Schoonmaakplan Tegen Corona
09-12-2020

Schoonmaakplan tegen corona stelt mensen gerust op kantoor

Hygiëne en veiligheid zijn sinds de coronacrisis één van de absolute topprioriteiten in bedrijven. Chantal Moerenhout, Sales Manager Office Cleaning: “We werkten een schoonmaakplan uit waardoor onze klanten een veilige werkomgeving voor hun medewerkers garanderen. Want wat gel en ontsmettende doekjes alleen zijn echt niet voldoende.”

Nooit eerder was de wereld zich zo bewust van het belang van een goede hygiëne en een regelmatige en grondige schoonmaak. Onze klanten zaten sinds de uitbraak van COVID-19 dan ook met veel onzekerheden en veranderende noden. “Plots steeg de vraag naar desinfectiemiddelen, ontsmettende doekjes, handgels, mondmaskers en no touch zuilen enorm”, vertelt Chantal. “Is onze werkomgeving veilig genoeg? Hoe kunnen we onze medewerkers optimaal beschermen? Hoe desinfecteren we onze bureaus het best? Dit was slechts een greep uit de vragen waarmee onze klanten worstelden.”

Bureaus desinfecteren met gewone schoonmaakproducten

Op die vragen antwoorden we bij Care met een plan van aanpak. Daarvoor verdiepte Chantal zich in de wereld van desinfectie en virusbestrijding. “Om onze klanten correct te informeren en de juiste service te bieden, leerden we alles over virussen bestrijden. In tegenstelling tot bacteriën, is COVID-19 ‘allergisch’ aan gewone zeep en schoonmaakproducten. Met andere woorden: dagelijks grondig schoonmaken is de eerste stap naar een veilige omgeving.”

In het plan van aanpak staan daarom duidelijke instructies over doorgedreven en grondig reinigen. “Dagelijks moet er extra aandacht gaan naar alle raakpunten. Denk aan deurklinken, bedieningspanelen van liften, koffiemachines en kopieerapparaten. Toch mogen we de desinfectiemiddelen niet vergeten. Handgels en ontsmettende doekjes zijn best altijd op voorraad. Op die manier kunnen medewerkers hun eigen bureau of werkplek extra desinfecteren en ‘veilig’ houden. Ook nadat de poetsploeg is langs geweest en kantoren en andere ruimtes in gebruik zijn.”

Stap voor stap naar een veilige werkomgeving

In het plan van aanpak brengen we alle richtlijnen samen, mét stappenplan, aangepaste werkprogramma’s, beschermingsmiddelen en productfiches. “We sloegen daarvoor de handen in elkaar met ons zusterbedrijf Alpheios, specialist in procedures en schoonmaak- en desinfectiematerialen. Maar het belangrijkste? Dat het plan mensen geruststelt. Als de klant alle stappen volgt, dan weet hij dat hij een veilige werkomgeving creëert. Bovendien hebben we nog veel geleerd uit de eerste golf. Nu staat ons plan van aanpak helemaal op punt”.

Maar ook de Care-poetshulpen zitten niet stil. “Zo reiken onze eigen medewerkers ook oplossingen aan. De poetsdame in ons hoofdkantoor in Deurne bedacht een simpel systeem met post-its. Hangt er een post-it aan de deur? Dan is alles net gereinigd. Is het weg? Dan geeft onze poetsploeg de ruimte nog een schoonmaakbeurt of je gebruikt zelf de aanwezige desinfectiedoekjes”, vertelt Chantal. Ook een deel van de klanten gebruikt dat nu. "Ze weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen en de waardering is dan ook groot. Want samen staan we tenslotte sterker.”

“Er volgden nog toffe ideeën zoals de biologisch afbreekbare bekers met de tekst ‘Fijn dat je er terug bent’ om medewerkers welkom te heten na de lange periode van thuiswerken. Zo merk je dat corona ook mensen echt bij elkaar brengt”, besluit Chantal.

Wilt u ook een veilige werkomgeving creëren? Reken dan op ons plan van aanpak. Neem gerust contact op voor meer advies.

Meer blogs

Luchtkwaliteit
gezondheid, kantoorschoonmaak

3 actiepunten om de luchtkwaliteit in uw kantoor te verbeteren

Slechte binnenlucht in kantoren verlaagt de productiviteit en verhoogt het verzuim: "Zieke gebouwen maken mensen ziek". Goede redenen om luchtkwaliteit hoog op uw agenda te zetten als facility manager. In deze blog vindt u 3 haalbare actiepunten.
12-02-2019
3 min.
Revolutionaire Techniek
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Revolutionaire schoonmaaktechniek betekent einde van dweil

Een nieuw innovatietraject bij Care zorgt al meteen voor een doorbraak. Wie had gedacht dat schoonmaken helemaal opnieuw uitgevonden kon worden? Bjorn Van der Auwera (Operational Manager bij Care) vertelt ons er alles over.
28-03-2019
1 min.
Nieuw Kantoorinrichting
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Nieuwe kantoorinrichting: geef oude kantoormeubelen nieuw design

Bij Care houden we de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen in facility management. De collega’s van ons zusterbedrijf NNOF zijn echte voorlopers in duurzame kantoorinrichting. Project Manager Simon Vandevoorde deelt zijn passie in deze gastblog.
22-09-2019
2 min.