Schoonmaakplan Tegen Corona
09-12-2020

Schoonmaakplan tegen corona stelt mensen gerust op kantoor

Hygiëne en veiligheid zijn sinds de coronacrisis één van de absolute topprioriteiten in bedrijven. Chantal Moerenhout, Sales Manager Office Cleaning: “We werkten een schoonmaakplan uit waardoor onze klanten een veilige werkomgeving voor hun medewerkers garanderen. Want wat gel en ontsmettende doekjes alleen zijn echt niet voldoende.”

Nooit eerder was de wereld zich zo bewust van het belang van een goede hygiëne en een regelmatige en grondige schoonmaak. Onze klanten zaten sinds de uitbraak van COVID-19 dan ook met veel onzekerheden en veranderende noden. “Plots steeg de vraag naar desinfectiemiddelen, ontsmettende doekjes, handgels, mondmaskers en no touch zuilen enorm”, vertelt Chantal. “Is onze werkomgeving veilig genoeg? Hoe kunnen we onze medewerkers optimaal beschermen? Hoe desinfecteren we onze bureaus het best? Dit was slechts een greep uit de vragen waarmee onze klanten worstelden.”

Bureaus desinfecteren met gewone schoonmaakproducten

Op die vragen antwoorden we bij Care met een plan van aanpak. Daarvoor verdiepte Chantal zich in de wereld van desinfectie en virusbestrijding. “Om onze klanten correct te informeren en de juiste service te bieden, leerden we alles over virussen bestrijden. In tegenstelling tot bacteriën, is COVID-19 ‘allergisch’ aan gewone zeep en schoonmaakproducten. Met andere woorden: dagelijks grondig schoonmaken is de eerste stap naar een veilige omgeving.”

In het plan van aanpak staan daarom duidelijke instructies over doorgedreven en grondig reinigen. “Dagelijks moet er extra aandacht gaan naar alle raakpunten. Denk aan deurklinken, bedieningspanelen van liften, koffiemachines en kopieerapparaten. Toch mogen we de desinfectiemiddelen niet vergeten. Handgels en ontsmettende doekjes zijn best altijd op voorraad. Op die manier kunnen medewerkers hun eigen bureau of werkplek extra desinfecteren en ‘veilig’ houden. Ook nadat de poetsploeg is langs geweest en kantoren en andere ruimtes in gebruik zijn.”

Stap voor stap naar een veilige werkomgeving

In het plan van aanpak brengen we alle richtlijnen samen, mét stappenplan, aangepaste werkprogramma’s, beschermingsmiddelen en productfiches. “We sloegen daarvoor de handen in elkaar met ons zusterbedrijf Alpheios, specialist in procedures en schoonmaak- en desinfectiematerialen. Maar het belangrijkste? Dat het plan mensen geruststelt. Als de klant alle stappen volgt, dan weet hij dat hij een veilige werkomgeving creëert. Bovendien hebben we nog veel geleerd uit de eerste golf. Nu staat ons plan van aanpak helemaal op punt”.

Maar ook de Care-poetshulpen zitten niet stil. “Zo reiken onze eigen medewerkers ook oplossingen aan. De poetsdame in ons hoofdkantoor in Deurne bedacht een simpel systeem met post-its. Hangt er een post-it aan de deur? Dan is alles net gereinigd. Is het weg? Dan geeft onze poetsploeg de ruimte nog een schoonmaakbeurt of je gebruikt zelf de aanwezige desinfectiedoekjes”, vertelt Chantal. Ook een deel van de klanten gebruikt dat nu. "Ze weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen en de waardering is dan ook groot. Want samen staan we tenslotte sterker.”

“Er volgden nog toffe ideeën zoals de biologisch afbreekbare bekers met de tekst ‘Fijn dat je er terug bent’ om medewerkers welkom te heten na de lange periode van thuiswerken. Zo merk je dat corona ook mensen echt bij elkaar brengt”, besluit Chantal.

Wilt u ook een veilige werkomgeving creëren? Reken dan op ons plan van aanpak. Neem gerust contact op voor meer advies.

Meer blogs

07122020 CARE SHOT02 056
kantoorschoonmaak, duurzaamheid, personeel

Uitbesteden van schoonmaak, wat zijn de voordelen?

Stel dat u nog werkt met eigen personeel, maar op termijn op zoek bent naar een andere oplossing. Waarom zou u kiezen voor het uitbesteden van de schoonmaak? Er zijn heel wat voordelen aan verbonden. Wij lijsten de pluspunten op. 
23-12-2022
1 min.
Alpheios Innovatie
innovatie, kantoorschoonmaak, duurzaamheid

Tom Bosch, Sales Manager van Alpheios, over de toekomst en innovatie

Zusterbedrijf Alpheios voorziet Care van duurzame producten en materiaal. Lees hier welke innovaties Alpheios nog op de planning heeft staan.
29-11-2022
4 min.
Plan International Belgium 1 1024X512 1
kantoorschoonmaak, partners, duurzaamheid

Duurzame samenwerking met Plan België

Lang geleden ontstond er per toeval een mooie, duurzame samenwerking tussen schoonmaakbedrijf Care en Plan International. Ontdek het hele verhaal.
22-11-2022
5 min.