uit. Zo kan het eigen personeel zich concentreren op hun kernactiviteit.”

“Voor de alledaagse opvolging van onze medewerkers reken ik op de Teamleaders. Zij voeren ook de sollicitatiegesprekken en weten precies welke mensen hun team versterken. Dit goede teamwork, valt de klant ook op natuurlijk.”

Wilt u ook graag uw cleanroomreiniging uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op. Samen met u bekijken we de mogelijkheden.

Cleanroom en labo reiniging

Meer blogs

Alpheios Innovatie
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Tom Bosch, Sales Manager van Alpheios, over de toekomst en innovatie

Zusterbedrijf Alpheios voorziet Care van duurzame producten en materiaal. Lees hier welke innovaties Alpheios nog op de planning heeft staan.
29-11-2022
4 min.
European Cleaning and Hygiene Awards finalist Sustainability
duurzaamheid, innovatie

Care genomineerd voor European Cleaning & Hygiene Awards 2022

De European Cleaning & Hygiene Awards 2022 hebben Care genomineerd als een van de finalisten. Met onze doorgedreven duurzaamheidsfocus hopen we tijdens de prijsuitreiking in april in Brussel de nominatie in de categorie ‘Sustainability’ te verzilveren.
09-03-2022
3 min.
20220208 VR Bril Lin Businessbanner 02
cleanroom, innovatie

Hoe innovatie bijdraagt tot kwaliteit: smart headset

Op Airlocked in oktober verzorgden Ellen Van Der Plas en Justine Op de Beeck van Agidens Lifesciences een van de vele boeiende break-out sessies. Zij presenteerden de smart headset als innovatieve mogelijkheid voor validatie, als voorbeeld werden cleanroomtesten met betrekking tot deeltjestelling uitgewerkt. Vandaag gaan wij met hen even dieper in op de vraag hoe innovatie kan bijdragen tot kwaliteit, zowel voor het validatieproces als voor het eindproduct.  
07-03-2022
3 min.